Stäng

Påskbord, varmt

ÅLDRINGSVÅRD. Så här kan ett varmt påskbord se ut för våra äldre och jag tror knappast våra styrande skäms. De har säkert gjort en korrekt upphandling enligt konstens alla regler och i dessa regler ingår inte mänsklighet och sunt förnuft. 

-Pettersson läser och skäms…

”Inom äldreomsorgen arbetar vi aktivt med att maten och servicen kring den ska vara en viktig del av vardagen och ett av de stora glädjeämnena…

…Maten som serveras inom äldreomsorgen ska vara god, näringsriktig och hållbar. Råvaror av god kvalitet ska i så stor utsträckning som möjligt tillagas från grunden…”

31 reaktioner på “Påskbord, varmt

 1. Det gäller att man tar livet av sig innan man blir beroende av den 7Klövermärkta åldringsvården.

 2. Alltså om maten kommer varm fram tas ur och kanske värms lite -en smörgås mjölk saft lättöl så anser jag det inte vara matens fel – utan att äta ensam hemma. Man kan inte begära ska lagas eget kök. Tror 3500 kr/månad per månad man betalar på äldreboenden. Hyra 8000/månad Vård larm 2000 kr/månad Totalt 13500 kr helpension vård m.m. Krävs att ha en pension efter skatt på 15-16 000 netto för att få lite fickpengar privata medel över. Skatten på pensionen betald så landar vi på 13500 + skatt 3500 = 17 000 kr. Endast sk.fattigpensionärer får valuta för pengarna. Allt reduceras på räkningarna och full BTG 5000 får som vi andra 2000 kr kvar. Endast om bor hemma eller ett äldreboende med sansad hyra 5-6-tusen får vi nåt kvar för att ha lönearbetat hela livet. Måste ha pensioner brutto över 20 000 kr/månad. för att med hyror 7-9000 få lite extra kvar. 20 000 ges inget BTG Fakta -betalt 100o-tals räkningar-22 år.

 3. Så där ynklig ser inte påskmaten ut på Kriminalvårdens välservade lyxhotell som patetiskt kallas för fängelser, där serveras sådant som de stackars missförstådda brottslingar önskar om inte så vore det kränkande och även rasistiskt eftersom det numera inte bara bor ursvenskar andra nordbor och övriga Västeuropeiska medborgare på de svenska s.k fängelserna (hotellen) men eftersom terrorister och övriga brottslingar jämte 7 klöverns politiker har ett högre människovärde i de kriminellas paradis Sverige än våra gamla som byggt detta land åt dagens välgödda föraktfulla etablissemang och övriga ohederliga så ska naturligtvis en påsktallrik inom åldringsvården inte var märkvärdigare än så här, de gamla får vara nöjda med lilla och vara tacksmma att de får någon mat överhuvudtaget om det gnälls för mycket så kan nya besparingar komma från de folkvalda politikerna.
  När man nu har jobbat som fångvaktare i snart 35 år så vet man vilken typ av mat som serveras och hur all annan skyhög service dygnet runt fungerar innaför murarna.
  EN FORTSATT GLAD PÅSK ÖNSKAS 7 KLÖVERNS ALLA TRYGGA VÄLJARE !
  Snart September och ödesval, det finns alternativ för de som önskar, SD och AFS.

 4. Många vackre ord om matens superba beskaffenhet, och det är väl ungefär vad de odugliga byråkraterna och tjänstemännen som mest presterar – som om någon som tvingas äta grismaten skulle anse den bättre och godare för att den omnämns i vackra ord. Sen vågar man väl inte ens tänka på till vilket ockerpris den serveras, men det är klart med den beskrivningen så är den väl värd sin vikt i guld.

  Och ingen skäms, det är väl det värsta.

 5. Med tanke på alla problem som förekommit på s.k. ”flykting” förläggningar då maten inte passat, så antar jag att det blivit en ny jihad om dem fått detta.
  Problemen härrör från att alla hjärndöda anser att vi behöver miljontals invandrade bidragstagare som dränerar välfärden på pengar.
  Kan någon komma på några stora reformer de sista 30 åren som inte bekostats med sämre välfärd och ökad misär?

 6. Det vore någonting att servera på nobelfesten för creme de la creme , för med den utveckling som som vi nu upplever kanske den dagen inte ligger så långt borta .

 7. För snart 10 år sedan fick jag hjärtstopp. Jag var i praktiken död. Skickliga människor i närheten och en sjukvårdskedja som fungerade perfekt då det inte hände i glesbygd fick liv i mig och jag har sedan kunnat leva normalt.

  Det innebär att bl a att jag slår vakt om traditioner (sådana finns i Sverige, Mona). Nu till påsken att samla familjen till dignande bord med sillar, ägg, pastejer, lantpatéer, korvar, nöt- och fläskköttbitar, ostar, äppelkaka med vaniljsås m m. Allt nedsköljt med öl och en Ålborgs jubileum.

  Sedan blev jag ledsen och skämdes när jag såg bilden på vad hemtjänsten erbjöd en pensionär i Råslätt. Det är så att jag funderar på om det inte vore bättre om man misslyckas med nästa upplivningsförsök när jag blivit ännu äldre. Den svenska modellen till skillnad från den danska.

  1. Punto :
   Fint att läsa att du klarade det hela, min man har upplevt liknande och liksom du så lever han numera ett normalt liv.
   Han har avkrävt av mig att jag aldrig skall ringa efter ambulans om detta händer igen…han är vid sina sinnens fulla bruk och vi har ofta talat om detta, på hans begäran.
   Det gäller att lyssna och förstå, kan hända mig givetvis och jag säger detsamma, ring inte snälla jag vet vad du har gått igenom och ju äldre man blir ju värre blir det.
   Vi får hoppas att en plats sittandes på en blinkande stjärna är det ultimata.

 8. Nu blev det svårt. Vad är det till vänster längst ned? Det står ju att det ska vara ”Påskbord varmt”, så det kan väl inte vara sill? Jansson verkar det vara längst ned till höger. Den Jansson jag är van vid brukar ha ett knaprigt täcke! Lax och ägg var finns det? Det hade ju varit väldigt lätt att göra en kall förpackningsdel med sill, ägg med någon topping och inkokt eller gravad lax med lite sås. Varför också inte lite aptitretande inlagd gurka till laxen, åtm den inkokta.
  En varm förpackningsdel med potatis, köttbullar och en synligt gräddad typ av Jansson. Bra ur klimatsynpunkt då den kalla, inte uppvärmda maten kan sparas till nästa dag.
  Jag har en anhörig som på senare tid vistats mycket på sjukhus bl a på en geriatrisk avdelning. Där serverades bruna bönor med fläsk, som säkert passade de som var äldre. I övrigt var maten bra. Varje måltid en minimal efterrätt (så även på det akutsjukhus han också var).

  Där har man lärt sig att kundanpassa och vet också hu mycket maten betyder för återhämtning. Varje dag noterades vad patienten ätit av frukost, lunch och middag.

 9. …….”ett av de stora glädjeämnena”.

  Förmodar att det var två köttbullar och två prinskorvar mer, än vad som brukar vara regel i ”vardagslådan”, ”den varma”.

  Vilket påskbord.

 10. Våra svenskhatande politiker borde tvingas att minst en gång i veckan äta upp en full portion av det de tycker passar våra äldre.
  Vilken skam att bjuda våra äldre på denna sörja
  Var rekryterar de sina kockar? Är det några som spårat ur på Ylva Johanssons snabbspår?

  1. Jhonsson :
   Givetvis pengar samt att de eldsjälar som jobbade inom äldrevården har gått i pension. Minns när en anhörig hade ett fantastiskt serviceboende där ledig personal kom in på helgerna och förgyllde helgen med att tex baka våfflor, tog ut de äldre på en kaffekorg med goda kakor eller helt enkelt satt ner och lyssnade, diskuterade och spelade spel gärna kortspel, med de boende, ett genuint intresse !

   1. Som anhörig var jag ofta där, dock var det tunt med andra anhöriga, sorgligt men sant !

   2. På det serviceboendet som jag besökte under två år och ofta dock med några veckors mellanrum, när jag var där så var det varje dag i minst två veckor, ledsen att skriva men hade de äldre inga söner…….jag såg och träffade döttrar men aldrig söner till de boende, kanske något ovanligt annars mycket märkligt.

 11. Nog borde väl måltiden ha kunnats piggats upp med något Påskägg…
  Visste ni förresten att detta ägg som livsmedel,har sin vagga i Kina,för c:a 7.000 år sedan ! Först långt senare nådde denna påsk-delikatess oss i Europa.Att färga dem i glada färger upptäcktes,och skedde i Tyskland under början av 1800-talet.
  Vad gäller Påsk-Haren som har i Deutschland större betydelse,än tomten till jul,,kommer ursprungligen från Egypten.
  För c:a 4.000 år sedan började denna fruktsamhetens symbol nyttjas bland Faraoner.Något som tycks vara gällande i detta,och andra orientalska länder än idag.Som bekant ynglar dessa av sig,åtminstone som kaniner !
  Den enda påsk-sedan vi germaner/vikingar kan skryta med som vår,är påsk-bålet som påstås ha sin grund i,att skrämma bort vilddjuren från deras boplatser.

 12. Detta borde skickas till alla i åldern 64+ för att de ska vara beredda på vad som väntar dem. Det kunde vara intressant att veta vad en livstidsfånge får i matväg dagligen. Bara för att konstatera är alla lika mycket värda, de som slitit och släpat för sin och andras försörjning i jämförelse med dem som stulit, rånat eller mördat.

  1. Man behöver inte vara 64 för detta, efter en stroke fick jag denna skiten under en hel månad hem levererad (fryst) till en kostnad jag tro 65 kr. /dag. Skiten gick ju inte att äta, så jag beställde Dagens från Pizzerian, som va smakrik och portioner som man blev mätt av till samma kostnad. Inte ens kompisens hund uppskattade den maten som kommunen levererade.

  1. Tanten :
   Vilken skillnad det gjorde när jag tog med hunden till ett korttidsboende, hade frågat om lov och då visade det sig att vi två anhöriga med två jattefina hundar som kom varje dag.
   Med muslimer på boenden så är ju hundar haram…….vad har vi gjort i Sverige…..?

 13. Om detta är påskhelgens lyxtalrik för dom gamla, hur ser då vardagsmaten ut?
  Inte undra på att 15000 gamla dör varje år i Sverige p.g.a. svält och svältrelaterade sjukdomar!
  Det är upprörande!!

  1. Är de muslimer så firar de ju inte påsk, dock så är jag intresserad av hur deras måltider ser ut, vet inte varför men det ringer lite varningsklockor……….

 14. ”I Jesu namn till bords vi gå,
  välsigna Gud den mat vi få”, lyder en enkel bordsbön och sällan har den väl varit mer påkallad än nu.

  Den sammanlagda mängden anför jag intet klander mot, men att kalla detta emballerade collage av oaptitlighet för påskbord, synes mig fan så långsökt och frågan är väl närmast vad ont de arma gamla gjort då de genomgående trakteras på detta ovärdiga sätt.
  Andreas.

 15. Självklart så får inte vår nya adel, njuta av denna delikatess , som bara dyra kostsamma pursvenskar får, Feministregeringen, Alliansen, FI Jonas kommunister, metoo o Mia måste hata allt vad svenskar heter, fy fan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: