Stäng

Är sunt förnuft förbjudet hos antirasisterna? Är inte en neger en neger längre eller…

RASISM. Den här rasistiska och fördomsfulla broschyren från RFSU är i klass med ”Information till dig som är gift med ett barn”! Den är fullkomligt fixerad vid hudfärg och då främst ”vita” och ”vithet”. Allra minst handlar den om HIV och icke-vita. Och hela broschyren är baserad på ett antagande: ”Forskning visar att det pågår strukturell rasism och diskriminering inom många samhällsområden, även vården. Det är befogat att anta att detta även gäller hivprevention…”

Några fler exempel ur broschyren:

”Forskning visar att vårt samhälle fortfarande är präglat av rasistiskt tankegods från kolonialtiden.”

”Vit skuld kan beskrivas som den individuella och kollektiva känslan av skuld som vita personer kan känna inför de rasistiska brott och den diskriminering som vita utsatt icke-vita grupper för både historiskt och idag. Skuld kan skapa handlingsförlamning och bidra till att ansvaret för att åstadkomma förändring läggs på icke-vita. Denna handlingsförlamning bidrar i sin tur till att vita generellt sett fortsätter få tillgång till mer makt, resurser och livsmöjligheter.”

”Vithet. Ett akademiskt begrepp som syftar på vithet som norm och som social och politisk konstruktion. Det betyder att en person får sociala, politiska och ekonomiska fördelar av att uppfattas som vit.”

Några motreaktioner på Twitter:

Rektor Hamid: ”Man skulle kunna tro att det här är text hämtad från en obskyr aktivistisk grupp som ägnar sig åt intersektionalitet och postkoloniala studier. Men nej. Det är från en officiell skrift från bla Göteborg Stad och Närhälsan i Västra Götalandregionen.”

Alex Vanberg: ”Denna text är det mest rasistiska jag läst på länge.”

Magnus: ”Flumvänstern har tagit över det offentliga rummet nästan helt o hållet.”

Fredrik Stålmarker: ”På ett sätt är den här skriften användbar: den sammanfattar alla vansinniga och stolliga idéer på ett lättöverskådligt sätt. Sa du att kommunen och landstinget var med i att sprida det här ovetenskapliga och konspiratoriska dravlet?”

RFSU tidning pdf

-Pettersson minns en tid när världen var enklare, en tid när en spade var en spade och en neger var en neger och en svensk var en svensk…

 

21 reaktioner på “Är sunt förnuft förbjudet hos antirasisterna? Är inte en neger en neger längre eller…

 1. Däremot behövs det ingen direkt forskning för att bevisa att det som står i broschyren uppenbarligen inte stämmer överens med verkligheten.

 2. Det gäller för oss vuxna att hänga med i karusellen kring nya begrepp och uttryck. Annars blir vi än mossigare än vi redan är.
  T.ex. läste jag om ett nytt begrepp ,som heter ” Virtuella våldtäkter” hur nu detta fungerar ? 🙂
  För några dagar sedan föddes begreppet ” digitala bokbål” !!! 🙁
  Då var/är våra ord från skoltiden på saker och ting,lättare att förstå. Neger,zigenare,blattar,och andra arter,vet vi alla vilka de är,och ser ut.

 3. Svar på frågan i rubriken
  En neger kommer alltid att vara en neger, En negerboll likaså.
  Pippi Långstrumps pappa ÄR negerhövding och Swartskopf kommer även i fotsättningen heta det även om det betyder svartskalle.
  Vi kommer att fortsätta sjunga Negro spiriuals och floden kommer fortfarande att heta Negrogrande.

 4. Läser ni broschyrer från riksföreningen för sexuella upphetsning? De kan man Hiv a. Det lär snart komma med ännu en skrift från vänsterFimetoohbtqrfsl och den kommer heta ” Maos lilla röva… hur du överlever miljöpartiets omskolningsläger i Snårträsk med en hemmagjord talg tvål.

 5. Olika raser eller inte, det är frågan? När det handlar om bipacksedlar till mediciner, så noteras särskilt att vissa mediciner inte fungerar på svarta fast de fungerar på vita. Har sett det även för en asiatgrupp, minns inte vilken.
  Kan någon förklara detta för mig. Alltså varför inte en medicin fungerar på alla oavsett hudfärg? Vari ligger skillnaden?

  1. Det är enkelt, det beror helt enkelt på ren och skär rasist, fascist, nazism. I detta fallet från läkemedelsbolagen. Om man vill göra bot och bättring så skall man helt enkelt strunta i att skriva ut att medicinerna inte ha någon verkan på de nämnda diskriminerade folkgrupperna, I alla fall den ena, asiaterna är generellt inte så gnälliga så dem kan man sannolikt upplysa om att de bör få en annan medicin – så tillvida de inte är kända över att kverulera om diverse godissorter och liknande.

   Även våra läkare bör naturligtvis enbart skriva ut verkningslösa mediciner till folkgrupperna, även om val finnes, detta då de ej skall misstänkas vara nazister. I nödfall kan läkarna skriva ut sockerpiller till alla folkgrupper och sjukdomar, inte för att de gör någon nytta, men för att förhindra misstankar om att de har en grumlig agenda och eller dyrkar Hitler.

  2. Förnekelsen av mänskliga raser är ett vänsterpåhitt som de nu själva håller på att överge. Antirasister hamnade i en logisk återvändsgränd och var tvungna att uppfinna begreppet rasifierad.

 6. Inte känner de grupper som anges som , icke vita, någon skuld över allt brottsligt som sker i Sverige. Där är det snarare så att det urskuldas och att förövaren får mer förståelse än offret.
  Vilket ansvar visar företrädare för zigenare när de utnyttjar sina egna som slavar som tvingas tigga och ge bort alla pengar?
  Vilket ansvar känner politikerna inför de enorma problem (utmaningar) de skapat/skapar som de desperat försöker lösa?

  Alla dessa utmaningar som politikerna inte klarar av att lösa, varför ska vi rösta på dem igen?
  Varför löses inte utmaningarna någon gång, de kvarstår eller accelererar?
  Varför ska vi låta människor komma hit som inte är flyktingar med asylrätt?
  Varför ska dem som kommer hit skada samhället genom brott?
  Varför utvisar inte politikerna dem som inte ska vara här?
  Varför ska vi som arbetar betala mer i skatt för att försörja dem som inte har rätt att bli försörjda?

  Listan kan bli hur lång som helst och frågorna som aldrig kan ställas till politikerna, eftersom de gör sig oanträffbara, de blir bara fler och fler!

  Svaren blir färre och färre!

  Låt inte era röster hamna hos dem i höst, rösta för förändring!

 7. ”Vit skuld kan beskrivas som den individuella och kollektiva känslan av skuld som vita personer kan känna inför de rasistiska brott och den diskriminering som vita utsatt icke-vita grupper för både historiskt och idag. Skuld kan skapa handlingsförlamning och bidra till att ansvaret för att åstadkomma förändring läggs på icke-vita.”

  Vem anses här handlingsförlamad, de vita eller icke vita eller alla?
  Om de viat lidar av handlingsförlamning kan inte denna sats stämma:

  ”Denna handlingsförlamning bidrar i sin tur till att vita generellt sett fortsätter få tillgång till mer makt, resurser och livsmöjligheter.”

 8. Vad kallas det för när grupp våldtäkter äger rum mot vita kvinnor
  utförda intill hundra procent av mörka figurer? Eller när en viss
  religion räknar kvinnor som andra hands varelser ? Har RFSU
  och dess personal något namn på dessa fenomen ? Nej tänkte
  just det! I vissa lägen ser dom rasism över alt, i andra sammanhang
  håller dom tyst, men så agerar ryggradslösa figurer!

  1. Det vet jag, det vet jag, Mångkultur o mångfald, det är visst ngt väldigt fint tycker Feministregeringen, Alliansen, Fi o Metoo! Stort grattis, njut allt Ni orkar när Ni drabbas.

 9. Historien, som lära vara sann, om den bereste greven som fick frågan av sin betjänt om han någonsin lägrat en svart madam. Svaret blev;
  – Nej du Jean, dock har jag med fördel använt svarta plisserade damhandskar att tillfredställa objektet.

 10. Sunt förnuft existerar inte hos de idioter som kallar sig antirasister. Man kan ju inte använda nåt som man inte har.

  1. Sunt förnuft, moral och respekt existerar inte i dagens Sverige bland mytomaniska politiker och det övriga välgödda och ryggkliande hycklande etablissemanget det var länge sedan !
   Nedmonteringen av dessa ord började 1968 i samband med extremvänsterns samhällsövertagande.

 11. De senaste 30 åren har negrer som överfallsvåldtar i Sverige inte varit negrer, det har mörkats etnicitet…

 12. Vad är problemet? Inför obligatorisk screening av alla nyanlända istället för att skylla på de infödda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: