Stäng

Politikfakta om censur på Facebook

YTTRANDEFRIHET. Facebook tycks ha smugit in regeringen Löfvens efterlängtade censur – inlägg med länk till Samhällsnytt, Fria Tider, Nyheter Idag och Nya Tider kan inte marknadsföras. Det går dock utmärkt på inlägg med länk till exempelvis SVT. Även Katerina Magasin och Petterssons blogg går inte att marknadsföra. Censur eller slump undrar Politikfakta som ännu inte är blockerade. 

-Petterssons blogg är blockerad och raderat på Facebook för alltid vad det verkar, dock utan vettig förklaring mer än att vi brutit mot Facebooks regler. Petterssons blogg på Facebook var en kopia på bloggen här, alltså exakt samma inlägg.

I Facebooks regler står att ”Man får använda Facebook för att utmana åsikter, traditioner och tillvägagångssätt. Sådana diskussioner kan skapa debatt och större förståelse”  

Facebook tar bort hatiskt innehåll, vilket inkluderar innehåll som direkt angriper någon baserat på:

Ras,
Etnicitet,
Nationell härkomst,
Religiös åskådning,
Sexuell läggning,
Kön eller könsidentitet, eller
Allvarliga funktionsnedsättningar eller sjukdomar.

Ovanstående är två punkter i Facebooks regler.

-Pettersson får inte ihop det, man får använda Facebook till att utmana åsikter och traditioner men att göra det är hatiskt och du blir blockerad.

4 reaktioner på “Politikfakta om censur på Facebook

 1. Själv har jag avslutat mitt konto på både Facebook Twitter. Inte för att jag blivit avstängd någon gång eller blivit ifrågasatt för mina åsikter, men anledningen till att jag valt att säga upp dessa konton är för det jag läst och hört vad andra råkat ut för bara för dom skrivit om sina egna tolkningar av att det ser ut som det gör i Sverige och Europa också för den delen. Och om man på Facebook Twitter med mera låter dom som är ansvariga för att det ser ut som det gör även tysta dessa mäktiga kanaler. Ja då tycker jag att det var dags lämna. Faktum är att jag hade precis tryckt på avsluta innan mejlen strömmade in varför jag inte vill ha kvar mina konton. Så jag svarade precis som jag känner för det, och det är att det inte längre är säkert, och om man är oförsiktig och kanske låter känslorna inombords bubblar över så kan det mycket väl leda till ett fängelsestraff eller dryga böter. Så jag anser att det bästa är att inte innehar den typen av konton längre.

 2. Storebror ser dig och håller ett öga på vad du skriver.
  Är du kritisk ska du tystas.

  Så funkade det i DDR, så funkar det i Nordkorea.
  Så funkar det i det ”nya Sverige”.

  Tyvärr är gemene man ovetande om detta, då de självklart inte skrivs eller sägs något om detta i gammelmedia.

  Så, det är vår viktiga uppgift att upplysa allmänheten om vad som pågår, och särskilt viktigt nu inför valet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: