Ingen Rysk påverkan

Eder FjärranÖsternRapportör har ikväll ätit middag med tre ryssar, dom betalade dessutom notan. Den ene är en gammal bekant som bor här i Kuala Lumpur sedan ca. 10 år, de två andra anlände på eftermiddagen per flyg från Moskva.

Då man ofta kan läsa om ryska försök att påverka valen i demokratiska länder så förväntade jag mig naturligtvis att Svensk politik skulle diskuteras. Samt att jag skulle utsättas för “påverkan” att rösta på ett speciellt parti, som går Putins ärenden, eller nått sånt.

Efter 2 timmar, inte ett ord om Sverige eller Svensk politik, så tog jag upp ämnet, bara för att så att säga komma till saken. Men det visade sig att dom hade inte några åsikter alls om Svensk politik, dom visste inte ens att det är val i Sverige i höst! Man blir besviken, här tror man att Putin skickat ut några för att påverka valet i Sverige, så blir det bara (vodka) dimma av det.

De två som anlände idag skall imorron fortsätta till Singapore, där de köpte en segelbåt som de skall segla hem till Leningrad.

8 thoughts on “Ingen Rysk påverkan

 1. Sankt- Petersburg heter staden. Ingen Leningrad.
  Och det stämmer. Ryssland och ryssar struntar fullkomligt i Sverige.
  Och därför det är skrattretande ( i början) att läsa si och så om Rysslands ” planer” ( inbillade av journalusternas sjuka hjärnor) gentemot lilla söta Sverige på gammalmedia.
  Det var skrattretande bara i början efteråt undrar vi om ni verkligen menar allvar. Tredje fasen är en uppenbarelse att Sverige som stat bedriver antiRysslands och antiPutins politik. Det ger bitter känsla.
  Själv blev jag utkastad från SD som ” proPutinist”. Efter 5 år aktiv deltagande i partiet och efter att jag öppet värvade invandrarröster till valet 2014 i min kommun Botkyrka. Jag var så besviken att jag inte brydde sig besvara sådana anklagelser.
  Om medlemskap i SD betyder att jag som ryska ska kasta skit på min älskade Ryssland och bästa som kan mitt folk ha politisk ledare så välkomnar jag min uteslutning. Förräder aldrig mitt land och dess president som jag bl.a. valde köas till Rysslands ambassad i Sverige bland många många sådana som jag.
  Rysktalande brukar fråga mig varför de skulle lyssna på mig och rösta för SD om detta partiets representanter skriver och säger en massa otrevliga saker om Ryssland och Putin. Vad ska jag svara?
  Ni vill inte få vår hjälp i kamp för bättre Sverige längre. Inte nu, när SD går starkt hos svenskar. Men gärna förut när det blev svårt och kämpigt och jobbigt.
  Håller på att ordna Rysslands medborgarskap till min svenske son. Lämnar landet när skeppet sjunker. Ni förråder oss, vi förlåter men drar slutsatser.

  • Maja:
   Var och när har några officiella inom SD,öppet kritiserat Ryssland ?
   Du skall vara tacksam att slippa höra den tyska propagandan,mot ditt land, i stort i varje sändning med undantag av klassisk Opera.
   Tack o lov har Trump kommit i på scenen,och till viss del avlastat Putina, i politiska sammanhang i Diktator Merkels Tyskland..
   Får själv emellanåt svälja Panodil p.g.a. deras eviga upprepande om en det ena,än det andra som enl. “4:e Reich”..inte passar dem.
   Framför allt när det tyska skidåkarna i biathlon misslyckas,beror detta på Ryssland !!!
   Maja tag det för vad det är,bland dessa förståndshandikappade inom PK-medier…..

 2. Trumpofobi Ryssofobi……….vissa måste ha någon att skylla på när inte hjärnan o logiken o vettet hänger med…..

  Tur man är ett snille förhållandevis…Islamofob.

 3. Ja din upplevelse speglar väl vad folk utanför den Svenska ankdammen vet och bryr sig om vad som händer och sker här . När man läser och lyssnar på Svensk media kan man förledas till att tro att hela världen ser på Sverige som ett stort och mäktigt land , när det istället är en liten satellitstat i utkanten av världen som har misslyckats med det mesta . Och partiledarna och journalisterna försöker nu att lura i oss att andra ondsinta länder kommer att försöka påverka det stundande valet när sanningen är troligen den att dom skiter fullständigt i hur det går .

 4. Jag väntar på rapporten om Rysslands inblandning i svenska skolors försämrade resultat, den ökade korruptionen och invasionen av våldsbrott i Sverige. När är den klar?

Kommentera