Malmöpolitiker oroas för stor ökning av nyanlända

INVANDRING. I ett brev till arbetsmarkands- och etableringsminister Ylva Johansson (S) kräver Malmös kommunstyrelse att regeringen förtydligar bosättningslagen för nyanlända, skriver P4 Malmöhus. Orsaken är att flera grannkommuner anser att man nu fullgjort sitt åtagande som den tvååriga lagen innebar och anser sig ha rätt att säga upp hyreskontrakten för nyanlända.

Malmö får 15 miljoner om dagen. 5,5 miljarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens. Det har pågått i många år, det tog tydligen tid att vakna. 

Då finns det risk att de nyanlända hamnar i Malmö, menar kommunstyrelsen. – Om man sedan blir uppsagd och vräkt från det boende man har och tvingas lösa sin egen situation så ser jag en stor risk att man söker sig till de kommuner som traditionellt tagit stort ansvar, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), till SR.

-Pettersson skulle vilja vända på Katrin Stjernfeldt Jammehs frågeställningen, och undrar varför inte de som lockat hit de nyanlända utan att ha plats för dem inte ska ta ansvar?

7 thoughts on “Malmöpolitiker oroas för stor ökning av nyanlända

 1. Född och uppvuxen i Malmö, bodde på Rosengård 1969 till 1981 och det var ett bra bostadsområde ända tills 1980 då de invigde Islamic Center vid jägersro. Då blev muslimerna radikaliserade och mer hardcorei. Annars var där inga problem när jag växte upp där. Jag var där ett ärende 1992 och det höll på att sluta med att jag och min bekant blev rånad på allt vi hade, det kom flera gång och gjorde klass rt att vi kommit fel, dra du åt helvete sa jag kaxigt och pang så hade fyra killar dragit kniv, så vi fick springa för livet, hade det varit idag hade de skjutit ner oss och tagit kläder och allt av värde. Det är politikerna, Socialdemokraterna, som gjort fel från början till slut med Malmö och Rosengård. Sen är det ju inte bara Rosengård, det är Seved, Holma, kroksbäck, lindängen, fosie, sofielund, Höga Holm, Linderborg mm flera sk nog zone som en vit inte kan gå in i, de som säger det är fake news skulle ha en fet örfil

 2. Sorry politikern, det är minst 40 år försent att oroa sig nu är det bara att gilla läget när Sveige inom kort byter religion !
  Sent ska den naiva dumsvensken vakna.

 3. År 2020 verkar den beräknade årliga konkursen för Malmö vara uppe i nära 6 miljarder. Siffrorna brukar för det mesta vara glädjesiffror i kommuners planering, så de överträffar säkert konkursen av planerade 6 miljarder. Skatterna höjs i hela landet. För vem blev det lönsamt längre fram?

  • Hon verkar inte att tillhöra den oroliga sorten, det grundar jag på valet av partner.

 4. Låt Jammeh inhysa en tio-tjugo stycken, hon har säkert plats.
  Pengar har hon ju och hon är väl van vid dem.
  Känns bra att många kommuner tar lagen på allvar och låter problemen hamna i knät på dem som orsakat dem.
  Att de som kommer hit i de flesta fall inte försörjer sig själva är konstigt.
  Jag har blivit informerad i fyrtio år att dessa utgör en otrolig resurs för Sverige.

  Resultat:
  Sämre sjukvård, gratis för pensionsräddare
  Sämre tandvård, gratis för pensionsräddare
  Sämre äldrevård
  Lägre pensioner
  Högre pensionsålder
  Hög brottslighet
  Hedersförtryck
  Kriminella gäng
  Bidragsmissbruk
  Rasism mot svenskar
  Uppehåller sig illegalt, med bidrag
  Tiggare med bostad i Eu, eu-migranter
  Bostadsinbrott ökning
  Ghetton, inte slum men kulturella och kriminella
  Skolan ur funktion
  Missbruk av asylrätt
  Social turism
  Försämrad assistansersättning
  Höjda försäkringspremier
  Våldtäkter, legio
  Åsiktsförtryck
  Demokratin skakig, efter msm attacker
  Hittepå jobb,betalda av staten
  Diskriminering av svenskar

  Ja det är en liten del av de ”influenser” vi fått hit. Finns mycket annat som också är bedrövligt, men jag tycker detta räcker långt i diskussioner om invandringens fördelar.
  Enda argument jag hört som svar på frågor på ovanstående är att det är bra att vi får lära oss andra kulturer.
  Jag trodde det var det vi gjorde på semestern i deras länder.

Kommentera