Stäng

Ankarbarnet Mahmoud ville bli läkare, men mördades i Stockholm

BROTTSLIGHET. En 17-årig pojke åtalas för mord på en 17-årig elev på Enskede gårds gymnasium, i södra Stockholm, i mitten av december. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Pojken nekar till brott.

Av pressmeddelandet framgår även att förhandlingarna kommer att hållas i Södertörns tingsrätt samt att det yrkas på stängda dörrar, med hänsyn till den misstänktes ålder. Pojken greps i samband med händelsen och har suttit häktad sedan dess. Den dödade 17-åringen hade kommit som ensamkommande till Sverige.

Ur åtalet som också omfattar misshandel, skadegörelse, vapenbrott och narkotikabrott: ”Den misstänkte har dödat Mahmoud Alizade genom att med en kniv utdela ett flertal separata stick som träffat hans överkropp, varav tre i ryggen. Det direkt dödliga sticket har trängt in i den högra bröstkorgshalvan, skadat åttonde och nionde revbenet, gått vidare framåt genom den högra lungan och den nedre hålvenen med blödning till hjärtsäcken för att sluta i hinnorna på insidan av
bröstbenet. Mahmoud Alizade har avlidit till följd av stickskador som bl.a. orsakat inre blodförlust och blödning till hjärtsäcken.”

Södertörns Tingsrätt B 17108-17

-Pettersson säger att den misstänkte är svensk medborgare men har ett namn som tyder på att han har sina rötter i Östeuropa.

Vittnen och andra inblandade behöver tolk på dari, persiska, lingala, tigrinska och somaliska. Betänk då att det rör sig om en svensk gymnasieskola. De är bara att konstatera att kunna perfekt svenska som på Svenska Akademin är betydligt överreklamerat men att kunna begriplig svenska i Sverige verkar underskattat…

Mordvapnet från polisutredningen.

TIDIGARE 2017-12-14. Den mördade eleven Mahmoud ville bli läkare

BROTTSLIGHET. 17-årige Mahmoud Alizade blev offer i knivskärningen på en gymnasieskola i Enskede i går.

För två år sedan kom han ensam från Teheran i Iran till Sverige för att skapa sig en bättre framtid. Enligt vännerna pratade Mahmoud Alizade mycket om sin familj och hur han längtade efter att återförenas med dem. De hade inte träffats sedan han lämnade Teheran och gav sig ut på den långa färden till Sverige, som gått via bland annat Turkiet och Grekland.

Han var alltså en ekonomisk migrant och ankarbarn och inte en flykting från krig och terror som Expressens Lars Lindström skrev igår. Sedan kan man fundera på om Mahmoud är/var 17-år eller äldre som jag tror.

-Pettersson menar att de som lurar hit människor som Mahmoud är ansvariga för hans död…

9 reaktioner på “Ankarbarnet Mahmoud ville bli läkare, men mördades i Stockholm

 1. Media ska alltid berätta om gm och bo’s drömmar, i syfte att skapa empati .Jag ville bli rik när jag var liten och det vart jag också, inte på pengar men erfarenhet.
  Tyvärr är det något som är helt ointressant i dag , sexuelläggning värdegrunder är det som ska bygga sverige in i framtiden.

 2. Det är väl bara så att det är dags att emigrera, Sverige är kört.
  Inte kunde man väl tro att det land man älskar skulle förfalla till en soptipp och att man skulle drömma om att avsluta sitt liv på i exil.

  1. Ja Sverige är definitivt kört trots ständiga mörkläggningar och censur och efter valet 2018 när 7 klövern som garanterat får nytt förtroende av sin naiva och trygga väljarkår slår i sista spiken i kistan i Folkhemmet så detta ett faktum !
   Bara att snabbt nu gå i pension och packa väskan vilket många medvetna svenskar redan gjort och säger att de ska göra när möjlighet finns.

 3. Sorgligt är det och att det så ofta är 17 åringar inblandade i dessa mord eller mordförsök. Någonstans ifrån har de blivit lovade guld och gröna skogar om de håller sig under 18 år. Det är inte så mycket guld och gröna skogar i Sverige längre, det har rivits ned för länge sedan. Sorgligt onödigt, som sagt var.

  1. trollet tycks ha gått in i ”17” åriga män, som bara är 17 tills uppdraget som ankarbarn är avklarat

 4. Och alla vi hör om är eller skall bli läkare och advokater. Att svenska folket är så korkat att det faller för det nonsens är ofattbart.

  1. Speciellt läkare,måste vara ett drömyrke bland murvlarna…
   Märkligt att inte raketforskare längre,är inne bland PK-skribenterna !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: