Stäng

Journalistiskt haveri i SN. Igen

INSÄNDARE. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen i Nyköping har senaste dagarna gjort en granskning av den dåligt fungerande Alphaskolan där utryckningar från polisen och räddningstjänst tillhör vardagen.

SN:s inledande artiklar var bra och belysande och byggd på statistik. Dagens artikel, 29 mars, är dock en journalistisk katastrof, där skribenten och intervjuade elever tycks överens om att det största problemen på Alphaskolan är det som skrivs på vad tidningen beskriver som ”ljusskygga hatforum” och ”i en rikstäckande Facebookgrupp”.

Sociala forum som icke namnges vilket gör det omöjligt för läsaren att bilda sig en egen uppfattning av innehållet, men icke desto mindre i SN kritiseras för sin ”totala brist på ett vetenskapligt förhållningssätt”, underförstått motsatsen till Södermanlands Nyheters vetenskapliga förhållningssätt!

SN-skribenten bakom artikeln tycks allt annat än kunnig på objektiv nyhetsjournalistik när han vidare i en bildtext dristar sig till att framföra den egna åsikten att eleverna ”kan ha fog” för sitt missnöje med skattebetalarna och skolpersonalens visade bild av Alpha som en problemskola.

Huruvida skribentens publicerade personliga uppfattning i frågan nu kan anses utgöra ett vetenskapligt förhållningssätt.

Anonym

Bilden nedan från dagens SN.se…

 

2 reaktioner på “Journalistiskt haveri i SN. Igen

  1. Det största problemen är väl journalisternas lögner och mörkläggning av verkligheten.

  2. ”ljusskygga hatforum” är för mig de tidningar som slopar kommentarsfunktionen under artiklarna de publicerar på nätet.

    De törs inte stå för vad de skriver, vill inte ha någon insyn eller bli rättade.
    De vill fortsätta baktala, sprida desinformation och lögner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: