Stäng

Arbetslösheten präglar somaliers liv i Sverige

INVANDRING. En somalisk kvinna har under tio år valt att vara hemmafru med barnen i Rinkeby istället för att utbilda sig. Hon har inte gått på en enda SFI-lektion under tio år, men har inte riskerat att förlora något av bidragen i välfärdssystemet. Det är sjuklöverns politik i praktiken. Är ni nöjda så rösta på dem. 

Läs vidare på Katerina Janouch Twitter

-Pettersson minns historien på bloggen år 2010 om De frånvarande fädernas folk – När man har det så bra, varför ska man då jobba?

När det regnar…– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

16 reaktioner på “Arbetslösheten präglar somaliers liv i Sverige

 1. Var är det för skit som kommer hit till mitt land Sverige.Man ser ju verkligen vad våra skattepengar går till.Mina förfäder var med och byggde upp våra land Sverige.

 2. Mer valfläsk:
  ”S+MP: Mer stöd till landsbygden
  Regeringen har fattat beslut om cirka 2,6 miljarder kr under 2018-2027 som ska gå till 30 kommuner som bland annat har hög arbetslöshet. ”

  Och vilka är det som drar upp arbetslöshetsstatistiken, de infödda eller raketforskarna från MENA-länderna?

  Med andra ord: ännu mer kostnader på grund av invasionen…

 3. Detta är bara ett av sektens verktyg för ”- att ta över världen,
  inte delar av den, utan hela. Och om så behövs – med våld.”

  ”Föröka er så mycket som möjligt!”
  Ju fler människor, desto större makt.
  Sekten arbetar systematiskt och effektivt.
  – Vi försvarar oss inte. Vi bjuder dem på vår undergång!
  – Vi bjuder dem att ta över vårt land!

  Gratulerar alla ni, som är yngre än vad jag är.
  Ni får ett helvete, som ni själva bygger upp och betalar!
  Jag har hunnit njuta av mitt liv.

  Ni gör ju inget! Skyll er själva!
  Visst, drinken i baren på det sjunkande skeppet, Titanic
  smakar gott – så länge det är något kvar i glaset!
  Försök förstå att glaset är tomt innan Titanic sjunker!

  — Om ni klarar av att fatta det!

  Ni har chansen: ”Grannsamverkan mot brott”!
  Men kom ihåg att medborgargarden är förbjudna!
  = Det är förbjudet att försvara sig, sina närmaste och ägodelar!

 4. Reproduktionsfabrikanterna förnekar sig inte, då det inte finns någon anledning att kritiskt reflektera över det tvångsmässiga kopulerande som är så lönsamt å våra boreala breddgrader, och vilka genom en försynens skickelse tagit sig ända fram till det utopiska och kravlösa bidragsmecka vi en gång kände som föregångsnationen Sverige.
  Här behöver ingen göra rätt för sig som inte har en etnisk svensk bakgrund.
  Andreas 🙁

 5. OffT :
  Idag söndag så samlades det en enorm mängd med britter i Hyde Park för att freda yttrandefriheten. Såklart att det blev störigt då vänstern och andra gjorde vad de kunde för att stoppa det hela.
  Tommy R hade Martin sellers tal med för att läsa upp, då Martin S inte släppes in i UK från Calais, brittisk polis är där och stoppar.
  Nåja summa summarum, nästa söndag samma tid och plats , klockan 15.00 speakers corner Hyde Park i London.
  Efteråt sa Tommy R att det var en success när han satt på puben.
  https://www.youtube.com/watch?v=oUffOrKKRZI
  Storbrittannien har vaknat !

  1. Härligt att se Tommy R så glad, han har verkligen kämpat som få andra !
   Congratulation !!

 6. räkna bara på vad 1 barnkrubbeplats för 9 kottar kostar (mot va hon kan få lön som städerska) + den omsorg de äldre ynglen får då morsan väntar hemma efter plugget…de sista går inte ens att värdera i pengar, tror (om ni tänker efter ordentligt) att deras val idf fall LÄTT gynnar Sverige, nu när de ändå är här!

 7. En somaliska föder nio barn och en svenska max två, hur lång tid tar det då för Sverige att bli ett nytt Somalia?
  Vi måste också hålla i minnet att varje svensk kvinna kanske inte är en kvinna utan en hen och som antagligen bor ihop med en Q.
  Fortare än någon kunde ana så är Sverige omvandlat till Absurdistan och vi har många klaner, imamer och mullor samt otaliga små kalifat med skäggiga Emirer. Barnen rabblar verser ur den heliga skrift och nobelpriset i litteratur går till Ali Baba för hans nya ”Tusen och en dag till profetens behag.”

 8. Dom trivs nog så länge de har ledigt och kan sitta och fika utan att det ställs några krav.

 9. Jag måste erkänna att jag är tacksam så länge som jag inte stöter på dem i vårt samhälle men har verkligen ingen som helst lust att betala för att de skall föda och göda sina barn i Sverige, på skattebetalarnas bekostnad !

 10. Varför törs ingen ”journalist” ställa en rak fråga till Löfven om denna information? Inte ens den omhuldade Knutsson i SVT törs tala klartext.

  1. Det finns inga politiska oberoende icke PK-journlister i Sverige, därför ej någon sådan fråga till svetsaren !!!
   Varför införde Palme en gång i tiden pressstödet, för att ha en politisk oberoende svensk media ?
   Naturligtvis inte.

  2. Därför att journalisternas chefer tillhör den sekteristiska grupp som vill ha folkutbyte i Europa (försök gissa vilken grupp jag menar).
   De här figurerna sitter också i FNs olika organ samt i EU-kommissionen och Frankrike har en ledare som tillhör denna sekt……………………

 11. PK hälsar att det är rasistiskt att kräva att Nyadeln skall jobba. Jag hoppas PK får jobba tills typ 95 och njuta varje dag över 80 av sin godhet på sitt arbetet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: