Stäng

Reinfeldts råd: Ta död på nättrollen och öppna för invandring

INVANDRING. Förre statsministern Fredrik Reinfeldts har varit i Skaraborg och hållit föredrag för drygt 200 företagare. Reinfeldts råd till företagarna där var ta död på nättrollen och öppna för invandring, rapporterar Skaraborgs Läns Tidning. 

Det är förstås en kraftigt förenklad förklaring av hans budskap under onsdagens besök på Knistad Herrgård i Skövde.

 

Förre statsministern, författaren och föreläsaren Reinfeldt tog med åhörarna på en resa som sträckte sig från andra världskrigets slut och USA:s dåvarande president Harry S Truman, som rev murar och ville öppna för handel med andra länder. Och vidare till dagens president Donald Trump, som bygger nya murar och säger sig vilja skydda den amerikanska marknaden med skyddstullar på stål och aluminium.

Något som Fredrik Reinfeldt menar öppnar för en ny aktör, nämligen Kina. – När det blir en sådan här förskjutning av makten öppnas fältet för någon annan och Kina är på stark frammarsch i hela Europa. Det är ingen slump att de satsar på höghastighetståg mellan Stockholm och Oslo. Kina vill bygga den nya sidenvägen med utgångspunkt från Beijing, säger Fredrik Reinfeldt.

Han pekade på andra europeiska länder som han menar valt att gå samma väg som USA och nämnde i sammanhanget Brexit, Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen.

Det menar Reinfeldt är den nya verklighet som de Skaraborgska företagen står inför. – Det betyder att när ni ska sälja något utanför Sveriges gränser så blir det jobbigt. Och ni måste exportera för att kunna växa, den inhemska marknaden är för liten, konstaterar han.

 

Reinfeldt pratade även om sjunkande födslotal, som han menar har en direkt koppling till välfärd.

Högt födslotal och många invånare betyder en trygg framtid och många konsumenter, enkelt förklarat. Reinfeldt säger: Får vi inte in nya medborgare riskerar vi bli ett enda stort äldreboende med en massa hundraåringar. Medan ungdomsgården, det vill säga framtiden, finns i Afrika.

-Pettersson säger att Reinfeldt snackar skit. Om ungdomsgården, framtiden finns i Afrika, varför kommer afrikanerna hit?

56 reaktioner på “Reinfeldts råd: Ta död på nättrollen och öppna för invandring

 1. Snart finns inget av gamla Sverige kvar. De som var stora inom film och underhållning före 1991 är döda – Hasse och Tage t. ex och många politiker är döda. Många med svenska namn har flyttat utomlands och varje år flyttar många med svenska namn utomlands. Det är ett minne blott att man började i skolan och alla hette Karlsson, Larsson, Lindqvist etc. Sverige har blivit ett annat land……………

  På nittiotalet trodde jag att det gamla Sverige skulle komma tillbaka. Men det är ett minne blott…..

  Media tror att den största faran för Sverige är SD, men om 20 år kanske det inte finns några etniska svenskar kvar. Faran för Sverige kanske snarare är kriminella grupper som gör upp om knarkhandeln, olika folkgrupper och olika religiösa grupper som bråkar med varandra. Ingen välutbildad kanske vill bo i Sverige, skola, vård kanske inte alls fungerar i Sverige.

  Man undrar hur framtiden blir gör Sverige….


 2. …allas vår Freja vill ha mer aktion i sänghalmen, kasta ut TV-
  skärmar, datorer och surfplattor…oxå skruva av värmen
  i våra kyffen mä c:a 10 grader å ist då kopulera er varma
  Detta skulle lagstadgas och gälla för alla normala individer
  under 40 år (behöver inte gälla alla, t.ex. bögar å flator)
  Ovan nämda recept beprövat under kristider, aldrig under
  ”goda tider”…nu har vi istället tydligen råd att importera
  främmande nationaliteter, som skall utföra denna syssla
  åt gemene par…de för att trygga ålderdommen till fullt
  friska individer mellan 15 och 40…en klar ynkedom, även
  resursslöseri av grov kaliber!.,)

 3. Tro honom inte !!!!
  Ni yngre än Stenbock tro honom inte. Själv är jag så till åren kommen,att jag själv upplevt delar av fattig-Sverige.För att komma ur den klämma som då många i vårt genuina land levde i,grundades bl.a. RFSU.
  Just barnafödandet bland den fattiga befolkningen ledde till misär.Kan intyga att de dåtida statarbarnen,och andra barnfamiljer med mer än 10 ungar,var klassade djupt ner bland oss övriga.
  Även hans tal i övrigt,är ju vad dagens skribenter nämner ”rasistiskt” ,där han i första hand ser till sina bekanta inom bank och börsvärlden.För att öka produktionen menar han,att vi skall importerar ”boys” från Afrika,som en form arbetsslavar.Jo.jo det har alltid varit Högerns/Moderaternas väg och önskan,att trycka ner våra löner !!!

 4. Jag är mycket förvånad över att så många vill betala för att lyssna på lands-förrädaren Reinfeldt.
  Efter valet byter Moderaternas valberedning ut Kristersson mot Reinfeldt. Medlemmarna har inget att säga till om.
  Efter partiledarbytet trillar ett brev ner i brevlådan där du utsetts till att hysa en Somalisk familj i ditt nya Attefallshus.

  1. … eventuellt då i ett Attefallshus på endast 23 kvm … som mäklaren med siffertrixande ”förstorat upp till” 30 kvm och därmed trissat upp huspriset till fantasinivå genom att multiplicera den falska större ytan 30 kvm med kvadratmeterpriset …

   https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/vp/1cf835b08b7e0fe896bc1e26165e0aad/5AFBB448/t51.2885-15/s480x480/e35/26221458_1398747043567258_4325204419814621184_n.jpg

   ”Mäklaren marknadsförde medvetet Attefallshuset med för stor yta.
   Siffertrixandet gjorde huset dyrare än i annonsen”

   Läs gärna mer och kolla videon på länken nedan:

   https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/huset-dubbelt-sa-dyrt-som-i-annonsen

 5. För egen del anser jag att Kina och kineserna skall man hålla kort. Gärna göra affärer men veta att man har med mycket drivande och i många fall skrupellösa personer att göra. I affärer, dubbelkolla och inte släppa in dem för långt och ha väldigt bra kontrakt och advokater i bakfickan. Höghastighetståg, Nej Tack!

 6. Sverige har mer angelägna problem än hans bedrövliga insatser.
  Chockerande läsning om tillståndet i vårt land för svårt sjuka barn.
  http://iotakt.se/smartan/
  Varför besöka hans föreläsningar överhuvudtaget ?

  1. Socialdemokraterna tog fram den här valfilmen 1985 …

   ”Varför skall vi bry oss om varandra” Regi: Roy Andersson

   Sossarnas budskap i filmen var att varna för ett borgerligt styrt samhälle och då ffa med Moderat-styre.

   Jämför man vad som utspelas i sosse-filmen från 1985 med dagens situation i samhället så blir det idag en mycket allvarlig dubbelvarning för såväl ett sinnessjukt RödGrönt styre under Socialdemokraternas ledning … som en varning för ett vansinnigt Allians-styre under Moderaternas ledning.

   Vilket alternativ det än blir som tar makten av dessa två grupperingar vid valet i höst, så kommer effekterna på det svenska samhället garanterat bli rent katastrofala d v s mycket värre än vad valfilmen visar och ännu värre än vad det redan är idag ute i verkligheten.

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Uza0ElZhTBQ&w=560&h=315%5D

   1. Billy Boy :
    Det var första gången som jag har sett det där klippet, tänk att sossarna har gjort verklighet av ”drömmen”.
    Riktigt kusligt klipp, hur kunde de veta eller har de jobbat på detta scenario sedan -85 ?
    Jag ryser av obehag.

 7. Om Svenska företag får det jobbigt att sälja något utanför Sveriges gränser pga. brexit, så är det förstås EU, som har byggt upp dessa svåröverkomliga hinder. Den svåra brexit-proceduren visar också, hur komplicerat de politiska, överbetalda, administratörerna ställt till det. Brrrr….

 8. Innan EU och brexit ( som för den saken inte är klar än?) hade vi inga problem med att sälja våra varor till andra länder. Såsom stål,skog. husqvarna,elektrolux,alfalaval. LM eriksson, Volvo,Saab,Bofors,Båtar, Käder som fristads M:M . Vi hade inga problem med en arbetande belfokning. Men däremot så fanns det en befolkning som gick på arbets marknads åtgärder, Således bidrags jobb.
  När det gäller konsentrations läger så tycker jag som fattig pensionär att jag redan lever ett. Fattigare för varje dag . Man betalar till och med pomiripossa skatt när det lägger moms på skatten.

  Vi behöver ett nytt uppror mot detta förfall
  Svensk född fattig pensionär

 9. Regeringen har flugit hit expert från Nordkorea, för att lära sig hur man handskas med trilskande befolkning, Nu gäller det att huka sig bakom skärmen. Hårda handskar så här innan valet för att få folket medgörligt. Först censur, sedan straffbelägga yttrande som inte följer den heliga värdegrunden. Vad blir nästa, förmodligen koncentrationsläger för trilsk befolkning.

 10. Hur kan folk, och tillika företagare vara så extremkorkade att
  bjuda in och betala för att höra en Landsförrädare föreslå
  att landet ska fortsätta med massimport av oanställningsbara
  bidragstagare, samtidigt som att dåren vill tysta opinionen.
  Man bara undrar?

  1. Ett råd:
   Köp och läs boken ”Psykopatens värld” av Robert Hare!
   Du får förklaringen.
   Du kommer att förstå psykopater.
   Du kommer att kunna rädda dig från psykopater.
   Du lär dig att psykopati är en hjärndefekt.
   Du lär dig att psykopater ”tar sig förbi” alla andra.
   Du lär dig att höga chefer ofta har denna störning.

   Under forskningsarbetet, som ligger till grund för boken blev
   forskargänget själva lurade av en psykopat.

   Ett delcitat ur boken (ej ordagrannt);
   ”Till kvinnor: Om du träffar en man och det känns från början som att ni kännt varann hela livet => då ska det ringa en varningsklocka!
   Han är troligen psykopat.”

 11. Undrar hur mycket öppenhjärtliga Reinfeldt tjänar på massinvandringen, någonting måste det vara eftersom Reinfeldt helt maniskt ständigt gapar och skriker om öppna gränser ?

  1. ljuvligt att se att 40milj löf backar hoppas även fp kommer under strecket, svenska folket börjar vakna trots alla lögner från 7-klövern

 12. Invandring och de nya konsumenterna ska också ha en intjäningsförmåga. Att lita till subventionerade arbetstillfällen för att öka BNP är inte ens ett nollsummespel men mer ett minus för det svenska samhället.
  Reinfeldts utopier borde alla fått nog av.

  1. Han har dessutom fel att det måste födas mer barn för att ett land ska ha välstånd. Han hänvisar till redan överbevisade undersökningar som varit fel fel fel. Det är antingen oärligt-han vet men trollar-eller rent okunnigt. Saliga äro de enfaldiga. Bägge alternativen visar att han är oduglig. En lögn blir inte sannare för att den upprepas med en dåres envishet

  2. Att göra som Sverige gör genom att låna till invandringen och dela ut pengarna till invandrarna som konsumerar måste väl öka BNP?

 13. Apropå fasadpolitiker Fredrik Reinfeldts svammel……………..

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 14. Börjar tro att det är jag som är dum, som en gång, för länge sedan trodde på honom.

  En nära än tyckte att hon ”tappade ord”, gick till vårdcentralen för råd.
  => Läkaren sände rapport till trafikverket, som drog in körkortet direkt.
  Begynnande Alzheimers.

  Har Reinfelt sitt körkort kvar?

 15. Höga födelsetal ger välfärd?
  Afrika är ett bra exempel på att ruinfeldt svamlar.
  Han menar hög invandring ger billig arbetskraft mer pengar till överklassen..
  Vilken otur då att merparten inte kommit hit för att jobba.

   1. En rik kontinent-ja på möjligheter råvaror. Men en befolkning som inte kan tillvarata detta utan slåss i stället. De männen som slåss åker till Sverige. Då ska de se hur bra svenskarna är och då bli som dem. Integrationen löser sig själv var och är budskapet. Detta har visat sig vara falskt då man importerat bidragsberoende unga män som inte bidrar med jobb utan belastar samhället ekonomiskt samtidigt som våldet, mest mot kvinnor, ökar lavinartat!.
    Att inte inse detta är helt absurt!
    Jag läste U-landskunskap för många år sedan och inte mycket har förändrats. De borde tänka om och basera sina uttalanden på fakta.
    Värdegrunden och identitetspolitiken är såsom islam inte förenligt med ett modernt västerländskt samhälle som bygger på vetenskap. De förnekar upplysningen, renässansen, humanismen. Som feminist därför att det är vita män som kom med teorierna. De förnekar dessutom den moderna gentekniken då man kan känna sig som en katt och då är man det-kortfattat.
    Att en fd statsminister åker runt och tjänar pengar på att sprida skit är ynkedom och att företagare betalar är tragiskt. Hoppas de fick en bra buffe eller var det kaffe och bullar?

  1. …jag TROR säger han!…”anta, förmoda, mena,
   tycka, ha för sig” …betydelsen för TROR är
   egentligen inget annat än att inte veta, när
   skall denne lögnare inse att han hade fel?
   Va det någon som tordes BUA månne, på
   konferansen…säkert någon som önskade,
   men inte tordes utmärka sig för de övriga

   …samma fenomen med ”va folk står för”
   gäller nu i augusti…må svenne inte tveka
   och banga ur då…riskfritt för identifiering

  2. Det budskapet kan han ju föra fram i Sydafrika, där de svarta mördar de vita under de mest grymma förhållanden.
   Hans nästa mål måste vara Sydafrika.

   1. Jag undrar också vad det är för stollar till företagsledare som betalar dyrt inträde för att höra denne idiot och landsförrädare.
    Dom kan ju räkna ut vad han ska säga och sen räkna ut att det är otänkbart att det ska fungera för dom med den arbetskraften. Dom måste ju vara lika korkade som Reinfeldt

   2. Zimbabwe gånger två. Historien upprepar sig. Mina vita kompisar drog för några år sedan, de såg vad som komma skulle…

   3. En del av de som flyttade begav sig till Mozambique,där de nu bygger upp fantastiska farmer, så då vet vi nu vilket afrikanskt land som är nästa mål.
    De vita bygger upp och de svarta………………..

 16. På tal om svamlande politiker, så är Mona Sahlin på tapeten igen.
  Nu jagas hon av kronofogden för skatteskuld på 600.000 kr!
  Hon har 56.000 i månaden i statsrådpension, och förmodligen även andra inkomster. Hon borde ha råd.

  Dessutom var det ju hon som påpekade att ”det är häftigt att betala skatt”…

  Ja, dessa politiker.

 17. Japanerna har haft lågt födelsetal i decennier och ingen invandring , ändå klarar de sig , bättre än Sverige.

  1. Ja, och dom har en ännu större åldrande befolkning än Sverige, men behöver ingen invandring.2017 tog dom in 20 st. Och tänk att vi kan äta sushi utan att importera halva Japan.Det har ju varit argumentet till att vi äter kebab.Då måste vi importera Mellanöstern.

   1. Måste vara rekord i antal kommentarer, (All Time High) kring detta svenskfientliga föredrag,från landets b ö d e l.
    Många kloka ord och värdefulla inlägg som hedrar bloggens läsare.

 18. Kom ihåg att Sverige är en plats inte ett folk, om man tog bort alla som är svenska i Sverige så upphör landet Sverige att existera. Och om man sedan placerade alla som är svenska någon annan stans i världen på samma ställe så kommer det så kallade nya Sverige börjar existera.
  SENSMORALEN ÄR ATT SVERIGE EXISTERA DÄR SVENSKA FOLKET BEFINNER SIG.

  1. Ett citat fritt översatt från engelska. Ett land är en region befolkat av ett folk av ungefär samma ursprung som delar samma synsätt, samma grundläggande tankar, som delar samma inställning om rätt och fel.
   Ett blandat folk utan allt detta-multikulti-är ett territorium. Det är det hela nedkokat och det innefattar vad som händer med Sverige. Som utlandssvensk som flyttat till ett land där man satsar på kvinnofrid, har en fungerande polismakt, en yttrandefrihet känns Sverige mer som ett territorium. Med den nya censuren och jakten på pensionärer som skrivit N-ordet känns det mycket illa, vad händer?

 19. Må han och hans gelikar drabbas av elakartad hjärntumör om dom nu inte redan har det för det skulle ju förklara ett och annat.

   1. Den mer komplicerade frågan är hur det står till med Sverige då han kan få betalt och åka runt samtidigt som Östling, Kamprad med flera hudflängs och svensken låter det ske utan att demonstrera på gatorna? Hjärnsläpp av en hel nation? Masochism?
    Låten det går åt helvete i alla fall, hur man än kör så hamnar man i Hudiksvall blir mitt helgtips på en passande låt. Euskefeurat Norrlandskommunister med glimt i ögat. Inga Stockholmsfjollor!

 20. ”Får vi inte in nya medborgare riskerar vi bli ett enda stort äldreboende med en massa hundraåringar.”, säger han.
  Fin syn på svenskarna han har den där, verkligen, och snacka om halmgubbe!.
  Han är i särklass något av det mest vidriga som finns i politikerväg på bra länge.

 21. Fattar inte hur man kunde rösta på M. Reinfeldt måsta ha många skruvar lösa. Man trodde att han skulle ändra sin åsikt när han ser svaret på sin idiotiska politik. Han öppnar ju för ett framtida inbördeskrig

 22. Hycklare…
  Visst det var en skitig tid av vår historia .men vi skulle återinföra brännande av häxor igen

Kommentera

%d bloggare gillar detta: