Stäng

Journalister flyr från SN

INSÄNDRE. Svagt chefskap leder oundvikligen till en dålig stämning på arbetsplatsen; vantrivsel, folk gråter av vanmakt, sjuktalen ökar och till slut orkar inte personalen längre utan säger upp sig. Den beskrivningen är sedan lång tid tillbaka också vardagen på Södermanlaands Nyheter under ledning av den medelmåttiga Anna Falk, på pappret ansvarig utgivare på SN men som i realiteten styrs från ägarhåll i Eskilstuna.

Bilden av SN som en arbetsplats med dålig stämning och bristande arbetsmiljö bekräftas nu av den inspektion som Arbetsmiljöverket gjort på tidningen. Arbetsmiljöverket gör inspektioner vid anmälan eller misstanke om allvarliga brister i arbetsmiljön och har nu alltså funnit anledning att granska SN. Bara det säger en hel del om ledarskapet på SN där Falk är högsta ansvarig.

Branschtidningen Journalisten har uppmärksammat Arbetsmiljöverkets ingripande och skriver som följer i en artikel: ”Journalister på SN som Journalisten har varit kontakt med anser att stämningen på tidningen är låg, och att den höga arbetsbelastningen har lett till både sjukskrivningar och att folk lämnar tidningen”.

Vad säger då Anna Falk själv. Hon anser att det finns ”visst fog för” den allvarliga kritiken och beskrivningen av SN som arbetsplats där folk mår dåligt och långtidssjukskrivningar följs av uppsägningar; men att den situationen ”nog gäller många landsortstidningar”.

Den likgiltiga inställningen från arbetsledare Falks sida förstärker bilden av ett okunnigt chefskap. Det är lika illa på andra tidningar! Det antagandet från Falk lär knappast få hennes ansatta personal att må bättre.

Att det är lika illa på andra håll, enligt Falks påstående, tyder inte på något större intresse av vare sig den egna personalens hälsa och välmående eller tidningens arbetsmiljö.

Bäst för SN och personalen vore att tidningen fick en publicist med erfarenhet av chefredaktörskap och arbetsledning.

Anonym

17 reaktioner på “Journalister flyr från SN

 1. SN har ju under den här veckan synat Nazisterna i Nyköping ända in på skinnet, undrar om dom synar IS-MÄNNEN och dess anhängare under nästa vecka? Troligen inte.

 2. De s.k. journalisterna säljer sig till tidningarna, skriver de inte ”rätt” så blir de av med jobbet.
  Det skulle aldrig falla mig in att sälja mig på det sättet – då skulle jag hellre byta yrke.

  Sedan finns förstås de välskolade vänstervridna, stöpta i den form som skapades i slutet av 60-talet av stundentvänstern.
  De som likt miljöpartister ser världen genom ett sugrör – helt omedvetna om verkligheten.

  De kan gott få sparken och komma ut och upptäcka världen.

  Jag hade tidigare en granne som var lärare (hennes man också), hon klagade ständigt, och var extra sur en dag när rektorn infört en regel att lärare skulle finnas på skolan hela dagen ”då kan jag ju inte shoppa på stan”
  – Välkommen till verkligheten, sa jag. Det är så det är för alla andra, man är på sin arbetsplats.

  Hon skulle vara månskensbonde, och odla ekologiskt.
  Jag ifrågasatte om det verkligen var möjligt med en traktor som läckte olja och spydde oförbränd diesel…?

  Roligast var dock när de hade fest för sina studentkamrater, så många märkliga figurer har jag aldrig sett på en gång förut! Och det var nog ingen av deras bilar som gick rent…. (de körde själva en 245 som gick på 3 cylindrar, väldigt bra för naturen)
  Förresten bytte maken i paret yrke från lärare – och blev journalist..

  Efter några år hade åkrarna växt igen av ogräs, och de flyttade.

  De är roliga,de där vänstervridna. 🙂

 3. Tycker inte ett dugg synd om dessa skitskrivare, dom har visst om att dom är fel ute, att ljuga och förminska och tala väl om den vidriga politik som dom dessutom är en del av, genom att inte rapportera till läsarna hur
  vidrigt Svenska politiker i sju klövern betett sig mot vår egen befolkning är bottenlöst dåraktigt. I andra länder skärskådar media politikerna, i Sverige
  skärskådar dom folket, och förväntar sig att vi ska köpa skiten? Otroligt!

 4. Den dag som SN tillsammans med SVT och andra ”Fake News”-media i Sverige gör ett samordnat publikt uttalande och tar tillbaka sina genomfalska våldtäktsbeskyllningar mot oskyldiga svenska män …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/02/2015-02-04_1234.png

  … och ber dem alla offentligt och uppriktigt om ursäkt … samt rensar upp i all er övriga skit….. Ja, då är åtminstone jag beredd att inta en lite mer välvillig attityd till SN:s nuvarande blåljugande chefredaktör och tidningens arbetsledning.

  Om denna ursäkt uteblir kommer jag med glädje bevittna att er idag helt urvattnade lögnmedia dukar under i den dynga ni själva producerar.

  Chefredaktörerna i Sveriges mest oseriösa PK-media både på landsbygden och i storstäderna tillåter bara publicering av tillrättalagda, hårt vinklade och falska s k ”nyhetsreportage” som måste hålla sig strikt inom den av staten påbjudna åsiktskorridoren och dess s k värdegrund.

  Detta har fått till resultat att en massa undermålig dynga produceras och sprids … d v s något som folkmajoriteten ratar och inte längre är villiga att betala ett oskäligt högt pris för längre.

  Men chefredaktörerna ute i landet Sverige hoppas väl på att räddningen åter igen skall komma från centralt regeringshåll … både i form av kraftigt höjda statsbidrag och hårdare censur.

  https://4.bp.blogspot.com/-17UcX4K2Ml0/WlX9XStStxI/AAAAAAABXjQ/jAyfwfqFl2A4wgNej1m88TojuC2yL7gVACLcBGAs/s1600/CwtyeC3WgAAJEsZ.jpg

  1. Höjda bidrag till de mindre lokala blaskorna är redan beslutat.Detta publicerades igår.Nu hjälper det ju inte att behandla kindtanden,när man har ont i magen !
   Dessa stackars skribenter,som tvingats in i lögnkarusellen för att få ut en lön,sitter där nu med skägget i brevlådan.
   Vad skall alla dessa duktiga sagoberättare,nu livnära familjen av ?

  1. Konkurrensen inom svensk media hårdnar.

   När läsarna sviker minskar intäkterna och

   trogna journalister som skrivit PK – propaganda

   är de stora förlorarna.

 5. Hon kostar väl inget för ägarna, då tar man vad skit som helst. Med det är inte sagt att hon inte gör sitt jobb, men om inspektionen gör besök så tyder väl det på att det är skit någonstans, så det är väl ägarna då..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: