Stäng

Israel skickar 16.000 afrikaner till väst

INVANDRING. FN:s flyktingorgan UNHCR har fått Israel att ändra sin plan att skicka 16.000 afrikanska migranter tillbaka till Afrika. Andra migranter ska tillåtas att stanna i Israel i åtminstone fem år, enligt ett uttalande från premiärminister Benjamin Netanyahus kansli.

Enligt Israels inrikesdepartement uppger att det just nu finns 42.000 afrikanska migranter i landet, de flesta från Sudan och Eritrea. Deras öde har blivit en huvudvärk för Israels regering. Medan hårdföra nationalister vill att de ska kastas ur landet hävdar andra att Israel har ett moraliskt ansvar att ge dem skydd.

I januari sjösatte regeringen en plan där 20.000 män lockades med pengar och en flygbiljett om de lämnade landet frivillig före 1 april. Annars skulle de gripas.

Eftersom det skulle kunna vara farligt att återvända till Eritrea och Sudan hade Israel slutit avtal med andra länder i Afrika om att ta emot migranterna. Enligt israeliska medier rörde det sig om Rwanda och Uganda.

Nu dras planen tillbaka. Vilka västländer som nu ska ta emot migranter nämns inte i regeringens uttalande. UNHCR bekräftar att en överenskommelse har nåtts men har inte gett några detaljer.

-Pettersson noterar att det inte nämns vilka västländer som ska ta emot afrikanerna. Tyskland och Italien säger att de inte känner till något om uppgörelsen men jag misstänker att FN:s jultomte ställer upp…

Reuters

Uppdaterat: Premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att överenskommelsen skjuts upp.

På Facebook skriver Netanyahu att han stoppar beslutet för att omvärdera villkoren för överenskommelsen, sedan den mött kritik inom Netayahus eget parti.

15 reaktioner på “Israel skickar 16.000 afrikaner till väst

 1. Reinfeldt meddelar att han är jätteglad.Han kommer att anställa alla i sitt företag 🙂 Då slipper han ju flytta till Afrika

 2. Tyvärr hamnar eritreaner högt upp i statistiken över dömda våldtäktsmän i Sverige. Att de inte kan utvisas pga situationen i hemlandet när de begår brott är mycket negativt. FN:s kvotflyktingar är ofta eritreaner som mig.verket reser och hämtar på plats. Det borde ändras till HJÄLP på plats!

 3. Så då var även Påsken förstörd !! Mådde annars hyggligt innan denna nyhet kom…. 🙁

 4. Vissa (((etniciteter))) har uppenbarligen förmånen att få bestämma över sig själva. Något vi bara kan drömma om i tysthet här i Absurdistan.

 5. Märk att TT och andra media alltid vinklar in en värdering, det heter alltid ”kritiserad” för något som TT inte tycker om. På sätt manipulerar de läsarna. ”Kritiken” är oftast någon vänsterorganisation.

  ”Israel drar tillbaka kritiserad migrantplan”. Att planen har kritiserats är totalt oväsentligt i sammanhanget. Det är på detta sätt SVT, DN och de andra hjärnskrynklarna styr debatten.

  Varje gång ni ser ordet ”kritiserad” i rubriken (händer nästan varje dag) så fråga VEM som kritiseras. Det händer att det bara är Malena Ermann…

  1. Helt rätt! Jag har också reagerat på detta! Så fungerar propagandan i Sverigeistan!

 6. FN:s jultomte Stefan Lögnven lär redan lovat att de ska få asyl inom EU, då Ungern nobbar återstår nog bara den ”humanitära stormakten”…
  ”KOM, KOM, KOM….” säger Löven & Lövin och vinkar in dem….Pass och ID behövs inte heller….Sverige är fantastiskt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: