Så tar Schibsted fajten mot ”Fake News”

FEJKMEDIA. Schibsted Media Group är en norsk mediekoncern med huvudkontor i Oslo. Bolaget bildades som ett tidskriftsförlag av Christian Schibsted 1839 och blev aktiebolag 1989 efter att tidigare varit ett familjeföretag.

I Sverige äger Schibsted hela eller delar av Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket.se, Bytbil.com, Kundkraft.se,
Elpriser.se. TV.nu, Klart.se, MittBolån, Omni.se och mycket annat.

Nu annonserar Schibsted på sin egen sajt Omni.se men budskapet: ”Hur vet du att det du läser i sociala medier är sant?”

”Sedan de amerikanska tech-jättarnas intåg på mediemarknaden möter vi varje dag en störtflod av innehåll. Samtidigt ser vi växande problem med filterbubblor och ”fake news” som gör det svårare att navigera som samhällsmedborgare. Nu tar Schibsted fajten – det är viktigare än någonsin att försvara det fria ordet.
– Den fria pressen är en fundamental del av ett välfungerande demokratiskt samhälle, säger Ian Vännman, som leder utvecklingen av nya produkter och tjänster inom Schibsted.”

***

– Just det säger Pettersson, den fria pressen är fundamental och det är viktigare än någonsin att försvara det fria ordet.

Märkligt nog gör inte Schibsted det, de försvarar sina annonsintäkter. Hade Schibsted varit noga med det fria ordet och att det som skrivs ska vara sant hade de lagt ned Aftonbladet eller i varje fall bytt ut redaktionen.

 

7 thoughts on “Så tar Schibsted fajten mot ”Fake News”

 1. Hur vet du att det du läser är sant.
  Svårt att veta men kommer det från aftonbladet vet du att det inte är sant.

 2. Shibstedts styrs idag, mer eller mindre, direkt av finansmaffian på Wall Street där de har sina största ägare (Goldmann Sachs, J.P. Morgan m.fl.).
  Aftonbladet borde kanske ändra sitt ”obunden socialdemokratisk” till mer passande ”bunden extremkapitalistisk” (alt. nyfeodalistisk) och byta namn till Goldmann Sachsbladet, eller bara helt ärligt Fejk & desinformationsbladet.
  ”Aftonblodet”? (med tanke på alla stackare som dött efter deras hat & förtalskampanjer).

 3. Det var mycket enklare utan ”Amerikanska medier” när lögnerna i Pravda var det enda som sossarnas förslavade folk tilläts känna till om världen. Det enda som de terroriserade sovjetmänniskorna vågade kommentera ur Pravda var väderprognosen. Men nu i kommunist-Väst är vädret det allra mest politiskt känsliga av allt! Vi skulle ju ha haft en snöfri vinter nu, enligt teologen Al Gores domedagsprognoser. Vem vågar prata om det?

  PK förbjuder användningen av information och logik. Och hjärnan är det organ vi människor lever av, liksom en elefant är beroende av sin snabel. En naken ensam människa i skogen lever inte länge utan klor, huggtänder och päls. Vi måste tänka för att skapa verktyg som håller oss vid liv. Så när PK dödar våra hjärnor så dödar PK hela mänskligheten.

 4. Pettersson:
  Hoppas inte de två du bl.a. i ditt kollage visar bilder av nu,anmäler dig till NOA. (eller vad detta övervakningsorgan heter)
  Tänker då på tönten från Aftonslasken,och hela ”Sveriges mest bekanta analfabet” Margot W…för att nämna några av dessa prominenta linslusar.

  • Den som lägger ut bilder i sociala medier har också gett samtycke till att bilderna fritt används fritt av alla – det är villkoren i bl a Facebook. Alltså ingen risk för ingripande av åsiktspolisen. Men, det gäller ju att man berättar om detta för – polisen, som tydligen inte vet något.

Kommentera