Stäng

Afghaner våldtar – nyhetsvärde noll

BROTTSLIGHET. I går startade rättegången mot de ”ensamkommande” afghanerna Mohammad och Bagher som anklagas för att tillsammans med en tredje man  brutalt ha gruppvåldtagit en kvinna i Kalmar. Det mediala intresset hos de media som påstår sig försvara demokratin är noll! Petterssons tjatar och skriver om fallet för fjärde gången.

TIDIGARE 2018-03-17. Kalmar kommun skyddade ”ensamkommande” vid utredning om gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Polisen misstänkte att unga män på ett HVB-hem i Kalmar var inblandade i en brutal gruppvåldtäkt. Men kommunen vägrade lämna ut namnen på de boende. I september förra året blev en kvinna utsatt för en överfallsvåldtäkt intill cykelvägen vid Trollbackevägen. Tre män var inblandade.

Misstankar fanns att förövarna var inskrivna på ett HVB-hem i närheten och åklagaren Bengt Wahlström vände sig till kommunen med begäran om identiteten på de som bodde på hemmet.

Kalmar kommun vägrade och hänvisade till sekretess och har nu fått rätt i Förvaltningsrätten och genom att Högsta förvaltningsrätten inte tar upp fallet till prövning.

Bengt Wahlström lyckades gå runt kommunens nekande och fick uppgifterna från Migrationsverket. Nu sitter två unga män från ett HVB-boende häktade och kommer att åtalas. Den tredje mannen är fortfarande okänd och därmed på fri fot.

– Det handlar om ett mycket allvarligt brott. Att då en myndighet ska kunna sättar käppar i hjulet för en annan myndighets utredning är inte acceptabelt.

De två män som nu sitter häktade kunde identifieras genom ”operation DNA-topsning” sedan åklagaren fått det efterfrågade materialet från Migrationsverket.

Brottsrubriceringen är grov våldtäkt – ett brott som ger minst fyra års fängelse.

-Pettersson menar att lagstiftningen är fullständigt orimlig. Nu blir i stället alla på HVB-hemmet misstänkta. Får polisen namn och telefonnummer till ”barnen” så kan de börja med att titta om de befunnit sig på brottsplatsen eller inte. Märkligt nog lämnar Migrationsverket ut uppgifterna. Är det olika lagar för olika människor.

Nu har två personer häktats som endast är 18 år. Det vill säga om nu åldern stämmer. De kan ju ha uppgett en felaktig ålder när de kom till Sverige från Afghanistan/Iran.

Den ena, Mohammad, bor på ett hvb-hem i Norrliden och den andre, Bagher, bor på ett boende för ensamkommande vid Getingen enligt häktningsframställan vid Kalmar tingsrätt. Båda är medborgare i Afghanistan.

  • Det är något fel i vårt rättssystem när kommunen kan hänvisa till sekretess i ett så allvarligt brott och därmed skydda grova brottslingar.
  • Justitieutskottet borde ta tag i detta direkt.
  • Kalmar kommun kanske ska anmälas för skyddande av brottsling för att få debatt om saken.
  • Skyddande av brottsling är ett brott enligt 17 kap 11 § brottsbalken. Brottet kan bestå i att man hjälper den som begått ett brott undkomma eller genom att undanröja bevis. Straffet är böter eller fängelse i högst ett år. Är brottet grovt är påföljden lägst fängelse i sex månader och högst fyra år.

TIDIGARE 2018-02-21. Två ”ensamkommande barn” begärs häktade för överfallsvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Två 18-åriga män har häktats i Kalmar på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt i stadsdelen Norrliden i september i höstas.

Offret är en kvinna i 40-årsåldern. Enligt kvinnans anmälan överfölls hon av tre okända män natten till den 10 september. Därpå förgrep sig en eller flera av förövarna på henne.

Polisens presstalesman Robert Loeffel säger att olika utredningsåtgärder ledde fram till gripandet av de misstänkta. Han utesluter inte fler frihetsberövanden.

-Pettersson noterar att SVT glömmer att nämna att det rör sig om ”ensamkommande barn” som enligt egna uppgifter är 18 år…

TIDIGARE 2017-0914. Kvinna gruppvåldtagen av tre män i Kalmar

INVANDRARVÅLD. Polisen söker vittnen till en våldtäkt som ska ha ägt rum på Norrliden i Kalmar i helgen. Det var under natten mellan lördagen och söndagen som en kvinna i 40-årsåldern var ute och gick på Norrliden i Kalmar, på en cykelväg som går vid Trollbacken.

Tre män i 20-30-årsåldern ska då ha angripit kvinnan, puttat omkull henne och våldtagit henne. Kvinnan chockades svårt.

Polisen har i nuläget inga misstänkta, och männen var helt obekanta för kvinnan. Under veckan har en teknisk undersökning på platsen gjorts, och andra utredningsåtgärder. Nu söker polisen efter tips och eventuella vittnen för att komma vidare i utredningen.

SVT

-Pettersson noterar att kvinnan såg att männen var 20-30 år och att de var obekanta men tydligen inget mer och hon verkar inte ha hört något språk heller…

Nåväl, det är de socioekonomiska effekten som slagit till igen…

Om Norrliden på bloggen…

5 reaktioner på “Afghaner våldtar – nyhetsvärde noll

  1. Presstöd är välfungerande mutor för att grova överfallsvåldtäkter av nyanlända nya moderater vitpixlas och avrasifieras.

  2. Alla med naturliga sinnen, tycker väl att det här är angelägnare nyheter att bevaka än Svenska akademiens interna klubbproblem. Jag fattar ingenting längre. Gruppvåldtäkter, som utförs av nyanlända verkar vara den nya accepterade vardagen i PK-Sverige. Det finns en hel del att laga i Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: