Vårbudgeten på ett enkelt och begripligt sätt…

BUDGET. I dag presenterade regeringen vårbudgeten och kastade lite pengar hit och dit i alla riktningar, flip-flop. Försvaret blev dock utan, frånsett 100 miljoner till cybersäkerhet, trots att alla sagt att försvaret behöver mer. 

-Pettersson vill inte trötta er med detaljer om sjukvård, polis, omsorg, skolan, vägarna och så vidare utan låter Steget efter förklara på ett begripligt sätt. Men till alla besvikna i vården och omsorgen, hos polisen och i skolan, alla fattigpensionärer och alla andra kan jag lämna ett löfte att snart börjar valrörelsen på allvar och då kommer det att lovas allt till alla…

Sverigedemokraterna uppmanar alliansen att rösta ned regeringens budget, rapporterar SVT. Allianspartierna säger inte att de tänker följa uppmaningen men de är mycket kritiska till budgeten.

Kostnaderna för migration och integration är fortfarande på extremt höga nivåer men delar av regeringens budget är bra, anser Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson. Han uppmanar alliansen till att rösta ned budgeten.

– Så kan vi tillsammans stoppa den här budgetpropositionen innan kammaren stänger för sommaren, säger Sjöstedt till SVT Nyheter.

Samtliga partier i alliansen är mycket kritiska till regeringens sista budget innan valet. Centern sammanfattar den rödgröna regeringens tid vid makten som ”fyra förlorade år när det gäller svensk ekonomisk politik”.

17 thoughts on “Vårbudgeten på ett enkelt och begripligt sätt…

 1. Budgeten bekräftar kontraktet med Muslimska Brödraskapet om att islamisera Sverige.

  D.v.s. — ingen begränsning av invandringen av muslimer!
  D.v.s. — ingen neddragning av pengar till Invasionsverket!
  D.v.s. — inga pengar till utvisning av obehöriga invällare!

  87:orna kommer att rösta för totalkatastrof!

 2. Alla partier lovar så mycket, miljarder och miljoner ska satsas på alla möjliga områden.
  Pengar som inte finns, och man borde ställa frågan: varför har ni inte gjort det under era 4 år vid makten?

 3. Att återuppbygga det egna försvaret tar tid. Under tiden borde Sverige ingå militärallians med Ryssland vilket skulle ge oss ett effektivt skydd mot ett Nato-angrepp från dag ett. Dessutom så vore en allians med Ryssland ett kraftigt ställningstagande mot kulturmarxism och mångkulturalism då Ryssland är den enda europeiska stormakten för vilken traditionella värden och det egna folkets välmående är prioritet nummer ett.

 4. Alliansen har kunnat fälla regeringen i fyra år, varför är de så kritiska?
  Tyvärr misstänker jag att vi får leva med vanstyre av Sverige i fyra år till, innan polletten trillat ner hos alla svenskar. 2022 blir det majoritet för Sverigedemokraterna, inte förr tyvärr.

 5. Decemberöverenskommelsen gäller.
  Alliansen gör som en feg hund skäller men biter inte.

 6. Det pratas hela tiden om sjukvård, skola, äldreomsorg o.s.v. men det absolut viktigaste för den Svenska människan och det som dom tänker på från det dom vaknar tills dom somnar är dataspelen på telefonen.
  Långt ner på listan kommer Sverige.

 7. Möljöpartiet, ett parti som i dag knappat skulle komma in i riksdagen, är de som bestämmer. Det ser vi i regeringens budget. Utförsbacken blir bara brantare och brantare.
  När skall egentligen svenska folket valna?

 8. Alliansen kallas ofta av media för ”oppositionen”!
  Vad,menar de att alliansen opponerar sig mot?
  Flatare opposition har väl aldrig funnits i Sverige.
  Minns detta, när vi i september går till val.
  i dag är det väl bara SD, som skulle kunna rädda vårt land.

  • Jo nog hade det varit bättre för ”Arbetarpartiet M”,om det tillsatt en bekant erkänd clown. T.ex. typ Melander eller någon av de invandrade skojarna ! 😉

 9. Alliansen är kritiska till budgeten men röstar inte ner den. Det är helt klart att de inte ännu fattat, att decemberöverenskommelsen är avslutad sedan länge. Gång på gång röstar de med S och Mp, i stället för att utöva opposition. Men det är ju partiledarna, som dikterar, hur knapptryckarkompanierna röstar. Ynkryggar som Lööf, Björklund, Kristersson mfl tvingar sina underhuggare att rösta mot sunt förnuft.
  De sviker inte bara sina väljare utan hela det avenska folket och går i S och Mp:s ledband.
  Det är bara att hoppas att flertalet som går och röstar i september kommer ihåg detta svek.

  • Bara för att Moderaternas partistämma röstade bort decemberöverenskommelsen, så betyder ju det ingenting alls för partistyrelsen, som samma partistämma valde. De har ju fullmakt in blanco att göra vad de vill ändå. Partiprogram har bara propagandastatus i svenska partier, helt utan bindande verkan på partiledningen verkligt genomförda politik i regeringsställning.

   Miljöpartistiska partimedlemmar har blivit lika svikna som moderata partimedlemmar. Fast bara det ena partiets medlemmar (M?) bryr sig om att deras partiledare agera tvärtom vad som beslutats på partikongresser. Det andra partiets medlemmar (M) förblir blint socialistiskt lojala till sitt härskarskap oavsett vad de gör.

 10. Det leder till katastrof att fortsätta envisas med samma massinvandring, väldigt lite snack om anhöriginvandringen. Jag förstår mej inte på vansinnet. Det måste röstas ned medan livet i Sverige är något värt.

 11. Dö överenskommelsen gäller än i alla högst grad precis som sjukklöverligan bestämt till minst 2022,det är handling och inte tomma ord som gäller och det vi ser och hör dagligen sen den utomparlamentariska Dö överenskommelsen ingick mellan sju partier i riksdagen är just tomma ord,floskler,lögner och ännu mer lögner.Diktatur är rätta ordet,vi har bara ett oppositionsparti än så länge, Sd.

 12. De skall tvångsmatas till ”the bitter end”, dessa vidriga skattefinansierade myndigheter ,,,,,,,,och deras lakejer, ( personalen). tvi fan !!

 13. Såsse chefen skall ju skicka militären när polisen inte klarar av förorterna. Vilka då? Invällarna? barnen? Bra då kan vi använda dem till något

Kommentera