Terrororganisationen Hamas på gång att starta ett nytt krig?


MELLANÖSTERN. Minst 17 människor har dödats och 1500 ska ha skadats under sammandrabbningar mellan araber och israelisk militär vid gränsområdet mellan Israel och Gaza. Runt 30.000 araber deltar i protester på olika platser på Gazaremsan längs gränsen till Israel. Bakom uppmaningen till protesterna mot Israel står Hamas som kontrollerar området.

Hamas betyder ”Islamiska Motståndsrörelsen”, och är ett palestinskt politiskt parti, klassificerat som en terroristorganisation av bland annat EU, Israel, Japan, Kanada, USA, Egypten, Australien och Storbritannien.

Hamas fick 44,5 % av röstena i ett parlamentsval 2006 och har sedan dess styrt Gazaremsan utan att utlysa nya regelbundna val. Organisationen grundades av personer från Muslimska brödraskapet.

Internationellt sett har Hamas framförallt uppmärksammats i samband med flera självmordsattentat mot civila i Israel, av vilket det första ägde rum i april 1993. Attentaten har fördömts av FN:s kommission för mänskliga rättigheter samt av Human Rights Watch.

I Hamas stadgar står att Israel ska utplånas och att hela området ska bli en muslimsk stat.

Den israeliska armén meddelar i ett uttalande på kvällen att tre Hamaskontrollerade områden vid massprotesterna beskjutits med stridsvagnseld och stridsflyg efter att palestinier ska ha beskjutit israelisk militär. Den israeliska militären har bekräftat ett dödsfall i samband med demonstrationerna.

-Pettersson lyssnar på Sveriges Radio och där låter det nästan som israelerna mördar oskyldiga, fredliga araber utan anledning.

”Det började som en fredlig protest med flaggor och i går kväll till och med palestinsk dabkedans utanför tält som rests nära gränsområdet – Hamas uppmanade alla demonstranter att avstå från att gå för nära barriärstängslet – på andra sidan har Israels armé grävt upp höga vallar och sänt in 100 prickskyttar och specialstyrkor.”

Det är helt ogenerad Hamaspropaganda på Sveriges Radio av Cecilia Uddén. 

Det är svårt att veta exakt vad som händer men jag misstänker att araberna vill dra igång ett nytt krig lagom till Israels 70-års jubileum den 15 maj då Israel firar 70 år och att Sveriges Radio gärna hjälper till att dra igång det kriget.


14 responses to “Terrororganisationen Hamas på gång att starta ett nytt krig?

 • Tony

  När man lyssnar på en Svensk Nyhetssändning, så behöver
  dom inte uttala vem som är skuld till stridigheterna, det märks
  ändå på upplägget, att det alltid är Israels fel, och för säkerhets
  skull låter man Margot kommentera med , och då vet ju alla
  vem den skyldige är?

  Gilla

 • eugenecork

  ivrigt påhejade av pånytfödda syltryggar…

  Gilla

 • Stenbock

  Alla normalt funtade länder betraktar Hamas som Terrororganisation..utom Absurdistan.
  Från detta dåraktiga land sändes våra skattemedel till skänks, via det som kallas PLO. Huvudidioten är Wallström,som öppet föraktar det enda demokratiska landet i hela M-Östern.(Israel) För pengarna vi tvingas ge bort i form av världens högsta skatter,köper denna terrororganisation vapen från Iran. Iran som liksom S-Arabien just utkämpar ett krig på främmande mark i Jemen.

  Gilla

 • zelela

  Dra in bistånden till Palestina, SNARAST !

  Gilla

  • age

   Det kan inte den nuvarande muslimstyrda regeringen göra.
   De har ju kontraktet med Brdraskapet att islamisera Sverige.
   Kontraktet, som tydligen varit undanhållet från svenska folket, finns nu att läsa på nätet.

   Pettersson publiserade kontraktet här på bloggen för ca ett år sedan.
   Nu vet vi vart vårt fosterland är på väg.

   Känner du dig trygg?
   Jag är rädd! — för muslimerna!

   Gilla

 • Ståfräs

  Sista bataljonen mot Islam

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Israel har ju fördelen att de kan och får försvara sig med alla medel som behövs gör att hålla araberna stången när de anfaller, omvärlden vågar aldrig kritisera Israel blir bara lite gnäll från vänsterhåll men å andra sidan så bryr sig Israel inte ett dyft det om omvärldens kritik det rinner bara av, har man supermakten USA i ryggen då gör man vad som krävs för att skydda sitt land och medborgare mot fiender !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: