Stäng

Kriminella zigenare startar nytt politiskt parti

ZIGENARE. Den 29 september 1512 kom de första zigenarna till Sverige enligt skriftliga källor. Sedan dess har ”fördomarna” byggts upp, de fördomar som ofta bygger på erfarenhet. Nu startar zigenarna, eller som de numera föredrar att kalla sig romer ett politiskt parti ”som vill bekämpa fördomar mot romer” i Sverige, rapporterar  SVT. 

Tragiskt nog så är samtliga medlemmar i talespersonens familj dömda för just sådana brott som kallas fördomarna om romer handlar om: bilhäleri, snatteri, ofredande, vårdslöshet i trafik, olaga frihetsberövande, utpressning och narkotikabrott.

Partiets talesperson heter Luciano Bladson, 37. ”Han har ett fängelsestraff bakom sig men vill visa romska ungdomar och andra att det går att arbeta innanför ramarna”, förklarade SVT. I själva verket har Luciano minst tre fängelsestraff bakom sig. Både Lucianos och partiledarens familjer är grovt brottsbelastade.

Rosita Grönfors, som i debattartiklar och föreläsningar inför skolbarn hävdar att romer ”självklart inte” missbrukar, stjäl eller bär kniv. Samtidigt är alla hennes tre barn dömda för en lång rad sådana brott. En av hennes döttrar medverkade bland annat vid en stöld där 56 cigarettlimpor gömdes under en kjol, vilket får betraktas som att uppfylla fördomarna med råge.

Även EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter är dömd för stöld och snatteri, samtidigt som både hon och Soraya själv ständigt går till storms mot de ”fördomsfulla” svenskar som tror att romer stjäl mer än andra.

Nya Tider skriver en hel del om detta.

Vi har tidigare ordförande för Romernas riksförbund, Stefan Palison, som dömts för häleri- och narkotikabrott till skyddstillsyn och dagsböter sedan polisen hittat ett stort lager med stöldgods i hans hus i Sösdala, saker tillhörande privatpersoner och företag som bestulits på bland annat verktyg och datorer.

För ett drygt år sedan dog programledaren och debattören Siewert Öholm. Det var en hel del minnesreportage om Siewert, dock hörde jag inget om detta. Öholm var programledare för programmet Nattcafé som då skulle handla om fördomar mot romer. Samtliga gäster tyckte det var lika hemskt med alla osanningar om ”tjyvaktiga zigenare”. Gott så. Men inte en enda fråga om bakgrunden till fördomarna ställdes. Och det ironiska var att när programmet var slut och gästerna gått hem, hade allt porslin stulits från redaktionen av zigenska vänner och släktingar som väntade i kulisserna. Senare ångrade programledaren Siewert Öholm att han inte berättade om händelsen i nästa Nattcafésändning. Vad det handlar om är att inte se ner på människor och omyndigförklara dem, utan bevärdiga dem med att få svara på kritiska frågor på precis samma sätt som andra”.

I januari 1996 var en artikel, skriven av Jan Guillou, införd i Aftonbladet. Varken Guillou eller AB åtalades eller för att de beskrev sanningen i tidningen. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar.

Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades och glömdes bort. -Pettersson kontaktade Jerzy Sarnecki och frågade om detta var sant och Jerzy bekräftade. Vi kan alltså konstatera att Brå sysslade med politisk censur redan på då.

Det finnsmycket mer, ni kan titta i bloggens arkiv om ni vill.

När greve Antonius kom till Sverige

ZIGENARE. Det var i nådens år 1512. Stockholm var en stad med blandad befolkning. De svenska invånarna är vana vid att på gator och torg trängas med yrkesmän av olika slag. Där är tyska köpmän och byggmästare, nederländska segelsömmare, flandriska konstnärer, franska skräddare och ryska såpsjudare.

Men den 29 september anländer en grupp som väcker stor uppmärksamhet. Gruppen består av ett trettiotal familjer, är fint klädda och talar sinsemellan ett språk som ingen stockholmare känner igen.

Ledaren presenterar sig som greve Antonius och säger att hans folk har sitt ursprung i ”Lilla Egypten”.

Tänkebok, Stockholm 1512

Olaus Petri bekräftar uppgiften i sin svenska krönika från 1530. ”Samma år som herr Sten hade blivit hövitsman, kom en hop av det folket som far omkring från det ena landet till det andra, och dem man kallar tattare hit till landet och till Stockholm. Förr hade de aldrig varit här.”I Stockholm stads tänkeböcker (rådhusrättens protokoll) antecknas att nykomlingarna inkvarteras i Sankt Laurentii gillestuga och att stadens råd dessutom skänker dem 20 mark.

Den hövitsman som åsyftas i texten är Sten Sture den yngre som blev riksföreståndare 1512. Att man kallar nykomlingarna för ”tattare” beror förmodligen på att man trodde de var tatarer, en turkisk folkgrupp i Ryssland. Den missvisande benämningen fick fotfäste i svenskan och genom århundradena har orden tattare och zigenare omväxlande använts för att beteckna de som vi numera ombeds kalla för romer.

Greve Antonius och hans sällskap verkar ha blivit väl mottagna när de anlände till Stockholm 1512. Det dröjde dock inte länge innan attityden till främlingarna hårdnade. Redan 1515 berättar tänkeböckerna att ”tattarna ingalunda fick stanna inom stadens hank och stör, och detta för deras skalkhets skull”. Ordet skalk är synonymt med skälm eller skurk.

-Pettersson undrar vad som hände under de tre åren 1512 till 1515? Zigenarna blev vänligt bemötta för att sedan bli utkörda ur staden. Ljuger tänkeböckerna eller…

Svenskarna kan knappast ha varit rasister när det det vimlade av tyskar, holländare, finnar, fransmän, ryssar och andra folk på gatorna. Folk som antingen åkte tillbaka hem eller blev assimilerade så småningom.

Varför har en enda grupp inte lyckats på 500 år i Sverige, är det svenskarnas fel? Tyvärr misstänker jag att den gruppen håller på att bli två med dagens invandring av en del som vägrar integreras och tar med sig de avarter de flytt ifrån…

Svensk invandring under 500 år

27 reaktioner på “Kriminella zigenare startar nytt politiskt parti

 1. Hade varit intressant att se brottsstatistik från början av 1500-talet. Men det hade dom nog inte börjat med så tidigt misstänker jag. Möjligtvis på Oxenstiernas tid men det var ett århundrade senare. Sannolikt rakade det i höjden åren 1512-15 om än idag mer gissningsvis. Hur som helst hör packet inte hemma i Europa. Dom är kastlösa från Indien och bör förpassas dit igen. Dom är inte vårt ansvar.

 2. Och trygga mutter Merkel säger att Islam är en naturlig del av Tyskand !!!!
  Bara att gratulera det tyska folket, de har sin mutter och vi svenskar har vår ”sammansvetsande landsfader”.

 3. Väldigt många zigenare sitter i fängelse och är förbannade på de nyanlända(s) grova återfalls multibrottslighet leder till strängare straff

 4. Jo dessa zigenare har tillfört vår kultur en mass….Senast idag läste jag,att två av dem i 20-årsåldern häktats.Orsaken var gamla trixet att ringa upp äldre personer,och föreställa sig som barnbarn,eller annan släkt som råkat i penningknipa.På så sett hade de två lyckats dupera uppåt 50-talet äldre, och lurat till sig pengar.

 5. Undrar hur många mandat detta parti kommer att förvärva efter några valrörelser ett par årtionde framåt? Förmodligen är det också batikhäxor med sina manliga motsvarigheter som kommer att solidaritetsrösta på dem

 6. I det här fallet bekräftas ju fördomarna. Hur går det förresten för Soraya Post som är rom och fi-representant i EU?

   1. Jämfört med Folkpartiet begår zigenare inga grova åldringsrån och bedrägerier

  1. Enligt någon av politikerna(bäst att glömma vilken) har de byggt Sverige.
   Kanske var det Ullenhag, kanske var det Fridoliln, jag kan inte skilja på dessa barn, som yttrade dessa bevingade ord.

 7. Det finns naturligtvis bra zigenare också men de flesta är tjuvar och rövare, det är inte så dumt att luta sig mot den erfarenhet som finns. det finns en sorts människor som är värre och det är muslimer, vi ser hur det går i deras länder, vi ser deras ”värdegrund” som kommer till uttryck i koranen och sharialagar. Vi ser vad IS har gjort och vi kan nog säkert säga att 2000 år av inavel och islam har satt djupa spår genetiskt.
  Nu vill de ha sprida sin ideologi genom böneutrop/trosbekännelse, – vi bör inte tillåta det!
  Vi måste köra över våra flata politiker, bort med S + MP, – det är inte fel att sätta gränser för tattare/zigenare – LÅT OSS BÖRJA MED ETT TIGGERIFÖRBUD FÖR UTLÄNNINGAR!! Vi vill inte se dem sitta överallt utanför våra butiker!

 8. Det finns ingen grupp som samhället satsat så mycket pengar på och fått tillbaka så lite av, som zigenarna.
  Men, dom skulle kunna bli lärare och forskare. Löfven verkar ju vilja permanenta tiggeriet, då är det väl lika bra att starta utbildning och forskning om hur man tigger bäst. Det verkar också som pensionsräddarna inte kommer att rädda våra pensioner, utan de har bara blivit en utgift. Om 20 år när pensionsfonderna är tomma kommer vi att få en ihopvikt mugg och en karta med ett kryss på där vi ska stå och tigga, så vi ska få ihop till vår pension. Då kanske zigenarnas kunskaper kommer till användning.

 9. De allra flesta av oss kan med sannolikhet dra slutsatsen att det inte existerar några verkliga fördomar mot ovan sagda folkgrupp, då begreppet representerar förutfattade meningar som inte grundas på eftertanke och erfarenhet.
  En annan synonym betydelse är inrotad vanföreställning, och då inser vi att ordet fördom är tämligen malplacerat i detta lyteskomiska sammanhang.
  Respekt är något man successivt förtjänar, inte tilltvingar sig.
  Andreas 🙂

 10. De ha lärt sig av sina ”kusiner” Muslimer, vill du ändra något = förstöra något är det bäst att infiltrera systemet och jobba inifrån.
  Och ni kan klappa är på arschlet att våra politiker kommer att ösa pengar över dessa Tattar klaner, vilket är enklare än att stjäla ur en Supermakt.
  De är inte dumma dessa Tattare.

 11. Ja, det är väl bara en tidsfråga, innan vi har en zigenare som statminister i Sverige.

 12. Så det behövs inga högre kriterier eller meriter för att bilda ett politiskt parti?
  Hmmmmm… när man tänker efter och kommer ihåg vilka partier som finns så…..

 13. Vilka som har byggt upp landet Sverige så kommer här svar på tal.
  Var ”Ulltotten” har fått sin fakta ifrån kan man undra.

  ”Erik Ullenhag påstår att zigenare byggt Sverige!”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: