Stäng

3000 m:s lopp för kvinnor i Saudiarabien!

UTRIKES. Saudiarabien har hållit sitt första ”maratonlopp” för kvinnor. 1500 kvinnor deltog. Mizna Al Nassar, vinnaren av den 3 km långa löptävling, sa att hon ser fram emot att representera sitt land vid Olympiska spelen i Tokyp år 2020. 

Mizna, en 28 årig ingenjör, sprang loppet på 15 minuter och slog utmanare från USA och Taiwan som kom andra och tredje plats i ”Al Ahsa Runs”. Tävlingen skedde i Al Ahsa i östra Saudiarabien i lördags.

Enligt den saudiska nyhetssajten Sabq deltog cirka 1 500 kvinnor i loppet, medan de anmälda var omkring 2000, vilket var för många för arrangörerna.

Segraren Mizna sa att hon hade fullt stöd av sin familj och att det inte fanns några hinder för hennes deltagande i tävlingen.

-Pettersson noterar ”inga hinder”…

6 reaktioner på “3000 m:s lopp för kvinnor i Saudiarabien!

 1. Alla tävlande kom tydligen från samma idrottsförening eftersom de hade likadana tävlingdräkter. Trots isande kyla kunde loppet genomföras. För många deltagarna räckte inte skidhuvor till utan även kepsar var tvungna att användas för att de inte skulle frysa huvudena av sig.

 2. Klar de kan springa, de ha lärt sig från unga år genom att springa fortare än den manliga släkten för att hålla mödomshinnan intakt.

 3. Dessa bilder måste göra kvinnorna i MP, V, C och S stolta. Det är detta de kämpar för i Sverige. Muslimska mäns rätt att packa kvinnor in i säckar.

 4. Marathon! Tjena! Ett Marathon är 42 195 meter och är en sträcka
  mellan staden Marathon och Athen. Dock är den sträckan endast
  40.5 mil och 42195 är mellan Kungliga slottet i Winstor och idrotts-
  platsen för målgången i London OS 1908. Nåt dj-la Marathon
  sprang inte dessa kossor. Basta

Kommentera

%d bloggare gillar detta: