Stäng

Expressen har fått moralpanik, oklart varför…

HATMEDIA. Expressen bedriver tillsammans med koncernkollegan DN en kampanj mot IT-jättarna Google, Facebook med flera som chefredaktör Thomas Mattsson menar är omoraliska som hjälper till att sprida en massa skit. Sanningen är att IT-företagen tar annonsintäkter från Expressen. 

Är det någon som ska ta det lugnt med att anklaga andra för att sprida våld, hat, hot, nazism, sexism, rasism, mord, död, våld, katastrofer och olyckor när de jagar klick och intäkter i andras olycka så är det Expressen.

Några få exempel…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

9 reaktioner på “Expressen har fått moralpanik, oklart varför…

 1. Att en usling som Mattsson tar ordet moral i sin käft visar
  bara på hur lågt han och hans tidning sjunkit?
  Är det något som den blaskan saknar, så är det just Moral.

 2. Förtroendebarometern 2018:

  SVT:s ras fortsätter.

  Det går sämre för SVT, som backar ett par procentenheter från föregående år och hamnar på rekordlåga 58 procent.

  På tio år har därmed förtroendet för SVT minskat med hela 17 procentenheter. Tittar man på förtroendet för public service sedan valet 2014 är nedgången mycket stor bland alliansväljare – för SR handlar det om ett tapp på 13 procent och för SVT med 15 procent under mandatperioden.

  – Förtroendet för public service-medierna präglas av en tilltagande politisering, säger Henrik Ekengren Oscarsson, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet och ledamot av Medieakademin

  4 av 5 svenskar tror att falska nyheter är vanligt.

  För Aftonbladet (14 procent) och Expressen (10 procent) är siffrorna oförändrad jämfört med föregående år. (Publicerat torsd 22 mars, 2018)

  http://news.cision.com/se/welcom/r/fortroendebarometern-systembolaget-i-topp–polisen-rekordokar-och-svt-s-ras-fortsatter,c2478258

  Förtroendebarometern 2018:

  http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2018/03/Presentation-fortroendebarometern_2018.pdf

 3. Det är nog att dom har gjort något som är brottsligt och ger ett långt fängelsestraff, men folket ska inte få söka eller ta del av det vad dom gjort.

  Det mest troliga är att allt som dom skrivit och ljugit om under alla år, kommer ej kunna ses eller sökas på nätet något mer. Expressen och DN har väl fått inspiration av Kim Jong-Un, nu när Lövet tycker att han är schysst

 4. YouTube censurerar Hasse o Tage.

  När t.ex. Tage har sin monolog med ”Sannolikhet”
  och med det som hände i Harrisburg.

  Har varit utlagd sedan 2007!
  Hade 981 182 visningar.

  1. Det kommer nu upp en text med:
   ”Denna video visar innehåll från SVT, som har blockerat det i ditt land av upphovsrättsliga skäl”.

   Censuren på YuoTube är igång inom
   landets gränser.
   Här i landet går det inte att få se men utomlands går.

 5. De som dömdes i domstol var …

  https://www.resume.se/contentassets/4a8276c0750f4010a4054ed4313af225/thomasmattsonvapen.jpg

  Thomas Mattsson, Andreas Johansson och Diamant Salihu.

  Citat

  Hovrätten fäller samtliga Expressen-medarbetare för det uppmärksammade vapenköpet i Malmö.

  Reportern Diamant Salihu fälls för vapenbrott. Tidigare nyhetschefen Andreas Johansson fälls för medhjälp till vapenbrott. Chefredaktör Thomas Mattsson fälls för anstiftan till vapenbrott. Hovrätten går därmed på tingsrättens linje.

  Thomas Mattsson kommenterar domen i sin blogg:
  ”Utslaget är ett exempel på den intressekonflikt som kan uppstå när journalistik möter juridik. Alla stora etablerade medier har på olika sätt gett Expressen sitt stöd, och den tidigare fällande domen från tinget har kritiserats av branschorganisationer. Vi på Expressen är tacksamma för det engagemang som så många publicister har visat oss, det är påmint oss om vikten att argumentera för vikten av undersökande journalistik i domstolarna”.

  Han skriver vidare:
  ”Vi kommer förstås att studera domskälen noga, och sedan ska vi ta ställning till om vi ska begära prövning i Högsta domstolen”.

  Branschorganisationen Utgivarna kommenterar domen i ett uttalande:
  – Domen är oerhört tråkig och paradoxal. Det har aldrig varit lagstiftarens intension med vapenlagen att vapen som inhandlas, med ingen avsikts att användas, som inlämnas omedelbart till polisen, i syfte att granska ett stort samhällsviktigt problem, ska omfattas av lagen, säger Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna. (Publicerat den 19 februari 2013)

  Slut Citat

  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2013/02/19/hovratten-faller-expressen/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: