Tullen får en tredjedel av konstnärslönerna för att säkra gränsen

SKATTER. Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor i regeringens vårbudget som presenteras den 16 april. Finansminister Andersson (S): Våra gränser behöver vara säkra i Sverige.

Merparten av pengarna ska gå till utökade insatser för att stoppa smuggling av illegala varor – som narkotika och vapen – med hjälp av modern teknik som exempelvis ny spaningsutrustning.

– I takt med att brottsligheten får mer förfinande metoder, så måste våra brottsbekämpande myndigheter också förfina sina arbetsmetoder, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SR.

De resterande 20 miljonerna satsas på att hantera den ökade privatimporten och se till att de som köper varor från till exempel Kina betalar moms.

-Pettersson tycker det är bra att Tullverket får mer pengar men jämför med regeringens förslag om att skänka tre gånger så mycket, 225 miljoner på konstnärer med rätt värdegrund och deras hobby.

Är politik en sjukdom?

Dan Park är en konstnär som har fel värdegrund och brukar få stryk och fängelse i stället för bidrag…

 

19 thoughts on “Tullen får en tredjedel av konstnärslönerna för att säkra gränsen

 1. Vilken nytta för landet och omgivningens fortlevnad gör alla vänsterhänta “konstnärer”?
  De flesta av dem ursäktar sin lathet med att “jag är inte praktiskt lagd”!

  “Praktiskt lagd” betyder att utföra ett aktivt, produktivt arbete!
  Det frestar på kroppen och är obekvämt!

  Vad betyder “konstnär”?
  När kan en individ klassas som “konstnär?
  Är jag “konstnär” när jag byter hjul på bilen utan att den ramlar ner?

  Låt varje “konstnär” visa att han/hon kan försörja sig på sina fantasier!
  Einstein var en konstnär!

 2. Varför skall konstnärerna ha bidrag? Är det de producerar av sådant slag, att det inte går att leva på avkastningen får de väl byta yrke. Det får ju andra göra, om de inte kan leva på sitt ”jobb”

 3. Inte ens kaffepengar till de som borde skydda Sveriges gränser, – trots att S+MP brandskattar oss medborgare går struntsummor till att skydda oss mot terrorister, smugglare och allsköns kriminellt avskum. De borde ta lärdom av Australien….!
  S+MP satsar 1000 ggr mer på massinvandringen, ex INTEGRATIONSVERKET har mer än 10,000 anställda….-betänk att varje anställd kostar minst 1000:-kr per dag så får vi summan 10miljoner kronor per dag i bara lönekostnader och det räcker nog inte! 72miljoner skulle följaktligen inte ens en vecka….
  MEN STEFAN LÖVEN SÄGER ATT VI ÄR VÄRLDENS RIKASTE LAND….! De får snart öppna konto hos bet365.com och spela ihop till att betala lånen Sverige tagit….
  MASSINVANDRING KOSTAR ÖL!!!

 4. Ja som vanligt blir det till halvmesyrer när den regeringen
  ska åstadkomma något, och då är det illegala varor man
  satsar på? Men illegala människor ska komma och gå som vanligt?

  Jag är helt övertygad om att ifall dessa katastrofer får sitta kvar
  vid regeringsmakten efter valet, då kommer våra Nordiska grannar
  att upprätta både pass o tullstationer gentemot Absurdistan.

 5. Den svenska politiskt korrekta och styrda Tullen gör naturligtvis precis som den PK-styrda svenska polisen, fokuserar på sådant som inbringar pengar till statskassan !

  • I min värld har inte tulltjänste”männen” samma hjältestatus som våra poliser har. Men jag är övertygad om att de gör det bästa de kan utifrån de resurser de får av vår kommunistiska/islamstyrda regering.

 6. Ni har totalt misstagit er på tullens uppgift. Tullens uppgift är att generera inkomster till statskassan. Om man råkar snubbla över illegala invandrare, vapen eller narkotika är detta bara en bonus. Då är det viktigare med tobak och alkohol då normalbeskattade produkter från kontinenten gräver djupa hål i punktskattepungen.

  Ordet “tull” härstammar från grekiskans “telonion ” (τελώνιον) som betyder tullhus (läs avgiftsbås), en inrättning i hamnar där man fick betala 2 – 5% av varans värde för att få föra iland varorna.

  • Tyvärr kan du ha rätt i det. Man kan bara hoppas ändå att tullen prioriterar det, som är de största hoten. Staten tar ju in skatt redan på bilarna, bränslet och de intjänade lönepengarna spritköparna gjort av med på resorna. Lagen tillåter så pass stora mängder för privat bruk, så ingen bör fastna i tullen för sin privata spritkonsumtion tycker jag.

 7. Med tanke på att de har en så viktig funktion för hela landet verkar 72 miljoner ganska halvhjärtat, med tanke på ökande trafik och hot. De skall ju klara att stoppa internationella ligors smugglingsförsök av vapen, ammunition och sprängmedel osv. Knarksmugglingen ställer också indirekt till med stora psykosociala besvär och ökad kriminalitet. Samarbete mellan övrig gränsbevakning och även mellan grannländernas motsvarande myndigheter är livsviktigt antar jag. Det finns många ingångar över Sveriges gränser, där tekniska hjälpmedel skulle underlätta bra bevakning.

  • Men knarksmugglingen har ju en viss positiv inverkan på pensionskassan!
   De flesta knarkare dör unga ………..
   Det är dessutom “rätt personer” som dör av knarket.

   Gäller, förresten samma effekt för socker, kolhydrater (vete),
   läsk (coca cola, bl.a. ) rökning och alkohol.

   Vi, pensionärer, ska vara tacksamma för att så många människor, av egen drift påskyndar sin egen, tidiga död!

   Är det kamske skräcken för att Sverige ska bli ett kalifat som ger dem kraft att aktivt förkorta sitt liv?

   Gamlingen har talat!
   //age

 8. Det är väl bra att tullen får tillskott att kolla paket- men inga tullare varken på Arlanda, färjan i Trelleborg eller vid Öresundsbron sist jag passerade 2017-18 och det är viktigare.

  • Kan tillägga att länderna vi rest till och från verkligen haft tullare som kollat alla resenärer.

 9. Om du åker tunnelbana i stockholm kliv av vid slussen och beskåda snusket man satt upp och kallar konst.
  Jag skäms ögonen ur mig när jag tänker på vad turister ska tänka om skiten.

 10. Prioriteringar det är vårt liv, men svårt att avgöra vad som är viktigast. Bahra att satsa på konstigheter mer än vad landets Tullmyndighet får, är ju en konst i sig.

 11. Den konst som produceras är det endast ett fåtal som vill köpa.
  Resten lottas ut i konstföreningar.

 12. Konstnärerna blir viktigare och viktigare.
  Vi behöver folk som hyllar mångkulturen.
  Vem vet hur Hitler och Stalin hade klarat sig utan konsten.

  • Adolf.H och hans höga polare i nazistpartiet var tydligen trots allt väldigt konstintresserade eftersom de bland annat samlade på sig stora mängder av konst från ockuperade länder !

Kommentera