Stäng

Dålig kunskap hos de nyanlända

Nyheter Idag uppmärksammar ett seminarium som tankesmedjan Fores nyligen höll och där man presenterade tankeväckande uppgifter om nyanländas stora brist på kompetens.

En docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet avslöjade att inte ens hälften av de nyanlända har grundskolekompetens. Detta faktum belyser det som sedan länge hävdats i alternativa medier och som nu verkar få stöd av allt fler.

Vi minns rubriker som dessa från SVT, juni 2015.

Detta var 2015, året när både politiker, myndighetsutövare, journalister, artister och intresseorganisationer, försvarade den extrema asylinvandringen med alla till buds stående medel.

Idag är det 2018 och från många håll sipprar nu sanningen ut. Inte ens hälften av de nyanlända har grundskolekompetens, rapporteras från en nationalekonom på Stockholms universitet. De stackars svenska skattebetalare som finansierar denna cirkus med tiotals miljarder varje år, har alltså lurats och förnedrats under åtskilliga år. Dags att be om förlåtelse?

Samma nationalekonom berättar att enda chansen att få ut de nyanlända på arbetsmarknaden är att fortsätta subventionera arbetsgivare som anställer dem. Varför vill ingen förklara att arbetsgivare sällan eller aldrig anställer fler medarbetare än verksamheten kräver? Varför inte förklara att ytterst få arbetsgivare vill anställa människor som saknar den kunskap som krävs på den svenska arbetsmarknaden? Varför inte förklara att ett litet land som Sverige inte mäktar med att skapa lika många jobb som det kommer nya människor till Sverige? Varför inte passa på att förklara att vi nu befinner oss i en brinnande högkonjunktur och att situationen kommer att förvärras när nästa lågkonjunktur drar in över Sverige och övriga Europa?

Nationalekonomen förklarar till sist att man måste öka incitamenten för nyanlända att delta i språkundervisning och arbetsgivare att anställa dem. Hon borde givetvis lagt till flera incitament för nyanlända att studera och för att incitamenten ska öka, måste det generösa bidragssystemet avskaffas och ersättas av ett där bidragsnivåerna bygger på krav och en stege som höjer nivåerna allt eftersom du presterar.

Fast det bästa för landet Sverige, den svenska arbetsmarknaden, den svenska ekonomin och inte minst de nyanländas hemländer, är givetvis att skapa incitament för dem att återvända hem. Varför inte gå Somalias utrikesminister tillmötes när hon under ett besök i Sverige 2013 vädjade till somalier i vårt land att återvända hem.

”Situationen är annorlunda nu, säger hon. Somalia är ett mycket rikt land, vi har olja, gas, mineraler, fiske och jordbruk. Många somalier återvänder hem för att starta affärer. Jag vet många somalier från Sverige som återvänt.

Jag vill uppmana alla som kan att komma till Somalia för att investera och jobba, ju förr desto bättre”

Sade hon och visst är de fyra sista orden några vi alla ställer oss bakom? Herregud, de reser ju ändå hem på semester med jämna mellanrum.

Nyheter Idag

18 reaktioner på “Dålig kunskap hos de nyanlända

 1. Dålig kunskap hos nyanlända svenska pensionsräddare !
  Mycket oroväckande för dagens unga svenska generation, känns bra att man efter drygt 45 år ute i arbetslivet nu inom kort kommer att kunna gå i pension.

 2. Och de kommer billigt undan om de ertappas för ”brukande av falsk urkund”, som i detta fall: 6000 kr i böter. Pffft.
  ”Utredare fattade misstankar om falskt betyg
  En Helsingborgskvinna i 40-årsåldern döms för att ha förfalskat betyg från Universitetet i Damaskus. En utredare på Universitets- och högskolerådet fattade misstankar bland annat på grund av att en linje på diplomet var grön istället för lila.
  Kvinnan skickade förra sommaren in ett diplom från Universitetet i Syrien till Universitet och högskolerådet. I det framgick det att kvinnan hade en lärarutbildning med goda betyg.
  Syftet var att hon ville tillgodogöra sig utbildningen i Sverige.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/utredare-fattade-misstankar-om-falska-betyg-fel-farg-pa-linjen-i-diplom

 3. Kan man åtminstone inte ge dem ett certifikat i bidragskompetens, dvs. hur man kan mjölka mest bidrag? Skulle tro att dessa kurser skulle bli fulltecknade och hade man samtidigt krav på kurs i SFI och att lära sig läsa och skriva skulle det nog bli full pott. Bidrag kan de, alla är entreprenörer enligt Maud Olofsson, så de vet hur man skall dra det göttaste ur det goda.

 4. Det går så här när man går ifrån meritbaserad invandring till tycka-synd-om-invandring. Tack så ini he….. LO. LO övertalade i början av sjuttiotalet att upphöra med den tredubbelt vinstrika arbetskraftsinvandringen för att de kanske trodde att deras medlemmar (och sossarnas väljare) skulle förlora på det. Istället har LO-medlemmarna fått världens högsta skatter, hamnat i utanförskapsområden och får knappt tillgång till välfärden för att väntrummen är fulla av personer som aldrig betalt för den och troligen aldrig kommer att göra det.

  Ett absolut stopp av asylmottagning under överskådlig tid kombinerad med återvändandeprogram är vad som krävs. Slopade bidrag och gräddfiler med erbjudande av beredskapsjobb kommer att minska bördan för kommunerna och samtidigt sända ut viktiga signaler till alla som tänkt sig en all-inklusive på svenska skattebetalares bekostnad. Ett utgiftstak vad som gäller stöd till icke-svenska på 0,7% av BNI tillsammans med rationaliseringar av offentlig verksam skulle minska utgiftsbudgeten och därigenom verka för sänkningar av skattesatserna vilket ger både ekonomisk utveckling och ökade intäkter.

 5. I avtalet mellan arbetstagare/chaufför och arbetsgivare/transportör, är regelverket tydligt reglerat. I den digra luntan finns bl.a. en paragraf som lyder : ”Underlåtenhet att ta betalt av passagerare”. Det innebär att, du som ansvarig chaufför, gör dig skyldig till uppsåtlig medhjälp till bedrägeri, om du godkänner gratisåkande. Detta får till följd att du förmodligen förlorar din anställning. Ja, så står det i skrifta´.

 6. Vad har några år i skolor i deras hemländer för validitet när de inte har utbildning i latinska alfabetet. Tiotalets siffror är enkla att lära sig. Det har de lärt sig sen barnsben och den som har varit i österns basarer vet hur skickliga de är på att ”vinna”. Något som de tar med sig när de ska räkna på svenska bidrag.

 7. Vad är och fyller tankesmedjor för funktion finns de för att svenska folket inte längre ska eller kan tänka själva utan styras av s.k experter som inte är torra bakom öronen ?
  Förr när Sverige var Sverige och sunt förnuft rådde i samhället och man utan censur fick tala klarspråk då hörde man aldrig om tankesmedjor eller annat mångkulturellt trams, 40 år av en totalt ansvarslös och okontrollerad massinvandring har nu snart utplånat all svensk kultur och ställt hela samhället på ända.

   1. Sant, majoriteten av de svenska väljarna har bra minne men kort på valdagen är det blankt och rösten åker ner i samma valurna som alltid och då får 7 klövern 4 år till på sig att helt sänka det kristna Sverige och låta en annan religion och kultur ta över rodret

 8. Det är väl därför statsminister Löfven tycker så bra om flyktingarna. Dom är som han, outbildade och talar osanning.
  Kul klipp om Löfven och Svenskarnas parti som vill styra Sverige med kompetens. Löfven vill tvärt om. Flyktingarna passar Löfven som handen i hansken.

 9. Segregationen ökar i 209 kommuner.

  Det är tydligt att segregationen inte längre är en storstadsföreteelse. I Dagens Samhälles granskning av hur segregationen ser ut i landets kommuner har hela 70 kommuner ett index över 30.

  Det betyder att 30 procent av kommunens befolkning skulle behöva flytta inom kommunen för att jämna ut fördelningen mellan de med utländsk respektive svensk bakgrund. 

  Totalt sett har segregationen ökat i 209 kommuner de senaste tio åren.

  Intressanta tabeller finns att öppna och studera i reportaget.

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/segregationen-oekar-i-209-kommuner-24868

 10. Man kommer att på konslad väg öka efterfrågan på yrken som dessa människor har erfarenhet av.
  Getvallare kommer vara ett framtidsjobb med stor efterfrågan enligt af i framtiden.
  Sen ska arbetsgivare som anställer dom få lönebidrag och i slutändan ett stort fiasko för dom svenska skattebetalarna.

 11. Det krävs ingen grundskolekompetens om man avser att leva på bidrag resten av livet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: