Flerfaldigt dömd kriminell chefredaktör fortfarande kvar på Expressen och YouTube

HATMEDIA. Journalistikens uppgift är att berätta sant, relevant och opartiskt för att hålla allmänheten informerad och ge den möjlighet att ta ställning i olika frågor. Alltså korrekt och opartisk nyhetsförmedling. 

Det har dock Expressen och dess chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Mattsson fullständigt missat. 

Expressen fälldes för förtal och “bedrövligt dålig journalistik” men den ansvarige. Thomas Mattsson är fortfarande kvar.

År 2001 krävde fackklubben på Expressen Thomas Mattssons avgång från positionen som editionschef men fick inte gehör för sitt krav.  Tidningen för “bedrövligt dålig journalistik”. Högsta domstolen dömde sedan att löpsedeln vara förtal och dåvarande chefredaktör och ansvarig utgivare Joachim Berner dömdes att böta 60 000 kronor och att betala ett skadestånd på 50 000 kronor till Gudrun Schyman för  “Gudrun Schyman spelar in erotisk film tillsammans med sin ex-man: ‘Man ska bli kåt”. Den påhittade löpsedeln var Thomas Mattson ansvarig för.

Thomas Mattsson dömdes 2013 tillsammans med reportern Diamant Salihu (nu på SVT) för vapenbrott av högsta domstolen. Thomas Mattson är även åtalad för grovt förtal men friad av en politisk jury.

Nåväl, nu har Thomas Mattsson och Expressenfullständigt missat sin uppgift som är att informera allmänheten sakligt och korrekt så vi sedan kan ta ställning i olika frågor. Pressens publicitetsregler är något som används när det passar pressen och det är inte ofta.

Bakom rubriken döljer sig somalier som är somaliska medborgare. Thomas Mattsson tycker det är korrekt journalistik att sprida hat mot svenskar. 

Nu agerar Thomas Mattsson och Expressen polis, åklagare och domare. Allt i ett och sätter fullständigt demokratin och yttrandefriheten hur spel. Thomas Mattson försöker få Google och andra nätjättar att stänga av vissa åsikter, äen lagliga från nätet.

Trots att Thomas Mattsson är en flerfaldigt dömt brottsling som bevisligen sprider hat och “bedrövligt dålig journalistik” tillåts han och Expressen agera fritt på Google, YouTube och hos andra nätjättar.

 ”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” 

-Pettersson är övertygad om att nätjättarna kan försvara sig själva,men Thomas Mattsson är inte ute efter dom. Han är ute efter oliktänkande och fria alternativa medier.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Flerfaldigt dömd kriminell chefredaktör fortfarande kvar på Expressen och YouTube

 1. En mycket bra artikel. Tack så mycket. Tillämpningen av de pressetiska reglerna är ett otyg .

 2. Media är en näringsgren där konkuransen är fri, utom statliga media. Man kan inte tvinga Kyrkans tidning att skriva om bilar. Statliga media ska ge objektiva nyheter om samhället. Privata media kan sälja vilka nyheter dom vill och vinkla hur dom vill. Dock måste dom inrätta sig under lagboken. Här har kvällstidningarna gjort sig kända historiskt för att ligga farligt nära det olagliga, och ibland gjort övertramp.
  Det samma gäller Google, fri företagsamhet. Förr vill jag minnas, kunde man betala sökmotorerna på internet för att komma högt upp. En helt laglig affärsidé.
  Så det är mycket storm i ett vattenglas.

  • Mitt konkreta förslag är: är man missnöjd med en tidning, sluta köp den och sluta läs den. Media är så gigantiskt stort, så det finns en tidning eller hemsida för alla smaker. Köp det som passar er.

 3. Det var väl så, att en kvinna blev utesluten ur SD för att hon hade synpunkter på Bonniers agerande. Jag minns inte vad. Men mot nu aktuellt drev mot konkurrenter så var hon kanske inte helt fel ute.

 4. Jag har redan tröttnat på tjatet runt Google och Youtube.

  Och när ska Bonnierägda Adlibris sluta sälja böcker om nazismen, Hitlers Mein Kampf och andra böcker?

  Money talks…..

 5. Jag noterar att TT skickade ut en artikel som förstås var kraftigt vinklad, om nazister och olagliga demonstrationer.
  Polisens uttalande citerades på ett vridet sätt, som fick det att låta som att polisen anser att det är högern som startar bråk, men det har dom faktiskt inte sagt.

  TT anger ingen skribent, något som gammelmedia annars anklagar alternativ media för.

  Och TT:s största ägare är….. *trumvirvel*..: Aftonbladet. Andra ägare är bl.a. Expressen.

  Här finns ett perfekt propagandaorgan som gammelmedia äger och styr!

 6. Expressen går verkligen allin för att stoppa alternativ media och skapa en marknad för publicering som endast godkända medier med godkända åsikter kan agera i.

 7. En annan grupp kriminella som nu skall bilda ett eget parti är Zigenarna.
  Detta har en f.d. kåkfarare från Rosengård nu meddelat. På frågan vilka han väntade skulle rösta på dem,nämnde han judar,samer,muslimer och andra grupper “som känner sig utanför samhället”.
  Nu skall Zigenare-partiet endast ställa upp i kommunvalen.Bäva månne ni som bor i kommuner med fängelser !! 🙂

 8. Hur går det egentligen för media och våra “lokaltidningar”?

  Södermanlands Nyheter upplaga 2017 ,18 300 ex (-900 ex).

  Fullt betalande exemplar är 15 700. Övriga 2600 ex, är gratisex eller subventionerade.

  Kolla hur det går för din “lokaltidning”.

  https://ts.se/mediefakta-upplagor/dagspress/

 9. När jag för någon dag sedan skulle kolla en sak på Expressens nätsida så var det två ansikten överst på sidan som stirrade mot mig. Cecilia Hagen och Özz Nujen. Jag stängde omedelbart av.

Kommentera