Brutala somaliska rånare satte skräck i Lund


BROTTSLIGHET. Tre unga män höll Lunds gator i ett skräckvälde i slutet av förra året. Under några veckors tid mellan 13 november november och 7 december utsatte de ett stort antal personer för flera brutala rån där offren misshandlades, pistolhotades och knivskars. Nu åtalas tre somalier, 16, 17 och 25 år misstänkta för de brutala rånen. Flera kan ha varit inblandade än de fem som totalt åtalas, men är inte identifierade ännu. 

Rånen har skett på liknande sätt i samtliga fallen. Gärningsmännen har beväpnade med kniv eller pistol gått fram till andra unga män, de flesta under 25, och genom hot tagit dem till en avskild plats. Där har de tvingat till sig offrets bankkoder, mobiler, bankkort och andra värdesaker. Någon av förövarna har stannat kvar och vaktat offret under dödshot medan de andra har gått i väg och tagit ut pengar med bankkortet.

I några av fallen har männen även misshandlats och knivskurits. Merparten av rånen har skett utomhus nattetid i centrala Lund. Ett av de grövsta fallen skedde natten till den 13 november i Lund då 25-åringen och 17-åringen, tillsammans med andra okända gärningsmän, rånade en man utanför hans bostad i Lund.

Förövarna lyckades inte ta ut pengar med offrets bankkort och tvingade därför honom att ta med dem till hans bostad. ”Gärningsmännen har tvingat sig in i offrets bostad där offret tryckts ner i sängen med ansiktet nedåt”, beskrivs det i stämningsansökan.

Samtidigt letade gärningsmännen igenom offrets bostad och stal flera föremål. Sedan tvingade de honom att föra över pengar som de sedan tog ut.

”Brottet är att bedöma som grovt då gärningsmännen som visat synnerligen råhet, genom att mycket långdraget utsatt offret för våld och hot i hans egen bostad”, står det i stämningsansökan.

I samband med rånet blev mannen även utsatt för ett sexuellt övergrepp när han var ensam med 25-åringen. 25-åringen drog ner offrets underkläder och tog honom på könet samtidigt som han begick sexuella handlingar.

-Pettersson noterar att de två yngsta herrarna är somaliska medborgare och den äldre är inte skåning, sedan är det två till åtalade. Sammanlagt fem och alla är ja, ja…förnamnen nedan.

Lunds Tingsrätt Mål nr: B 6103-17

 • Azad, född 1992, svensk medborgare, häleri, rån, grovt rån, grovt sexuellt tvång, narkotikabrott
 • Abdullgani, född 2001, medborgare i Somalia och behöver somalisk tolk, rån, grovt rån, övergrepp i rättssak, bedrägeri, häleri,
 • Kunciil, född 1998, svensk medborgare, häleri, rån, bedrägeri,
 • Issa, född 1999, medborgare i Somalia, behöver somalisk tolk, rån, bedrägeri, häleri, grovt rån, övergrepp i rättsak,
 • Mohamed, född 2000, medborgare i Somalia, behöver somalisk tolk, häleri, försök till rån

Herrarna har som brukligt var sin advokat betalad av er mina vänner, tolkar, övrig personal samt allt skit de ställt till med när de gått lösa och det vore intressant att se när statsministern räknar hem vinsten…

Kvällsposten skriver om fallet…


14 responses to “Brutala somaliska rånare satte skräck i Lund

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  NÖDVÄRNSRÄTTEN betyder den någonting i Sverige ? Har man rätt att använda kniv när man blir hotad med kniv ?
  Att dra gränsen här är inte lätt men personligen skulle jag aldrig släppa in en somalier i min bostad! DÅ HANDLAR DET OM SOMALIERN ELLER MIG!!!! Helt kort vem som hugger ner den andra snabbast!!!!!
  NÖRDVÄRNSRÄTTEN måste bli glasklar, vid hot till liv och lem måste medborgarna ges rätt att ta till allt våld de kan uppbåda dvs hugga eller skjuta ihjäl gärningsmannen.
  Hittills har jag inte hört talas om något fall där offret försvarat sig fullt ut men det kommer nog.
  Då kan vi räkna med att SVT och hatmedia ställer sig på förbrytarnas sida spec. om det är somalier/araber!!!!!
  RÖSTA PÅ AFS!!!!

  Gilla

 • BerraNisse

  Kan man inte göra 200 kg hundmat av de där..??

  Gilla

 • Jack

  Kommer i ihåg att vår statsminister sa att dessa flyktingar kostar nu men kommer att bli lönsamma senare?
  Han glömde säga ett par ord i sista satsen. Nämligen.
  Flyktingarna kommer att bli lönsamma för Sveriges advokater senare.

  Gilla

 • Jhonsson

  Skulle vara intressant att veta hur stora kostnaderna för den importerade kriminaliteten är. Jag menar allt. Vård av skadade, som utsatts för rån etc omhändertagande av skjutna, som avlidit, fängelsekostnader, rättegångskostnader, advokatkostnader. Värdet på allt stöldgods. Lägg sedan till allt, som ”kostar gratis”. Kostnader för ökad polis och vaktbolag samt extra kostnader i samband med terroristhot. Kostnader för,extra bevakning i alla affärer. Ja, listan kan bli hur lång som helst. Till detta kan man också lägga den ökade oroskänslan hos folket något, som väl knappast går att prissätta.
  Är det verkligen någon som tror att invandringen går med vinst
  Löfven du får upp till bevis. Vi vill veta priset på invandringen nu!
  Vi tror inte,på dig, när du säger att ”invandringen blir lönsam lite längre fram”. Vi tror inte på dina lögner.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Regeringen går vidare med förslaget om s.k ensamkommande !
  Minst 9000 kan undantas men den siffran är ooch blir förmodligen betydligt högre i slutänden, massinvandringen fortsätter och även efter valet i September när 7 klövern fått nytt förtroende av sin trygga väljarkår.

  Gilla

 • ossie

  Skicka dessa bananskalande apor hem till djungeln.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det nutidens mångkulturella Lundastudenter som busat lite ?

  Gilla

 • eva

  Tre unga män = tre unga somalier. Förvånar mig inte. Och varför skriver inte tidningarna direkt ut att det är somalier som härjar? Svaret vet vi, det är för att ”rasism” inte skall öka men ökar den inte flerfaldigt då sanningen kommer fram.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det enda som förvånar i detta sammanhang är varför myndigheterna inte redan utfärdat utegångsförbud nattetid, då vi befinner oss under belägring med fortlöpande attentat mot civilsamhället.

  Makthavarnas fascination för beteendekontroll tycks inte omfatta den importerade och omhuldade våldskriminalitetens utövare, vilka oftast ges carte blanche att vidga sin verksamhet – ett privilegium förstärkt av implicita och internationellt beryktade löften om straffrihet.

  Det faktum att 2018 innebär valår har en avgörande betydelse vad regimens och pseudo-oppositionens patetiska bekännelser beträffar, då den upplyste avstår från att inbilla sig att de jesuitiska statskonstnärerna eljest skulle ha krupit några centimeter till korset och vidgått sina ”felbedömningar”.

  Sverige slås sönder varje dag medan den herostratiska hierarkins politiska potentater kämpar för att inskränka yttrandefriheten och hurrar över sin imaginära förträfflighet!
  ”Vi har varit naiva” är i själva verket en mycket provokativ fras, då dessa moraliskt defekta destruktionsstrateger varit väl medvetna om massmigrationens effekter.
  Andreas.

  Gilla

 • Fredde

  Sverige har aldrig varit tryggare hälsas det från PK-maffian.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Ut med allihopa, livstids utvisning. Även ut med hela familjen, sätt ett riktigt exempel vad som händer om man inte följer svenska värderingar och lagar. Inte förrän då får vi ens lite ordning i samhället, då stiger det kanske upp ett litet ljus i föräldrarna att se till att lagar följs av deras avkomma också.
  Som det är nu behöver dom inte bry sig i annat än att ta emot bidrag kors och tvärs, om inte det räcker anmäler man någon till DO för att få lite extra

  Gilla

  • maar

   ”Tre unga män” – det är hån mot alla normala män att kalla dessa neandertalare för unga män. Dessa varelser har inget berättigande att vistas i Sverige. Ut med dem och hela släkten.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Utvisa, men tänk om dessa 3 tillhör den där stackars utsatta gruppen av ensamkommande som på något sätt tagit sig till paradiset Sverige och saknar anhöriga både här och där som väl alla ensamkommande pensionsräddare gör, kan de då verkligen utvisas strider det inte mot de mänskliga rättigheterna som Sverige håller stenhårt på i alla lägen för att skydda brottslingar ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: