”Flykting” – Det är inte jag som valt Sverige, Sverige valde mig

INVANDRING. Idag öppnar en webbplats som samlat hundratals starka berättelser om hur migranterna tagit sig till Europa. – Vårt mål är att skapa en större förståelse om ”flyktingars” situation. Det är många som inte vet vilka svårigheter nyanlända har varit med om, att de tar en risk för att få ett bättre liv, säger Nizar Keblawi, projektledare på Malmö stadsbibliotek, som är ett av fyra europeiska bibliotek bakom projektet A Million Stories.

Bara i Malmö har man träffat 300 personer och samlat in 160 berättelser om migranternas väg till Europa samlats in. På webbplatsen refugeelives.eu, kan nu alla ta del av berättelserna.

Varför är det viktigt att dela berättelserna? – Många har kommit hit, och många vet inte vet vad de går igenom. Det är många som inte valt att fly från sitt land, de vill bara komma hit och leva ett bättre liv. En kvinna sade: Det är inte jag som valt Sverige, Sverige valde mig, säger Nizar Keblawi.

Läs mer på SVT…

-Pettersson säger att tydligare kan det inte sägas. De så kallade ”flyktingarna” har inte flytt, de har rest för att försöka hitta ett bättre liv. Alltså har de inga asylskäl, de är ekonomiska migranter…

Jag har inget emot att skötsamma människor kommer hit och arbetar, men då ska de ordna arbete och bostad innan de kommer och försörja sig själva från dag ett.

”Jag heter Pedram och jag kommer från Iran. Jag är 27 år gammal. Jag har varit i Sverige i 13 månader. Jag är gift och just nu studerar jag på SFI. I Iran bodde jag med min familj och vänner. Det var bra för att jag bodde i en liten stad. Ekonomin och arbetslösheten var inga problem. Jag hade en bra situation i Iran. Jag studerade elteknik vid universitetet….”

Minns ni…

23 thoughts on “”Flykting” – Det är inte jag som valt Sverige, Sverige valde mig

 1. Och själv förstår jag inte hur unga tjejer och kvinnor klarar av
  kriget medan unga grabbar o halvgubbar skiter på sig och
  sticker iväg genom halva världen??

 2. Sveriges förrädarpolitiker och deras medlöpoare i sjukklöverligan och deras lakejeri systemmediajournalister bedriver signalpolitik ut i hela tredje värlen detta är välkänt att de med våra skattemedel erbjuder världens högsta migrantbidrag helt skattefritt utan några krav alls,högre levnadsstandard än hundratusentals fattiga pensionärer ,sjuka och hadikappade som jobbat ett helt långt liv och betalat in världens högsta skatter och blivit grundlurade av sjukklöverligans folkförrädare i många decennier.Det måste bli straffbart att skänka bort vårt land,våra egendomar våra skattemedel till id lösa främlingar från världens värsta dysfunktionella länder varav ca 40 % antas vara lyxmigranter,grovt kriminella/narkomaner/pedofiler/ våldtäktsmän mm .
  Rekommenderar åter att läsa Zulmay Afzalis böcker där han berättar om sin flykt från Afghanistan,ja han är en äkta flykting som inte träffade på en enda äkta flykting under sin långa och farliga resa till Sverige.Att inte socialistjuntan anställer honom som säkerhetsrådgivare är en stor skam då han har gedigna kunskaper och erfarenheter från sin tid som regeringsanställd i Afghanistan.Men som sagt den marxist-feministiska socialistjuntan i Sverige vill rasera vårt land och fortsätta fylla på med all världens värsta brottslingar, och lyxmigranter då uppskattas inte ärliga,kompetenta,erfarna riktiga experter som Zulmay Afzali.

  • Enligt nåt Fn organ är det ju bara ca 3 % som är riktiga flyktingar som kommit till Europa resten är bättrelivsmigranter,de riktiga flyktingarna har inte råd att ta sig hit så det sitter fast i flyktingläger/ hemländerna.
   Blev lite fel i inlägget ovan så förtydligar här; Det har uppskattats av några länder i Europa under 2015-2016 att ca 40 % av de som söker asyl i Västeuropa/Norden antas vara grovt kriminella / tunga narkomaner redan från hemlandet.Väldigt skrämmande! Det sägs också att Främst Turkiet men även Irak;Syrien och Nordafrika har släppt ut livsfarliga mördare/grovt kriminella från fängelser med krav att de skall ta sig till Europa,plus att tiotusentals psykiskt sjuka människor har släppts ut från mentalsjukhusen i dessa länder,Det förklarar ju en hel del,eller hur.

 3. Nizar, jag är ledsen du valde fel land! Enligt några av våra styrespersoner så har vi ingen kultur, bara töntiga majstänger och gröt till Tomten.
  Blir du svensk så får du snart stå och se på när den nya adeln bryskt anmäler sin ankomst deklarerande att de tänker minsann aldrig bli svenskar. Aldrig för sitt liv ska de dra nytta av att inget tvång finns att bära slöja inte ens att tro på något som sattes på pränt under 5-6oo talet.
  Vill du verkligen försaka din fritid genom att studera lära dig något unikt och få ett arbete där du snart kommer underfund om att dina medsystrar som har tagit till uppgift att ensamma fylla vårt land med sin avkomma tjänar mera netto. Dessutom kära du, döma dessa barn till en miserabel utbildning missad högre utbildning och bli skjuten i ett gängrelaterat bråk.
  Vill du verkligen detta? Gör slag i saken sök dig till ett land med liberalare lagar och där inga töntiga svennar finns.
  Bon Voyage!

 4. Vilka lögnare, kasta ut politikerna, använd deras pensions pengar till det de skall användas till. All skadegörelse som de kriminella orsakat

 5. På tal om lögner,fick jag en sådan från tyska Försvarsminissan i går-kvällens nyheter.Som försvar till Trumps och hans marionetters raketanfall, förklarade hon live i ZDF att det in detta fall,rörde sig om ett angrepp på Syriens A t o m v a p e n d e p å !!!
  Tänka sig,detta har varit obekant för hela jordens befolkning,att detta land tillhör atommakterna….Åter ett bevis för vilka idioter som sitter och styr i våra EU-länder.

  • Oavsett om det rörde sig om en kemisk fabrik eller atomvapendepå, så bombarderar inte en vapenmakt något dyligt, då konsekvenserna för detta går att räkna ut med ädlare kroppsdelar. Att det sedan finns personer som ändå tror på denna typ av Fake News, är beklagligt.

 6. Här måste de av oss alla betalda bibliotekarier,haft ett ansträngande jobb att sortera ut de svar som är ”lämpliga”,att avslöja för oss skatteslavar.
  Tror att de alla nu är svarta rund munnen,i varje fall lärde mig mor,att det blir så när man ljuger !

 7. Det är ingen som kan och har förmågan att tänka som överhuvudtaget vill se ännu mindre lu
  kta ………till all den dygna som kommer in i Sverige !
  USCH !

 8. Fy fan … Dom är uppfostrade att ljuga . Särskilt för oss otrogna hundar som dom kallar oss. Detta ljugande och plundrande av våra skattepengar har pågått i över tjugo år . Vet att det kunde bo 20st i en lägenhet men 18 var i sitt hemland dom hade flytt ifrån och inkasserade bidrag under tiden .
  Har fått det från säker källa som jobbar med detta.

 9. Det är alla arbetande kvinnor som är barnlösa kvinnor eller har barnen på intitution i matriarkatet Sverige som nu istället vill ta hand om tredje världen.

 10. Vad är det för korkskalle som vill påstå att JAG vill betala för en miljon analfabeter från Afrika av min urusla pension.

  • Han skulle direktrekryteras till mitt korståg för förintandet av islam! Bestående mest av förtryckta mellanösternbor som konverterar och går ut i krig mot sina förtryckare för att återskapa sina folk en civilisation istället, som de alltid gjort före pedofilprofeten. Med viljan att lära sig och utveckla sig och lämna den påtvingade islamistiska stenålderns brutala dagliga villkor på liv och död.

Kommentera