Två miljoner uppehållstillstånd och en miljon bidragstagare


INVANDRING. Minns ni fastighetskrisen 1990, räntorna steg till 500 procent och arbetslösheten skenade. Dagens läge har likheter med perioden före finans- och fastighetskrisen 1990, skriver Hans Jensevik på DI.se. 

Hur kommer Sverige att klara nästa kris? Vi har närmare en (1) miljon bidragstagare i arbetsför ålder i landet. Studenter och pensionärer oräknade.

Förvärvsfrekvensen är enligt DI 4,4 procent lägre än 1985. Sverige har alltså tappat en andel av 4,4 procent skattebetalare på 20 år! I en obeveklig långsam årlig takt håller pengarna på att ta slut. Inte undra på att kvinnorna i vården är utbrända! Ingen hög produktivitet eller tillväxt har slutit detta gap.

Folkhushållets försörjningsbörda blir stor och antalet skattebetalare, kvar i Sverige, börjar bli närmast orimligt fåtaliga.

Trots detta påstår regeringen att vår ekonomi är god.

-Pettersson säger att gillar ni utvecklingen då röstar ni på någon i sjuklövern i valet den 9 september 2018.


17 responses to “Två miljoner uppehållstillstånd och en miljon bidragstagare

 • Peter Skoglund

  Underskotten växer i välfärden.

  ”Fyra i högsta grad utmanande år väntar de politiska församlingar som vill styra landet efter valet. Den kommunala välfärden blir en arena där utmaningarna blir extra tydliga.

  Om det fortsätter som hittills saknas 62 miljarder kronor till mandatperiodens slut 2022, och det bara för en ekonomi i kommuner och landsting som precis klarar livhanken.

  Finansieringsgapet upp till en långsiktigt sund ekonomi är snarare 80 miljarder. Och det vid en balanserad normal konjunktur. Kraftigt ökande andel äldre och barn är största orsaken.

  – Vi kan inte fortsätta som i dag, så är det. Då ökar gapet mellan intäkterna och kostnaderna med ungefär 20 miljarder per år, säger Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

  Paralleller med 1990-talets stålbad för kommunsektorn blir oundvikliga.

  – På papperet är utmaningarna ännu större nu. Demografin ser betydligt tuffare ut än den gjorde då”, säger hon.

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/underskotten-vaxer-i-valfarden-20720

  Gilla

 • gamgubben

  PK-isterna säger bara lugn, hetsa dem inte, efter fem sex generationer så är ca 20 % av de nu anlända bidragande till de bidragstagande.
  Tyvärr blir de bidragstagande fort många flera än de bidragande, nativiteten är högre för de 80% som inget arbete har, energin måste läggas på något. Den lilla delen 20% är trötta efter dagens slit och orkar knappt be om annat än en god natts sömn.

  Gilla

 • CARL

  Tycker vi ska slänga ut alla parasiter. Tänk vad bra vi skulle få.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Nästan en miljon (1000 000) lever på bidrag.
  Pensionärer och barn och undantagna.
  Utan att vara ekonom förstår (dock ej våra
  Politiker) de flesta att det här slutar illa.
  Arma land

  Gilla

 • Ståfräs

  Självklart skall de kunna skicka hem i synnerhet sina döttrar till det land dom flytt ifrån för skattepengar, för att barnen skall slippa gå i rasistiska svenska skolor hälsar Feministregeringen, Alliansen, Jonas kommunister, FI, Metoo o Mia?

  Gilla

 • Ståfräs

  Vi är en ”humanitärstormakt” och har råd med allt åt alla(h) UTOM Svenskar som kostar multum från vaggan till graven, hälsar Feministregeringen, Alliansen, FI, Jonas kommunister

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Räntan ”steg” inte till 500%, som om det vore ett slags väderfenomen. Carl Bildt dikterade planekonomiskt att räntan ska vara 500%. Räntan är inte ett pris i Sverige, det är ett sovjetkommmnunistiskt planbyråkratiskt presskonferensdiktat helt och hållet utan kontakt med verkligheten. Det är denna felaktiga socialistiska ränteplanering som orsakar bubblorna och depressionerna. Det går ju inte att göra någon investeringskalkyl är informationen om vad den verkliga räntan är, har raderats av staten. Därför görs enorma felinvesteringar i alla branscher, med konkurser och massuppsägningar som oundviklig konsekvens. Allt skapat direkt av politikerna. På en marknad kan konjunkturer omöjligen förekomma, det är ett till 100% politiskt skapat fenomen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inga problem, Sverige är kommer enligt uppgift från visst håll alltid att vara ett av världens absolut rikaste länder med outömmliga resurser i första hand till för av 7 klövern vissa utsedda stackars utsatta grupper i samhället !
  Klart att Sverige måste vara ett otroligt rikt land hur ska annars den s.k trovärdiga ansvarsfulla och mångkulturälskande Annie Lööfs minst 30-40 miljoner invånare annars kunna försörjas av skyhög välfärd i framtiden ?
  Bara lugn, Sverige är ju som alla vet ett duktigt fantastiskt och öppenhjärtligt land som av klarar av allting, man får inte glömma att fram till 2014 kände en klar majoritet av svenska folket sig tryggt och hade förtroende för svetsarens parti och de sex övriga partierna inom 7 klövern och det finns nog tyvärr inget som talar för att denna trygga majoritet är mindre trygg i September 2018.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Socialdemokraterna och Miljödårarna skapar inga pengar, det är genom att brandskatta befolkningen statskassan får in pengar. Politikerna fattar idiotiska beslut, ex Nya Karolinska Sjukhuset till en kostnad av 60miljarder kronor….-världens dyraste sjukhus som inte ens har fönster som går att öppna och usel luftkonditionering….INTEGRATIONSVERKET är det värsta skräckexemplet till gigantiska kostnader, 10,000 tjänstemän arbetar där för att förverkliga S+MP drömmen om att fylla upp Sverige med araber/muslimer så att hela landet kommer att se ut som Malmö snart…..En million som går på bidrag och importen av den sortens människor fortsätter, S+MP utser skithålsländer med skitfolk till asylländer, kosta vad det kosta vill!!
  Var och en av oss fattar att detta är vansinnigt och kommer att få ett slut med förskräckelse, det kommer sämre tider, jag ser redan nu att vår valuta kronan sjunker som en sten! Det jag gissar är att det kommer att komma en sorts ekonomisk kollaps för svensk ekonomi. När vet vi inte men det finns inte pengar helt enkelt, pengarna kommer att ta slut.
  Sverige har nordens lägsta pensioner och politikerna vill höja pensionsåldern till 67 år. Det finns helt enkelt inte pengar, de har förskingrats till annat, det egna folket skiter dessa fåntrattar vi har till politiker i. Det är floskler och tomt prat, lögner för att få makt från herr Lögnven & Co.
  Personligen när det gäller tandvård i Sverige så är den världens dyraste och den borde inte ha tio öre i bidrag från staten. Tandläkarna är ett gäng bedragare som skor sig på patienterna + att de får gratis pengar från Försäkringskassan. Detta borde stoppas!
  Sjukvården är också onödigt dyr och onödig, de flesta som söker upp den är simulanter, hypokondriker och vill bara ha ett intyg för att de inte orkar jobba, detta kunde lösas på annat sätt. PRIVATA FÖRSÄKRINGAR borde finansiera den s.k. sjukvården, har man jobbat i några år borde det kunna finansieras via arbetsgivarna.
  Det absolut viktigaste är att Sverige går ut ur EU och upprättar en gränskontroll värd namnet samt stopp för fortsatt asylinvandring, det är detta som kommer att totalsänka vårt land. En million som går på bidrag idag kan mycket väl vara 2millioner om några år om ”öppna gränser” får fortsätta att gälla. Tyvärr har vi världens flataste och odugligaste politiker utom när det gäller att klämma den egna befolkningen!

  Gilla

 • ruben

  Jag var förvånad över den barnsliga stoltheten hos många politiker, när vi nådde 10 miljoner invånare. Om det även betydde att förvärvsfrekvensen sjunkit borde det varit katastroflarm. Jag undrar vad de sysslar med i riksdagen egentligen förutom skattehöjningar? De, som ansvarar för och med öppna ögon skapat problemen kan rimligtvis inte ha förmåga att lösa dem. Det finns mycket att ta itu med.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vi svenskar fick god draghjälp med att uppnå 10 miljoner invånare det hade vi inte klarat på egen hand på så kort tid men det talar inte den mångkulturälskande PK-familjen om !
   Nu står nästa stolta utmaning på agendan att uppnå Annie Lööfs våta dröm om en svensk befolkning på minst 30-miljoner och draghjälpen till detta mål fortsätter att strömma in i Sverige och befolkningsmängden stannar garanterat inte vid 30-40 miljoner invånare utan fortsätter att öka, man blir nästan lite rörd över hjälpen vi får och hittills fått av stackars utsatta människor som befunnit sig i stor nöd innan de hittade den utstakade silkesvägen till det rika paradiset Sverige.

   Gilla

 • Suzie

  Mycket intressant intervju med nationalekonomen Hans Jensevik i det goda samhället.

  Med fortsatt vansinniga massinvandring från tredje världen så kommer alla Sveriges kommuner vara som Malmö runt 2025 ,systemmedia är knäpptysta om detta och oansvariga politker jublar väl bakom kulisserna då deras våta dröm går i uppfyllelse.

  Gilla

 • Cyberismen

  Enligt FN så ska Sverige sjunka ner till 45 plats i internationella välfärdsligan år 2030 alltså på U-landsnivå. Samma FN beskriver samtidigt att våra skandinaviska grannländer kommer ligga kvar på hög nivå typ top 10 ligan.
  Man kan fråga sig hur FN kunde gissa detta vilket gjordes för x antal år sedan…………..????

  Gilla

 • Kent

  De styrande har lyckats med att förslava en stor del av det svenska folket med skulder som ej är möjliga att återbetala.
  De hoppas väl på att den mentala knutpiskan ska tygla och hålla folket lugnt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: