Broschyren om barnäktenskap

Rabaldret kring Socialstyrelsens broschyr om barnäktenskap fortsätter och tilltar i styrka.

Inte nog med att den togs fram och att dåvarande barn- och äldreminister Åsa Regnér (S) beställde den. Nu ramlar nya uppgifter in.

Alternativa medier, den här gången i form av Nyheter Idag, kan berätta att broschyren kostade skattebetalarna upp mot 1,2 miljoner. I uppdragsbeskrivningen som Nyheter Idag refererar till kan man läsa följande.

“Kostnaderna ska belasta utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg, anslaget 4:7 Bidrag till utveckling av socialt arbete m.m., anslagsposten 4 Utvecklingsmedel. Socialstyrelsen ska redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Socialdepartementet) senast den 30 november 2017”

Pengarna som vänder sig till nyanlända som har gift sig med eller som vill gifta sig med barn, togs alltså från det välfärdssystem som i mångt och mycket havererat. Nu förstår vi varför den röd/gröna minoritetsregeringen vill höja skatter i parti och minut.

Nyheter Idag

Regeringens uppdragsbeskrivning (pdf-fil)

Fast inte nog med detta. Den person som Socialstyrelsen gav uppdraget att ta fram broschyren är till vardags chef för Kunskapscentrum för ensamkommande och aktivist i vänsternätverket #Jagärhär. Damen är nu anmäld till JO för jäv.

Kronbladet

Kan också läsas i tråden till det här inlägget av Katerina Janouch.

Vänsteraktivisterna i #Jagärhär verkar dessutom vara involverade i denna broschyr på flera håll. Bl.a. kan vi se detta avslöjande som SVT valde att ignorera. För er som inte redan känner till det, verkar det vara kutym hos SVT att föra fram personer som visar sig vara aktivister i vissa intressegrupper eller politiker som har särskilda intressen i frågor som behandlas, utan att informera om detta givetvis.

 

23 thoughts on “Broschyren om barnäktenskap

 1. Katerina, den goa och fina Janouch ha skrivit en fiktiv beskrivning hur det gick till när broschyen blev till. Hon skriver;
  – “Dessutom finns det skäl att diskutera huruvida begreppet ”barn” inte i själva verket är en social konstruktion. Mognadsgraden avgörs inte av födelsesiffran”
  Så sant, så sant Socialstyrelsen och dess uppdragsgivare Åsa Regner och hennes chef statsministern är en social konstruktion och deras mognadsgrad är ett barns.
  Läs och roas.
  https://nyheteridag.se/katerina-janouch-sa-gick-det-till-nar-socialstyrelsen-tog-fram-broschyren/

 2. Det är inte konstigt att dekis landet Sverige ser ut och
  fungerar som det gör, det verkar att vara krav på att det ska
  sitta fullblods idioter på varenda post, man skiter i givna regler
  precis att dom inte existerar Sparka ut Mygel sossarna för fan,
  med det styret en period till och landet är hopplöst förlorat.

 3. Konstigt! Jag skrev ju om en broschyr med olika förslag till sex från RFSU ovan och fick en länk i svarskommentaren nedan. Här: https://www.youtube.com/watch?v=Uc9MFsm1zmk. Pröva länken, man kommer inte in utan legitimation och utan att uppge sin ålder!!! Med andra ord INTE LÄMPLIGT för baaaaarn trots att det just givits ut en broschyr om äktenskap med barn (tror någon att pedofilerna håller sig på grund av en broschyr från Socialstyrelsen som de inte ens kan läsa? Typisk svensk förmyndarmentalitet. Pekpinnar överallt.) Jag brydde mig inte om att logga in, jag är för gammal, men slås av all inkonsekvens och all absurditet i hur överheten försöker hantera de samhällsproblem de själva skapat.

 4. När jag läser detta fundera jag på om man inte skulle införa tvångssterilisering igen för denna typ av kvinnor/Batik häxorna tänk om de avlar av sig befruktad av de Afghanska “barnen”

 5. Riksdagen har ju röstat för ett multikulturellt Sverige och vad i hela friden förväntade de sig?

  Multikultur beställt multikultur levererat!

 6. Att #jag är här och liknande (jag kan inte hålla reda på dem) finns med i bakgrunden är väl en av anledningarna till att ett av barnen(henbarnen = kycklingarna) är en pojke. Är det fråga om ett ensamkommande under 18 år? Skall samvaron med dessa legaliseras?
  Hela konceptet är så motbjudande så det finns inga ord för det!!!!
  Hela landets politiska ledning är likaledes motbjudande i sin iver att släta över, ställa till rätta, anpassa sig – till nya normer och värderingar.
  Och så talar man om att FNs barnkonvention skall bli lag. Jo, tjena! Hur muhammedaninfiltrerad är FN nuförtiden?
  Barn, flickor, pojkar utnyttjas sexuellt över hela klotet, sätt ner foten! Främja inte beteendet med sådana här dumma formuleringar i en broschyr från staten!
  Det här är inte mitt Sverige, inte mitt land!

 7. När Sverige inte var heligt mångkulturellt utan bara ett homogent tryggt och kristet land så trycktes eller behövdes inga broschyrer om barnäktenskap då gifte sig myndiga män och kvinnor med varandra !

  • Jag vill minnas att de flesta av min föräldrageneration gifte sig sent. Dels på grund av kriget, dels för att man ville arbeta ihop till bosättningen för att kunna klara sin familj. Inga bidrag där inte!

 8. Feminism i sitt esse.
  Starka kvinnors klubb.
  #jagärhär och jag vill ha sex.
  Fy fan på ren svenska

 9. Det ju tur att det är 1 april imorgon.

  För när man läser om dess tokigheter som sossar och våra myndigheter håller på med, så måste botten av vansinne och partiskhet var nådd.

  Eller kan det bli värre?

 10. Hon är alltså chef för “Kunskapscentrum för ensamkommande” (!!??) Undrar just vad hon lär ut där. Samlagsställningar?

 11. Ja, det räcker nu. Jag förstår inte varför Sverige öht. skall bli inblandad i andra länders medeltida religionslagar, när vi en gång i tiden gjort oss kvitt de flesta orättvisorna. Skicka tillbaks, de som inte accepterar Sveriges lagar och livsstil. De är inte välkomna. Regeringen skall inte tvinga på skattebetalarna några regler eller kostnader, som skattebetalarna varken bett om eller orsakat.

  • Vad då inte bett om? Vad då tvingat på?

   87% röstade för fortsatt vansinne vid senaste valet och 75-80% är så nöjda så att dom vill se en förlängning i september!

Kommentera