Allt färre utlänningskontroller trots regeringens löften

INVANDRING. Gång på gång säger statsminister Stefan Löfven att de invandrare som inte har rätt att vara i landet ska skickas hem. I slutet på 2017 fanns drygt 12.000 personer som är efterlysta i Sverige på grund av att de saknar asylskäl. De har knappast blivit färre det senast kvartalet. 

Tyvärr verkar det som regeringens löften är tomma ord.

  • 2012 genomfördes 42.467 inre utlänningskontroller
  • 2017 genomfördes bara 23.469
  • 2017 Januari-februari 5.991
  • 2018 Januari-februari 2.949 – alltså bara hälften jämfört med samma period 2017.

-Pettersson säger att vi har två alternativ. Antingen ljuger regeringen eller också vägrar polisen följa regeringens direktiv.

Dessutom borde man kunna sätta dem i förvar som inte lovar att åka hem frivilligt.

Patrik Engström, chef vid Nationella operativa avdelningens gränspolissektion, medger att man utfört för få kontroller. – Även gränspolisen måste följa lagstiftningen. Vi får inte göra husrannsakan eller eftersöka människor hur som helst i deras bostäder. Vi har även varit tvungna att prioritera annat bland annat yttre gränskontroller, gängkriminalitet och skottlossningar, säger Patrik Engström.

Då undrar man vilka lagar som äntrats sedan 2012 och om polisen inte inser att brottsligheten kommer att minska om man griper efterlysta personer.

Rakhmat Akilov, terroristen på Drottninggatan var efterlyst och skulle ha utvisats men kunde trots det arbeta svart åt Özz Nujen på Gotland och gå på tandläkarbesök för 50:- innan han utförde vansinnesdådet.

Är ni nöjda med den politiken så röstar ni naturligtvis på sjukklövern den 9 september 2018.

SVT Nyheter

6 thoughts on “Allt färre utlänningskontroller trots regeringens löften

  1. Sveriges absolut viktigste honnörsord mänskliga rättigheter, kränkningar och rasism sätter käppar hjulet för att dagens svenska dialogpolis ska att kunna utföra kontroller !
    Nu försöker mindre trovärdiga Molgan lura i svenska väljare att en ny lag ska ge polisen verktyget de hittills saknat för att kunna utföra utökade kontroller och utvisa icke önskvärda individer från s.k trygga mångkulturella Sverige.
    Tror man på tomtar och troll då tror man säkert också på minister Molgans snack om denna fantasilag !!!!!!!

  2. Mer anonym invandring ger mer brottslighet, vilket ger mindre polisresurser till att bekämpa anonym illegal invandring. Våldet i skolan driver lärare att säga upp sig och andra att undvika lärarutbildningen. Varje motgång blir automatiskt en självförstärkande spiral med undergången som enda möjliga slut. Förmåga att uppfatta situationen och vidta motåtgärder existerar inte i staten. Kompetens saknas. Svenska staten faller obönhörligt som en stock och upphör. Kvar blir bara stenåldersapornas eviga våld i svältande fattigdom.

  3. Jag tro inte längre att det kommer att bli så mycket annorlunda efter valdagen vem som än vinner valet, vi behöver en Victor Urban som håller kanakerna på avstånd, ha han myglat till sig och de sina några pengar må det vara hänt, bättre det än ett Muslimsk Ungern, Victor Urban kommer att försvinner så småningom , medan Muslimerna skulle vara kvar för oöverskådlig framtid.
    Då välja jag det mindre onda Viktor Urban

  4. Tack Pettersson för att du följer upp det som uppenbart bara är ”vackra ord” utan mening att det ska verkställas!
    Du är raka motsatsen till s k fake news.

  5. Vår regering styr landet mot en total,kollaps, i fråga om kontroll av personer utan uppehållstillstånd.
    Ygeman och och Löfven lovade år 2016 att 80000 (åttiotise) individer, som illegalt vistades i Sverige snabbt skulle utvisas. Det blev väl några hundra. Varför börja ta tag i problemet föst nu? Ännu ett tomt löfte? Ja, det närmar sig ju val!
    Så tro inte på mästaren i svikna löften, dvs Löfven.

Kommentera