Stäng

Vem är störst?

MEDIA. Ni vet att den etablerade och ”seriösa” pressen påstår en massa saker om oss ideellt arbetande hobbyamatörer. De påstår också en massa andra saker som jag tvivlar att de har torrt på fötterna om. 

”Vi är störst!”, gör SN.se gällande i sin alltid så ödmjuka annonsering. Störst på självgodhet, absolut.

Fakta är att:

 • SN.se har 313.000 besökare den senaste månaden.
 • Sörmlands Media med SN.se, Ekuriren.se och Kkuriren tillsammans har 924.000 besökare senaste månaden
 • Den oseriösa Petterssonsblogg.se har blott 2.560.000 besökare senaste månaden
 • Petterssons har alltså åtta gånger fler besökare än SN.se och drygt 2,5 gånger fler än de tre tidningarna i Sörmlands Media AB tillsammans.
 • Ovanstående gäller nättrafik. Vi ska inte glömma att Sörmlands Media har papperstidningar och där hänger vi inte med.
 • Men på nätet kan knappast mediekonsumenternas val av media vara tydligare.
 • Uppgifterna kommer från SimilarWeb, och  det finns kanske fler sätt att mäta.

 • Det går bra nu annonserar SN.se. Tillåt mig tvivla, upplagan rasar för sjunde året i rad, annonsintäkterna minskar, personalstyrkan är halverad, Arbetsmiljöverket har varit på besök, dålig stämning på arbetsplatsen, vantrivsel, folk gråter av vanmakt, sjuktalen ökar och till slut orkar inte personalen längre utan säger upp sig. 
 • Synd at SN inte rapporterat om Arbetsmiljöverkets besök, det är en stor lokal nyhet.

 • Pettersson tror det räcker där, men konstaterar att ”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Den ene är världens mäktigaste man. Den andre driver en blogg.
Var och en står för sitt, den ene är blockerad på Facebook för sina åsikter men den andre Twittrar på…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 reaktioner på “Vem är störst?

 1. Nu är det ju faktiskt så här, att journalister aldrig har varit särskilt trovärdiga. Aftoblajet och Expesten, som lever på att sälja lösnummer, var skittidningar redan för femtio år sedan.

  DN och SvD har genom åren legat lågt på propagandasidan, då de velat ge intryck av att vara seriösa. Deras bästa artiklar kom dock från utomstående debattörer. De senaste decennierna har de släppt alla hämningar, är hårdcensurerade och visar därmed vad de egentligen stått för i alla år.

  Mark Twain skrev, för över hundra år sedan: ”If you don’t read the paper, you are uninformed. If you read the paper, you are disinformed.”

  Ärliga journalister, som håller sig stenhårt till sanningen (vart den än pekar) finns idag enbart i alternativa media. I särklass bäst bland pappers-tidningarna är nystartade Nya Tider. Petterssons blogg är en av de bästa på nätet, även om jag själv tycker att Nya Dagbladet nu har gått om. Fria Tider är riktigt bra, med rykande aktuella reportage, men har inget kommentarsfält.

 2. Vad kan platschef Anna Falk egentligen mena med? …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/03/sn_vi_nc3a5r_flest.png

  Kan det handla om att SN:s pappersutgåva nått flest läsare på utedassen långt ute på den sörmländska landsbygden … i hård konkurrens med andra PK-skitmedias pappersutgåvor som händelsevis råkat hamna på samma hemlighus där SN landat och där till slut nått sin mycket välförtjänta änd-destination?

 3. Stort GRATTIS, folk är trötta på SVT och hatmedia, de levererar som Centerpartiets Annie Löv och Sossarnas Stefan LÖGNVEN floskler i en aldrig sinade ström och ofta upprepningar till leda….ex. ”öppna gränser”, ”öppna hjärtan”, ”de flyr för sina liv”, ”Sverige har aldrig varit tryggare”, ”alla är lika värda….” – ja, ni vet själva och kan säker nämna ytterligare intetsägande floskler…..-glömde ”feministisk regering” och ”HUMANTÄR SUPERSTORMAKT….” så j-la dumt och hatmedia backar lögnerna….
  Sätter in 100:-kr till bloggen!

 4. Vanligtvis är det vemodigt när något gamalt skrå går i graven, men här är det klackarna i graven.
  Dö hatmedia dö.

 5. Hur går det egentligen för media och våra ”lokaltidningar”?

  Södermanlands Nyheters upplaga 2017 ,18 300 ex (-900 ex).

  Fullt betalande exemplar är 15 700. Övriga 2600 ex är gratisex och subventionerade, samt några lösnummer.

  Kolla hur det går för din ”lokaltidning”.

  https://ts.se/mediefakta-upplagor/dagspress/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: