Stäng

Läraren är nyckeln till lyckat eget elevarbete

SKOLAN. Eleverna i den svenska skolan har fått arbeta allt mer självständigt på senare år. Men det fungerar inte lika bra här som utomlands.

Vetenskapsradion tar upp det och konstaterar att det fungerar sämre i Sverige än i andra länder och menar att det beror på lärarnas roll som tonats ned i Sverige.

Ett gott exempel kan hämtas i Japan med jättestora klasser på 40-50 elever och aktiva lärare som uppnår väldig bra resultat.

I Sverige lär sig eleverna utantill det någon annan talar om för dem. I Japan får eleverna lära sig från grunden och tänka fram lösningen själva. Forskningen visar att Japans system är bättre, helt enkelt för att eleverna lär sig mer.

Lyssna HÄR.

-Pettersson tror på Japans system men Vetenskapsradion nämner inte eleverna. Hur tror ni det skulle gå med klasser på 40-50 elever i skolorna i Sverige? Japan har stora fördelar, en homogen befolkning, lugn och ro på lektionerna.

5 reaktioner på “Läraren är nyckeln till lyckat eget elevarbete

  1. I japanska klasser är inte 30-40% av eleverna invandrarungar.
    I Japan står inte feminism,genus på skolschemat.
    I Sverige fungerar ingenting och kommer aldrig göra med nuvarande stadsskick.

  2. Ordning och reda är ett måste för en bra skola. Inte som i dag på vissa håll, där det är fullständig kalabalik under lektionstid..inga mössor på och förbjud användning av mobiler, om inte de behövs för undervisningens skull. Och sätt betyg i ordning och uppförande.
    Varför gör lille Fridolin inget åt skolan utan bara pratar nonsens?

  3. Ingen ansvarig i Sverige vill veta den sanningen? Här gäller önsketänkande ideal före verkligheten. Det skall ju passa in i den egenhändigt ihopkokade PK-värdegrunden. De, som kritiserar kan få kicken från jobbet. I Sverige klarar sällan lärare av klasser med mer än 15 elever. Många elever har språksvårigheter och svåra koncentrationsproblem, som kräver dyrbara extra resurser. Svenska skolor måste i vissa fall ha ordningsvakter patrullerande i korridorerna. De flesta skolor behöver dyra övervakningssystem för säkerheten. Skatterna höjs hela tiden. Vad håller egentligen myndigheterna på med? När skall uppvaknandet ske?

  4. Lugn och ro är grunden för allt lärande, Japan har en genetiskt homogen befolkning! Sannolikt har de gener för att lära vilket koranfolken saknar!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: