Regeringen går vidare för att fler ”ensamkommande” ska få stanna


INVANDRING. Trots svidande kritik från Lagrådet går regeringen vidare med lagförslaget som ska ge ensamkommande som fått flera avslag en ny chans att stanna i Sverige. Justitiedepartementet arbetar fortfarande med utformningen av lagen och en proposition väntas kunna lämnas till riksdagen om ett par veckor.

Regeringens förslag innebär en ny möjlighet till uppehållstillstånd för ensamkommande unga som vill studera. De måste ha väntat i 15 månader eller mer på Migrationsverkets beslut och hunnit fylla 18 år under tiden. Det handlar om cirka 9.000 personer.

Lagrådet skrev i sin kritik att: ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Läs mer på GP.se…

-Pettersson antar att socialdemokraterna har fått ge vika för miljöpartiets önskemål, med lite tur går förslaget inte igenom i riksdagen men det hänger på centerpartiet…

Hur som helst är det otäckt när politiker inte bryr sig om juridiken och struntar i lagar och regler.


11 responses to “Regeringen går vidare för att fler ”ensamkommande” ska få stanna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: