Stäng

MP vill satsa på att få folk att stanna i glesbygden

VALET 2018. Miljöpartiet vill satsa två miljarder kronor per år på sänkta skatter och arbetsgivaravgifter i 23 så kallade avfolkningskommuner i landet, däribland Pajala, Vilhelmina och Torsby. Det säger språkröret Isabella Lövin till SR Ekot.

– Vi ser ju att människor flyttar från glesbygden. Vi behöver göra det möjligt för människor att stanna och också att flytta tillbaka, säger Lövin.

Förslaget går längre än den landsbygdsproposition som regeringen ska presentera på måndag, som bland annat väntas innehålla förslag på avskrivna studielån och sänkta arbetsgivaravgifter på vissa orter.

MP:s satsning kommer leda till att personer i de berörda kommunerna får omkring en tusenlapp mer i månaden men kommer inte behöva innebära någon skattehöjning, enligt Lövin.

-Pettersson är inte så imponerad. Jämfört med att Malmö får 15 miljoner om dagen. 5,5 miljarder om året. 1500 kronor/invånare och månad så är MP:s förslag som att pissa i Mississippi och ingen verklig satsning på glesbygden…

Det mångkulturella paradiset Malmö borde betala till glesbygden och inte få…

11 reaktioner på “MP vill satsa på att få folk att stanna i glesbygden

 1. Men den nya dieselskatten o flygskatten utarmar ju dessa order. Dom är roliga dom här mupparna.

 2. Hela MP får gärna bosätta sig i värsta obyggden så långt som möjligt från civilisationen, där hör dessa flummare hemma där kan de krama träd och rota i jorden !!!!

 3. Här har nu MP ett gyllene tillfälle till att ge en generalorder till samtliga medlemmar att flytta ut och omvandla teorierna till praktisk handling. Starta företag på landsbygden utan banker, bredband och bensinstationer. Cykla några mil för att kunna handla de som inte kan odlas. Se till att tillräckligt mycket brännved huggs, klyvs och torkas för vinterns behov. Inga semesterresor med flyg behövs, för bär, svamp skall plockas samt om de har tur kunna fiska till husbehov.
  Naturligtvis kan Ni köpa tjänsterna tidigare beskrivna men kom ihåg att det tär på miljön om ni inte använder häst till skogskörslorna. Att dricka mjölk eller att ha en ko tär också på miljön, så ni får gräva er en brunn och bära in vatten. Att lägga ner rör skaffa pump och hydrofor, otänkbart, miljön skadas. Jag önskar alla miljöpartister lycka till med ert nya hälsosamma liv, för ni kommer att ha minst 15 mil till närmaste Vårdcentral, det dubbla till Sjukhus och Polis.

 4. Löjligt resonemang av det icke ur någon aspekt trovärdiga MP, vars pseudoambitioner att värna om miljö och landsbygd sedan länge genomskådats.
  Detta representerar endast ett taffligt försök att vinna väljare, då dessa skamlösa globalistanhängare har som slutmål att tvinga landsbygdsbor att söka sig till städer och tätorter i enlighet med den NWO-agenda till vilken de sålt sina solkiga själar.

  Begrepp som livskvalitet och självständiga val existerar inte inom MP:s referensramar såvida det inte gäller de egna partimedlemmarnas väl och ve och allt annat än miljövänliga handel och vandel.
  Dessa aktörer har åsamkat stora skador på samhällskroppen, nota bene!
  Andreas.

 5. Jag vill gärna få MP att stanna på glesbyggden.. Gärna i Grönköping, som också är ett skämt, precis som MP.

 6. Deras motsvarighet i Ryssland blev i dag stora förlorare.Ja de mest extrema av dessa märkliga varelser,fick inte ens deltaga.
  Om man nu skall tro tyska propaganda-kanalen ARD.
  Med ledsen min förklarades vidare att Putin,fått hela 70 % av rösterna. 109 miljoner ryska medborgare kunde i dag gå till valurnorna. Tja,allt går inte som många dårar inom EU trott och hoppats !

 7. Först höjer Mp och regeringen skatten på drivmedel, så landsbygden sakta men säkert kommer att dö. På landet finns det ju ingen tunnelbana, som dessa tycks tro, utan man är beroende av bilen. Så nu tycker de att det är dags att dela ut nya bidrag och få beröm för det. Men det är inte beröm de skall ha utan de skall avlägsnas från sin maktposition.
  Glöm inte vid valet, vilka partier det är, som förstör vårt land

 8. Vore väl smartare att satsa på befolkningstäta områden där det finns fler röster att hämta. Fast smartness är ju inte deras bästa gren.

 9. De nämnde aldrig att hon tillsammans med S har höjt bensinskatten. Sånt som drabbar dessa kommuner speciellt. Hycklare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: