Pettersson hos polisen


BROTTSLIGHET. Idag var Pettersson på det förhör vi skrev om igår för att delges misstanke om brott mot upphovsrätten. Det var bland det mest meningslösa jag gjort i hela mitt liv. 

Jag kom till Nyköpings Polisstation i god tid, sedan kom advokaten och exakt kl. 13.00 öppnade den kvinnliga polis,  som rest från Stockholm och Nationell Operativ Avdelning, NOA, dörren till ett förhörsrum och advokaten och jag klev på.

Brotten jag är misstänkt för ser ni nedan. Längst ned finns ett bildcollage med nio bilder. Jag är anmält för bilden som sitter eller satt längst ned till höger. Det är damen som tagit bilden som anmält mig, alltså inte hon som är med på fotot, men jag har inte gjort collaget och jag vet inte varifrån det kom från början, men det finns över halva internet.

Varför damen gick till polisen vet jag inte och varför polisen inte slängde anmälan i papperskorgen vet jag ännu mindre. När jag anmälde mordhot mot mig las det ned direkt och polisen har inte dit att utreda våldtäkter och andra grova brott men har tid att skicka en polis från Stockholm för att prata med mig i 50 minuter, sedan ska papper renskrivas och skrivas ut, och en förhoppningsvis klok åklagare ska slänga anmälan i papperskorgen. Eller också är åklagaren inte så klok och då blir det rättegång med allt vad det innebär med kostnader för ett rättsväsende som redan går på knäna.

Kanske den anmälande damen är ute efter pengar och har anmält mängder med människor, vad vet jag, men en bra idé vore att anmälaren begrundade sitt ansvar för att ta rättsväsendets knappa resurser i anspråk för en polisanmälan mot Petterssons blogg för misstanke om upphovsrätt.

Upphovsrätten är inte alltid så lätt att tolka och enklare hade varit om anmälaren i ett första skede hade vänt sig till Petterssons blogg och lagt fram sina synpunkter på vad anmälaren anser är upphovsrättsskyddat material. Men kanske var möjligheten att hänga ut Petterssons blogg i en rättsprocess alltför lockande. Det kan också vara så att anmälaren därmed skjutit sig själv i foten. Den som lever får se.

 

Men tycka och hävda är en sak, lag och rätt en helt annan.

Hur som helst så nekar Pettersson till att ha begått brott och nekar till att betala ersättning till anmälaren så nu får vi se vad åklagaren säger om det anmälda inlägget med bilden raderad. Tanken slår mig också att bilden kan vara ett svepskäl och innehållet är den verkliga anledningen till anmälan…

Jag står inte ut

INVANDRING. Vi står inte ut är en organisation som kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige! Rörelsen #vistårinteut har ensamkommande barn och unga i fokus. De ser dessa barn och ungdomar som allas angelägenhet och arbetar dagligen för att deras rättigheter ska beaktas. Ensamkommande barn och unga är bärare av rättigheter enligt barnkonventionen och de ska behandlas på samma sätt som alla andra barn och unga.

-Pettersson undrar om ”barnen” inte har fått sin sak prövad i olika rättsinstanser eller vad damerna menar…Jag står inte ut med naiva vuxna som förstör vårt land och föreslår att damerna reser med ”barnen” till Afghanistan och tar hand om dem där…

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


88 responses to “Pettersson hos polisen

 • Galenskapen land | Petterssons gör skillnad!

  […] -Pettersson säger att våra myndigheter prioriterar på sitt sätt, idag Anita, igår Pettersson… […]

  Gilla

 • Mia

  Det var mycket skrik och litet ull sa hon som klippte grisen.

  Gilla

 • CARL

  Dem där Bert som pratar i rysk tv.är han frisk

  Gilla

 • Cecil

  Orsaken till att polisen har tid för detta trams, är att dom vet att detta kommer i tryck,
  Inte många får veta vilket inbrott eller våldtäkt läggs ned.

  Gilla

 • Mässkalle

  Positivt (allvarligt) om Pettersson. Positivt i skämtsam betydelse om alla kommentare om Pettersson med många tummar upp. Särskilt om vi som inte står med #vistårinte ut.

  Men som någon skrev; tänk om det kom 32.600 kvinnliga tonåringar till Sverige för att bli försörja och studera. Vilket liv det skulle bli. Visst är vi olika och gillar olika men när videon visas med två typ #vistårinteut……. leker med gossedjur undrar man om det inte är bättre att ha den i byrålådan.

  Regeringens mål att Sverige ska vara humanistisk stormakt har resultatet blivit att Sverige blivit ett emotionell Absurdistan

  Gilla

 • Peter

  I klass med noa.

  Gilla

 • gamgubben

  Hög tid att vi nu på allvar diskuterar namnbyte på vår solkade nation, Sverige är mer än kvalificerat till namnet Absurdistan.

  Gilla

 • Peter

  Den fanatiska armen som demonstrerar när illegala flyktingar skall utvisas har sin egen tag. #vistårutankuk

  Gilla

 • bjornwiklund

  Har inte läst alla kommentarer men en samling bilder med bilder från olika fotografer blir trickigt att bevisa vems bild det är för collaget är ju blid av bilder sas… och var jag har för mig så ifall att denna bild publicerats av fotografen på FB et. al. så är det FB et. al. som ”äger” bilden inte fotografen…….

  Gilla

  • Sara från Skåne

   SLUT PÅ TJATET — SÅ HÄR ÄR DET
   ————————-
   Den som publicerar en bild på FB och andra sociala medier ger tillstånd till alla – inkl. deras åsiktsmotståndare – att använda bilden fritt.

   Om batikhäxan som anmälde Pettersson inte själv lagt bilden på FB, typ att hon lagt den i en sluten grupp och någon annan ensamslickare lagt den i en öppen grupp på FB så är det DEN personen hon ska polisanmäla. Pettersson har då agerat i god tro.

   Pettersson behöver inte hämta bilden från FB, han kan hämta bilden från någon kollega.

   Alltså: ALLA bilder på FB får fritt utnyttjas av ALLA människor, enligt användaravtalet mellan Facebook (snapchat, twitter instagram etc) och den som lägger upp bilden.

   Pettersson – hälsa polisen det.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: