I nuet…


ISLAM. Den unge mannen blir utskälld, förolämpad och utsparkad från ett egyptisk tv-program för att han är ateist, och det påstås att han behöver psykiatrisk hjälp. 

-Pettersson har alltid undrat om det är de tokiga som blir muslimer eller om det är islam som gör dem tokiga.

Intressant är att det finns folk som tror på islam, även icke-muslimer i Sverige…


21 responses to “I nuet…

 • Peter Kostin

  ”mentalsjukhus”, påminner mig om sovjetkommunismen. De såg vissa dissidenter som mentalt störda.

  Gilla

 • :

  Pedofildyrkare förnekar sig inte!

  Gilla

 • Stenbock

  Här skulle ju egentligen Mohammeds stamtavla ha placerats:
  http://imgl.krone.at/scaled/1692654/v980332/full
  Tror att det idag,efter denna upptäckt firas vilt hos ”The Queen”.
  Det ovanliga i detta sammanhang,är att det tycks vara en muslim som funnit ut detta.
  Något för den absurdska Nobel-kommittèn att ha i åminne inför 10 december.

  Gilla

 • gamgubben

  Vad är det de kallar sig ”de fredliga och humana?” På korrekt svenska Bullshit!
  De är lika fredliga som en retad kobra och tänker väl i paritet till sin fredlighet. Bevare oss för slik religion och kultur.

  Gilla

 • NALLEN

  Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att anledningen till att just islam är så stort eller den absolut största RELIGIONEN i världen bygger mycket på att alla medlemmar har som uppgift att hålla koll på varandra så ingen avviker från KORANEN och dess lära. Och skulle det vara någon,typ en kvinna som inte täcker sig med huvudduk och någon annan i församlingen ser detta så rapporteras det direkt till imamen eller vad det nu är. Men just av den anledningen så är det inte många som vågar avvika från dom muslimska kraven som alla måste leva efter. Så med tanke på mannen som slängdes ut från studion på grund utav att han var ateist, men jag kan tänka mig att han som slängde ut mannen egentligen inte brydde sig alls om detta men hade han inte gjort detta så skulle även han hamnat i klistret, så anledningen till att han gjorde detta var för att rädda sitt eget skinn.
  DET ÄR VAD JAG TROR IALLAFALL.

  Liked by 1 person

 • Roland ram

  Fredens religion.Eller hur,
  den dagen kunskapens träd växer ur röven på stefan löfven.

  Gilla

 • Mia

  Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves.

  Gilla

 • Stenbock

  I bland när jag ögnar över rubriker i dagstidningar faller mig in,sedan länge glömda förlupna tider,åter i minnesbilden.
  I dag en varningsrubrik i BZ från Berlin.” Dessa badplatser och simhallar är de farligaste ?”.
  Sedan följde en lång uppräkning av platser,som barn och yngre skulle undvika besöka !!
  När Stenbock var i skolåldern fick vi lära oss,att se upp och inte trampa på vassa saker i sanden.Ej hellre simma allt för långt ut i havet p.g.a. strömningar. I övrigt var det väl bara vispingar, (getingar för er norr om Åsen) man skulle undvika att sluka,i samband med matpaket som mor skickat med till badet.
  I dag är det de invandrade vildarna och zigenare som stjäl som gör,att man avråder såväl barn som vuxna,att vistas i deras närhet.Tafsande på flickor och okvädesord samt t.o.m. försök att dränka oss otrogna, är numera vardagsmat.
  Åtminstone i större städer,under det som kallas moderna tider…..

  Gilla

 • Benke

  Den enkla sanningen är nog att om du bor i Mellanöstern eller Nordafrika och inte är muslim blir du skjuten. Då blir det bara muslimer kvar.

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Sjuka varelser (en i intervjun är frisk) två är det inte. Gissa vilka som ska bort?

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Om en islamist hade blivit utsparkad från ett TV-program och samtidigt uppmanats till att söka psykiatrisk hjälp, låt oss säga i t.ex Ungern eller Polen… så hade det garantrat stått i ”svensk” media och det hade väl stått en arg mobb utanför deras ambassad i Sverige – och fört ett jävla liv om islamophobi, rasism och vikten av mångfald. Twitterpatrullerna hade gått bananas.

  Nu däremot…

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Det är Persien och södra halvan av Romarriket vi talar om när vi talar om den muslimska Mellanöstern. folks förmåga och intelligens var det ingen brist på före islam. Så orsakssambandet bör stå klart.

  Vem skapade Gud?
  Kreationister vägrar precis som PK använda logik. De religiösa bara ljuger ihop nånting slumpmässigt vansinnigt och tvingar sen andra att låtsas som att de trooor på deras hembakade lögn. ”-Det spelar ingen roll VAD man säger”, som ett kommunikationsproffs förklarade för mig en gång. Fåren tänker ändå inte, att vara ett får är att vara en bit kött på en tallrik. Många eftersträvar det som sitt livs högsta ideal. Man slipper ju åtminstone tänka, för det är så jobbigt.

  Gilla

  • Lokalinvånare

   Hela ”skapelsen” i religösa sammanhang är fundamentalt felaktig eftersom den är påhittad av människor, grundad i vad de visste just då när de hittade på den. Allt de visste om världen var med moderna mått mätt rätt begränsat. De beskrev skapelsen som en något, utfört av en gud, som har hänt.

   ”Skapelsen” är ingen händelse som har hänt, utan en pågående process. Arter dör ut och nya uppstår, stjärnor slocknar och nya tänds – allt i en långsam pågående process. Hade de som hittade på religionen varit lite mer förutseende så skulle de kunna sagt att ”Gud skapade skapelseprocessen. Gud satte reglerna och skapade förutsättningarna för att allt detta kan ske, men skapar inte varleser direkt”
   Det är ett resonemang skulle vara betydligt mer tidlöst och medföra att även evolution och andra vetenskapliga upptäckter skulle kunna inkluderas – och t.om bara göra ”gud” ännu mer fantastisk om man nu väljer att tro på sånt (jag gör det inte). Ju mer vi lär oss om universum, kvantfysik och om alla dessa partiklar, ju mer fantastiskt blir ju universum.
   Men det kanske är där skon klämmer..
   Om en gud skapat mulitversum, kvantfysiken, förutsättningar för att stjärnor dör och nya föds, oändligt många galaxer..dvs är upphov till saker så otroligt långt bortom vår fattningsförmåga så att det är larvigt…. varför skulle en sådan allsmäktig entitet vilja att en liten primat på ett sandkorn i univetsums hav kastar sig på golvet 5 gånger om dagen och sjunger sånger i dens ära…?

   Gilla

   • BjörnLarsson

    Fysiken kan jag stå ut med. Mekaniken är ju instinktiv och det där med kvantrelativitet är så abstrakt. Biologi däremot skrämmer mig! Jösses, vad är det som händer inom en, vad är det man består av?

    Vi vandrar omkring med vår föreställningsvärld helt utan kontakt med den verklighet som vi själva består av. Kemiska reaktioner med syreatomer är absolut livsnödvändigt hela tiden, men det är inte sånt vi går omkring och tänker på. Vad mänskligt medvetande är för någonting är djupt okänt. Ingen kan ens formulera en vetenskapligt testbar fråga om saken. Varför är vi subjektivt medvetna? Det fyller ju ingen funktion, kan inte ha varit resultatet av evolution. Vi kan omöjligen avgöra huruvida någon är subjektivt medveten eller inte, men kan förstå hur och varför denne gör ditt å datt ändå. Medvetandet kan helt enkelt elimineras utan att det förändrar någonting objektivt. Så varför är vi medvetna? Det vi är medvetna om är ju bara ett löjligt inbillat folklustspel utan kontakt med den fysiska verkligheten.

    Medvetandet kanske är en organspecifik parasit som har infekterat hjärnan? Men det går ju inte att resonera om sånt här eftersom all kunskap om omvärlden passerar genom vårt subjektiva medvetande, och därmed kan vara systematiskt påverkad. Som att allt kanske bara är en dröm. Vi kan inte se oss själva.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: