Utomnordiska män bakom alla färjevåldtäkter


BROTTSLIGHET. Utomnordiska män är åtta gånger mer benägna att våldta än åländska män. De ligger också bakom samtliga färjevåldtäkter. Ålands Nyheter har undersökt samtliga våldtäktsrättegångar i Ålands tingsrätt sedan tio år tillbaka.

Enligt den färskaste statistiken från 2016 består Ålands befolkning till 65 procent av ålänningar, 19 procent finländare, 9 procent svenskar och 7 procent av annat ursprung.

Som dömda räknar man de som åtalats för våldtäkt eller våldtäktsförsök och därav fällts för antingen våldtäkt, våldtäktsförsök, tvingande till samlag, sexuellt utnyttjande, sexuellt antastande eller sexuellt utnyttjande av barn.

Trots att mindre än var fjortonde person bosatt på Åland har sitt ursprung utanför Norden, utgör män från dessa länder 38% av dömda i våldtäktsrättegångar de senaste 10 åren. Det betyder att utomnordiska män på Åland är 8 gånger mer benägna att våldta än åländska män. Ålänningar utgör 65% av befolkningen, men åländska gärningsmän utgjorde ändå bara 44% av de dömda, det vill säga en underrepresentation på 32%.

Finska och svenska gärningsmäns andel av de dömda motsvarade någorlunda mängden finländare och svenskar bosatta på Åland. Finländare utgjorde 13% av dömda våldtäktsmän och svenskar utgjorde 6%.

Inkluderar man åtal som lagts ned eller där den åtalade friats i brist på bevis utgör utomnordiska män nästan hälften av de åtalade och åländska män 37%. Det betyder att en utomnordisk man löper mer än 10 gånger högre risk att åtalas för våldtäkt än en åländsk man.

Samtliga våldtäkter på färjor som lett till åtal i Ålands tingsrätt har skett av utomnordiska män på Viking Lines fartyg, däribland ett fall där två tyska män försökte gruppvåldta en kvinna ombord M/S Amorella. Våldtäkterna ombord Viking Lines fartyg präglas också av ett mer brutalt förfarande än våldtäkterna på land.

De som lämnades ostraffade var i samtliga fall män som rätten räknade som såpass mentalt störda att de var ur sina sinnes bruk.

Läs hela inlägget på Ålands Nyheter…

-Pettersson ser att underlaget inte  är så stort och jag vet inte om de två tyska männen var tyskar eller ”tyskar” men sammantaget pekar resultatet åt samma håll som Joakim P Jonassons undersökning av svenska domar för sexualbrott 2012-2017. Jag vet heller inte hur stor asylinvandring Åland har.

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

 


8 responses to “Utomnordiska män bakom alla färjevåldtäkter

 • Omni Flames

  Utomnordiska? Ska det inte vara utomjordiska?

  Gilla

 • gamgubben

  Nu bara inte pyr det, utan eldsflammor syns överallt i PK-lägret. Det är inte bara SD’are som har fel värdegrund och är rasister. Hela Åland består av otillständiga vilsegågna ja rent av SD-folk.

  Gilla

 • Fredde

  PK-maffian förklarar förmodligen det hela med ökad benägenhet att anmäla.

  Fast, det är ju konstigt att de utomnordiska ligger så högt, kan det kanske förklaras med att åländska tjejer ”provocerar” de stackars ”baaarnen”…?

  Och var är FI, MP och metoo…?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Visste det, har alltid trott på UFON !

  Gilla

  • Igge

   Det var lite lustigt när jag just läste rubriken ”utomjordiska män” såg sen att jag läste fel 🙂 Fast kanske rätt ändå…

   Gilla

 • CARL

  Det har jag förstått i många år.

  Gilla

  • Ståfräs

   PK förstår ingenting, inte Feministregeringen, Alliansen,
   FI, Metoo, eller ngn knallkork, bara önskar Er ett helvetes möte med mångfalden Ni älskar mer än Era egna nära o kära

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Även majoriteten av svenska folket måste tycka likadant eftersom 7 klövern har makten i Sverige !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: