150 miljoner mördade – det var det här med rättvisa och jämlikhet

KOMMUNISM. Jonas Sjöstedt, partiledare för vänsterpartiet, har intervjuats av Sveriges Radio. Där får han frågan om varför han som 13-åring gick med i Kommunistisk Ungdom: ”Det var det här med rättvisa och jämlikhet…människors rätt att bestämma sitt eget öde och inte att den store och starke skulle dominera över de andra. Och då blev det naturligt att gå till vänster…”

Kommunisten softar i New York i 2,5 år för skattebetalarnas pengar

Herr Sjöstedt gick alltså med i Kommunistisk Ungdom 1978 när Pol Pot mördade miljoner i Kambodja, medan Berlinmuren stod kvar, när vi visste vad det kommunistiska Sovjetunionen, Kina, Kuba och Nordkorea gjort sig skyldiga till med folkmord, massmord, massvält, straffarbete, tortyr, utrotning, förföljelse, förslavning, massavrättningar av oliktänkande, tvångsförflyttningar. Då går Jonas Sjöstedt med i Kommunistisk Ungdom, visserligen bara 13-år men han verkar hålla kvar vid den typen av rättvisa.

Sjöstedt tycker fortfarande det är kul att kalla Sverigedemokraterna nazister. Det är ofattbart att så många som 350.000 röstade på Sjöstedt och Vänsterpartiet i senaste valet. De har facit i de kommunistiska staterna och hur kan de då tro att en sådan politik är vettig.

Kommunismen har dödat 150 miljoner människor under 1900-talet. Detaljerat statistik kan du se HÄR.  Kommunismens extrema åsikter har inte någon plats i vårt samhälle, ändå finns de i Sveriges Riksdag.

En annan typ av rättvis och Jonas Sjöstedt kan ni läsa på Kommunismen från New York.

Minns ni förresten när Vänsterpartiet stödde Hitler?

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

10 thoughts on “150 miljoner mördade – det var det här med rättvisa och jämlikhet

 1. Ja, allt är ju relativt och det gäller väl även rättvisa och jämlikhet i kommunismens namn?
  En sak är ju helt säker, ideologin kommunismen är och kan inte vara mer rumsren än vad den är i dagens trygga och mångkulturella Sverige.

 2. Det är inte alla vinster i välfärden som Jonas Sjöstedt har
  något emot. jag har åtminstone aldrig hört Jonas protestera
  mot att Jan Emanuel Johansson kan flyta omkring i en
  sprillans ny Rolls Royce, köpt för pengar som han tjänat
  från samma välfärdspengar som Jonas babblar om??

  • Bor man på östermalm i stockholm som jonas gör skiter man fullständigt i sina väljare.
   Lev som du lär annars har du ingen trovärdighet.
   Han är en manlig mona sahlin – det är tufft när andra betalar min skatt.

   • Om man ska vara helt uppriktig, vilka politiker i dagens riksdag från V till SD bryr sig om väljarna det där s.k vanliga folket som alla partiledare när de intervjuas kallar oss som existerar ute i den riktiga verkligheten ?
    Att partierna flörtar med och blåljuger för lättlurade svenska väljare vart 4:e år inför valet för att få sitta vid makten är ju inte av omtänksamhet precis.
    Kommunisten och hycklaren J.Sjöstedt bor på Östermalm, var bor de övriga 7 partiledarna i riksdagen de bor inte i något stackars utsatt kriminellt ghetto den saken är klar.

   • Roland! Att han inte trivdes på Östermalm kan nog bero på att de som bor där inte har samma politiska syn som Jonas. Antar att han inte sågs med blida ögon…snarare blev han säkert utfryst.

Kommentera