Följ lagen och slipp problemen med de ”ensamkommande flyktingbarnen”


INVANDRING. I åratal har det tjafsats om de ”ensamkommande flyktingbarnens” ålder helt i onödan. Vi har lagar att följa, de går att använda för de flesta av våra problem utan att tillsätta utredningar eller skapa nya lagar. 

När det gäller de ensamkommande gäller som Pettersson påpekat i många år utlänningslagen. Lagen ska tillämpas i sin helhet och jag är övertygad om att alla inblandade politiker, jurister och journalister känner till den.

I Migrationsöverdomstolens dom UM 2437/13, som kom den 11 februari 2014 sägs följande i klartext: Den asylsökande har emellertid bevisbördan för sin ålder och om han inte kan göra sannolikt att han är underårig ska han betraktas som vuxen.

 

Utlänningslagen står också att den asylsökande som fått sin sak prövad ska lämna landet. Punkt. Glasklart och inga oklarheter. 

Om inte svensk lag räcker för våra svenska politiker, jurister och journalister så går det att ta till  FN:s flyktingkonvention. Där står bland annat att den asylsökande har bevisbördan om identitet, ålder och bakgrund, att första asylland gäller, att uppehållstillstånden ska vara tillfälliga, om inte ska den asylsökande assimilera sig, värdlandets lagar och regler ska gälla m.m.

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera.  Varför lägga en miljon om året plus kostnader för ålderstester på dessa ljugande unga män. Det finns hål i Sverige och ska vi hjälpa barn i utlandet kan vi hjälpa riktiga barn på ett bra sätt.


5 responses to “Följ lagen och slipp problemen med de ”ensamkommande flyktingbarnen”

 • Bengt Åke Salsgård

  Det skulle vara intressant om regeringsföreträdare och migrationsverket kommenterade detta inslag från Petterssons blog. Varför bryter man mot svenska lagar

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Lagar är till för att brytas i Sverige, det vet väl alla ?

  Gilla

 • ossie

  Lagen gäller bara oss svenskar.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  SR: De ensamkommande vuxna: ”Vissa är äldre än personalen”

  Många vuxna ensamkommande spelar barn fast dom i verkligheten inte är det. Lyssna på reportaget som avslöjar en mängd olika bedrägliga sätt och trixande som ”barnen” erkänner att de utnyttjar för att komma i åtnjutande av betydligt bättre och ffa enormt mycket kostsammare behandlingar av Migrationsverket och övriga svenska myndigheter i hela asylindustrin … allt finansieras med enorma mångmiljardbelopp … d v s rättsvidrigt gigantiskt bortslösande av svenska skattemedel på de uppenbara asylbedrägerierna, som pågått i åratal och bara tillåts få fortsätter i full skala utan att de flata svenska myndigheterna sätter stopp.

  Både Storbritannien och Norge har med röntgenundersökningar lyckats bromsa t o m stoppa ökningarna men i Sverige flipprar politiker och medicinska s k ”experter” fortfarande runt och förmår inte bestämma sig hur man skall komma åt de omfattande bedrägerierna.

  Sveriges Radio om de ensamkommande vuxna.
  (Publicerades redan den 14 aug. 2016 – Speltid 23 min 59 sekunder

  Gilla

 • Kurt Kodstedt 8påhittenamn)

  När de lämnar Iran/Afghanistan har de pass och ID, annars kommer de inte ut därifrån!!!
  Flyktingsmugglarna samlar in passen vid vår gräns därför att de kan söka asyl här utan att identifiera sig! S+MP bär ansvaret!
  Lär av AUSTRALIEN så skulle Sveriges befolkning slippa mycket skit!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: