Stäng

Chock i Demoskops nya undersökning

Demoskop publicerar sin aprilmätning idag och den bjuder på en del överraskningar.

Glädjen är nog stor hos vissa och besvikelsen kanske ännu större hos andra.

Det riksdagsparti som ökar mest är SD som går fram med 2,3 procentenheter till sitt högsta värde någonsin hos Demoskop. Moderaterna backar rejält och landar på 14,2. Miljöpartiet befäster sin plats under riksdagsspärren och får där sällskap av Liberalerna. Dessa partiers tapp såg vi också tidigare i helgen när Novus och Sifo presenterade sina sammanfattningar.

Fast mest glädjande för många kanske är att Alternativ för Sverige skulle ta sig in i Riksdagen om det vore val idag. Dock inte på SD:s bekostnad som många kanske trott. Troligt är att många SD-väljare gått över och att många M-väljare åter valt SD när nu Kristersson velar öppet i migrationsfrågan.

Nu är mätningar mätningar och har inget med det slutliga valresultatet att göra, men nog ser det spännande ut (bild från Samhällsnytt)

I siffror ser det ut så här. Mars siffror inom parentes:

 • V   7,2  (8,5)
 • S   27,1 (27,2)
 • MP  3,3  (4,6)
 • SD   20,9  (18,6)
 • C   8,2  (7,9)
 • L   3,7  (5,1)
 • KD   4,7  (3,3)
 • M   14,2  (21,8)
 • AFS  6,8  (0,6)
 • Övriga  3,9  (2,4)

 

 

19 reaktioner på “Chock i Demoskops nya undersökning

 1. SD:s resultat är mycket positivt men jag tror att det är ändå inte hela sanningen. Och anledningen till att jag tror detta är för att alla jag känner och då tillhör många av dom den övre delen av klassamhället och när jag pratar med dom OM utvecklingen i Sverige och fråga vad det hela kommer att sluta så säger dom att det är du inte ensam om att undrar. Och mer eller mindre alla säger att det finns nu bara ett alternativ av partierna som kan rädda Sverige och får STOPP på den utvecklingen som alla bävar för. Men som Sverige se ut idag måste man vara försiktig med att tala öppet om vad man står politiskt. Men den dagen kommer då det är dags att ta ställning så finns det ingen tvekan om vem som kommer att få min röst.
  JUST DÄRFÖR VET JAG ATT DET FINNS ETT MYCKET STORT MÖRKERTAL AV RÖSTER SOM SD KOMMER ATT FÅ SÅ DOM 20% SOM VI NU KAN SE KOMMER ATT BLI NÅGOT HELT ANNAT PÅ VALDAGEN.

 2. Gött. Kan väl inte vara bättre. Fattar dock inte vilka som fortfarande röstar på S??
  Det är svårt att ge dem ansvarsfrihet efter senaste mandatperioden.
  Med AFS i riksdagen kan nog mycket hända. Spännande att se vilka som går i allians. Nu ser valet helt öppet ut.

 3. Problemet med AFS är att tar de sig inte in i riksdagen så är rösterna bortkastade.
  Tar de sig in så kan ingen samarbeta med dem av samma skäl som ingen kan samarbeta med SD i dag.
  Alla som begriper att vi måste få till en förändring av politiken när det gäller invandringen bör lägga detaljer och andra frågor åt sidan och koncentrera all kraft på en punkt dvs SD.
  För får vi ingen förändring efter valet så är vi totalt rökta om vi inte redan är det.
  Det är i varje fall sista chansen så splittring är i varje fall det sista som behövs.

  1. Alla partier kan ta sig in i riksdagen om det finns tillräckligt med väljare KD MP och SD tog sig på sin tid mot alla odds in i riksdagen, inget parti existerar som alla vet utan väljare !
   AFS blir det om det ska röstas på något parti i höst.

 4. Men sossarnas stapel är nog lite Fake news, även om här har importerats mycket valboskap?

 5. Jag lägger min röst på AFS. Kasselstrand är en begåvad man. Jimmie Åkesson är rädd för Kasselstrand. Jimmie suger på tummen för att somna om kvällarna.

 6. Sentio och yougovs är de enda trovärdiga opinionsinstituten. Missade bara verkliga resultatatet 2014 med några tiondelar.
  De flesta andra opinionsinstituten med en felprocent på 20-40 procent!

 7. Jag brukar, än så länge, uppmana folk som jag känner och som inte är nöjda med utvecklingen i landet att säga att de kommer att rösta på SD om ett opinionsinsitut ringer dem oavsett om de tänker det eller inte. Idén bakom det hela är att få riksdagsledamöter såpass osäkra om sin framtid att de kliver ner ifrån sina höga hästar och börja lyssna på sina väljare.

  Nu börjar AfS bli såpass etablerade och vissa inom SD börjar också uppvisa det hull som samboskap brukar medföra att det kanske dags att ändra på hotbilden?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: