Stäng

Polisen får släppa utvisade – förvaren är fulla

INVANDRING. Polisen har vid upprepade tillfällen tvingats släppa personer som frihetsberövats i väntan på utvisning eller avvisning – eftersom Migrationsverkets förvar har varit fullbelagda.

– Det har i princip varit fullt under ett par månader. Det kan finnas en och annan plats ledig. Och en del platser på förvaren är dessutom vikta åt familjer och kvinnor, säger Kristoffer Tunander, handläggare hos gränspolisen.

Enligt gränspolisen hade man i januari i år cirka 17 000 pågående ärenden från Migrationsverket att verkställa. Av dem är cirka 12 000 personer efterlysta, det vill säga att de har avvikit. Hur många av dem som finns kvar i Sverige är oklart.

-Pettersson tror inte att myndigheterna verkligen vill utvisa dem. År 2015 kom 163.000 asylsökande till Sverige, det var kris, men det ordnades sovplatser till alla.

Nu har Migrationsverket 357 förvarsplatser på fem orter i Sverige: Åstorp, Kållered, Flen, Märsta och Gävle. Tror ni politikerna menar allvar när de säger att de som inte har rätt att vara i landet ska härifrån?

SVT

10 reaktioner på “Polisen får släppa utvisade – förvaren är fulla

 1. Jag förstår fortfarande inte varför jag och övriga skattebetalare skall bekosta flygbilljett och reskassa för dessa kriminella objudna gäster. En lasbilstranspoert till gränsen och en fot i röva kan vi bjuda på. Sedan kan de ta sig hem på egen hand som de kom hit. Vårt ansvar, ditt och mitt, är noll för dessa bedragare.

 2. NWO-strategerna och hela det samlade etablissemanget inklusive finansmaffian gnuggar händerna av pur förtjusning, ty detta går ju till och med bättre än vad man vågat hoppas på inom det välfärdsindustriella pajaskomplexets kriminalparadisiska territorium, där farliga förbrytare fritt flanerar bland menigheten.
  Andreas 🙁

 3. Det är helt uppenbart att socialistregim med migverket i spetsen inte vill utvisa en enda id lösa / grovt kriminella asylsökande,illegala,detta står utom allt tvivel glasklart .Det finns ingen politisk vilja att följa Svea rikes lagar det har regimen bevisat gång på gång genom alla deras kommunistiska aktivistnätverk ,ministrar, och batikhäxor som skriker och slåss med näbbar,klor och underliv för att hålla kvar deras toyboys olagligen i Sverige. Fanns det minsta politisk vilja så hade det gått att ordna fram tusentals förvarplatser för utlänningarna som inte har rätt att stanna i Sverige.Gör om asylboende till förvarplatser till de som skall utvisas istället.

 4. Det kan väl inte vara så svårt att knö in åtminstone tre st per kvadratmeter? De ska väl ändå skickas hem med första bästa flyg?

 5. Tillsätt en ny utredningsperson eller sjösätt en ny myndighet ”Utredningsmyndigheten” som mycket snabbare än nu kan få fram utredningar samt som kommer att kunna anställa alla högutbildade som kommit till vårt land. Glöm inte att kvotera in från alla religionsyttringar och att alla minoritetsspråk måste få en representant.
  En myndighet ”Mångkultursmyndigheten” bör också sjösättas med en GD för varje kultur vi nu välsignats med.

 6. Chartra ett plan och skicka iväg 250 st åt gången, hur svårt kan det vara??
  men det är klart med den intelligens som finns i riksdagen så förstår man att det är ett stort projekt.

 7. Den svenska modellen. Man kan inte lösa ett akut problem med improvisationer. Man struntar i om laglydiga medborgare drabbas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: