Stäng

Sverige har blivit ett paradis för stöldligor

INVANDRING. Utländska ligor, många med fäste i de gamla Öststaterna står för nära hälften av alla inbrott i Sverige, det visar olika kartläggningar som gjorts av både polisen och medierna. Förutom att ligorna länsar människors hem och rånar och lurar gamla människor så står de för majoriteten av stölderna av båtmotorer, jordbruksmaskiner och bildelar, skriver Lotta Gröning i Expressen. 

Ligorna har en lyxtillvaro. Med öppna gränser, men nationella tullar som även om de hittar stöldgods i bilar som åker ut ur landet inte kan agera. Det har inte befogenhet att göra något. Enligt SVT lokalnyheter har tullpersonal i Göteborg stått och sett på när vita skåpbilar fulla av stulna båtmotorer rullat över gränsen.

När det gäller jordbruksmaskiner och bildelar har ligorna beställningsjobb från bland annat Baltikum som de åker till Sverige och stjäl. Även om tjuvarna tas på bar gärning händer ingenting. Åklagare i Sverige lägger ofta ner fallen och blir de trots allt dömda så tar inte deras hemländer emot sina brottslingar och sätter dem i fängelse.

Lotta Gröning avslutar sin krönika med: Sveriges partier är ansvariga för hur EU-samarbetet har utvecklats. De är också ansvariga för problemen. Nu är det dags att ta kriminaliteten på allvar och minska brottsligheten. Sveriges trovärdighet som rättsstat håller helt på att undergrävas.

-Pettersson menar att Lotta har rätt, delvis. Sveriges politiker är inte ensamt ansvariga. De som röstat och de som beskrivit ”verkligheten” har ett minst lika stort ansvar. Expressen och många har gång på gång hävdat att öppna gränser är bra och att Donald Trump som vill bygga en mur är en idiot…

Det kanske inte är så dumt med gränskontroller och dem som kommer hit ändå.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010.

15 reaktioner på “Sverige har blivit ett paradis för stöldligor

 1. Både Fredrik Ruinfeldt och Stefan LÖGNVEN är för ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan” så länge staten pröjsar kalaset. De är globalister och Soros springpojkar.
  De som röstade för EU och det påstås ha varit drygt 50% röstade för denna utveckling.
  Det enda vettiga vore att lära av Australien, KONTROLLERA människor och gods som kommer in, – man skickar ut kriminella och stoppar knark och annat olagligt. Det går en serie på kanal 9 om hur tullen på Sydneys flygplats arbetar, de hittar dagligen kilovis med amfetamin, kokain och avvisar dagligen grova kriminella, de hålls i förvar och skickas med vändande flyg tillbaka dit de kom ifrån. VARJE AVVISAD KRIMINELL ÄR EN JÄTTEFÖRTJÄNST FÖR AUSTRALIEN!!!!
  Det skulle det kunna vara för Sverige också men då måste vi välja politiker som tar ett ansvar FÖRST OCH FRÄMST FÖR DET EGNA FOLKET, – SVENSKARNA!!!
  SVERIGE VAKNA!!!!!!

 2. Sverige har inte ”blivit” ett paradis, det är en AKTIV politik som SKAPAT detta brottsvänliga klimat.

 3. Har Lotta gått ur partiet? Eller försöker hon hugga av den gren hon själv sitter på? Förresten är det inte hets mot folkgrupp att påstå att folk från öst stjäl?
  Vi som hävdat måttlig öppenhet har fått epitetet rasister varför kan en sosse få skriva liknande inlägg utan att hamna i samma fack.

 4. Vi är ett paradis för stöldligor.
  Vi är ett paradis för bidragssnyltare.
  Vi är ett paradis för våldtäktsmän.
  Vi är ett paradis om du vill komma hit med din minderåriga fru och bo på migrationsverkets hotell.
  Vi är ett paradis om du vill komma hit och leva som kriminell.

 5. Det kan naturligtvis inte bli något annat i de kriminellas paradis nummer ett !!

  1. Bilden på SL ovan har fel bildtext! Det skall vara: ”Vi SKA sätta stopp för stöldligorna”

 6. Vi måste ha Europas sämsta politiker som inte kan agera i en sån fråga.
  Det måste finnas mängder av åtgärder som måste med lätthet komma på plats.

  1. Jo politikerna har visst agerat: låga straff, organisera sönder polisen, lagar som lätt gör dig till brottsling som du försöker hindra brott, så visst har politikerna agerat för att underlätta för brottslingar

  2. Har vi några s k fasad”politiker” som engagerar sig i sitt eget land?
   Vi har s k ”politiker” som skor sig på Skattebetalarnas bekostnad! De gör mer skada än nytta!

  3. Om Sverige har Europas sämsta politiker då måste ju Sverige även ha usla väljare eftersom de röstar på och tillsätter dessa dåliga politiker !
   Sådana väljare sådana politiker, detta gäller tills politikerna tillsätter sig själva utan röster från väljare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: