Stäng

Min sanning

Jörgen Huitfeldt fortsätter att leverera intressanta intervjuer på fredagarna. De är väl värda att lyssna på och en länk till dessa kommer sist i inlägget.

Igår var det Anna Hedenmos tur att intervjuas. Hedenmo som själv utsätter intervjuobjekt för närgångna frågor i SVT:s Min sanning. Ett par intressanta svar fick vi oss till dels.

Janne Josefsson var först ut med erkännandet för några år sedan. ”Min generation av journalister har inte varit ärliga” och givetvis gäller det rapporteringen om invandringsfrågor. Jörgen Huitfeldt har själv i en tidigare intervju erkänt att han på SR inte ville/fick rapportera sanningsenligt för att detta skulle kunna spä på främlingsfientligheten. Det finns ett fåtal andra välrenommerade journalister som på senare tid krupit till korset. Igår var det Anna Hedenmos tur.

Så här sade hon bl.a.

”Det var väl runt 2011-2012 som det blev rätt bökigt för journalister som ville visa en annan verklighet, eller torgföra andra åsikter än att vi ska ha ett generöst flyktingmottagande”

Jag är helt övertygad om att det sitter mindre kända och mindre intressanta journalister och redaktörer på mindre kända och mindre intressanta medier och erkänner för sig själva att de valt att propagera istället för att skriva sanningsenligt. De sitter säkerligen på en redaktion nära dig.

Vi fick också veta orsaken till att Chang Frick från Nyheter Idag nekades medlemskap i Publicistklubben. T.o.m. Jörgen Huitfeldt tyckte att det var ganska grumliga förklaringar, men Hedenmo som är ordförande för Publicistklubben antydde att Frick har hetsat mot invandrare. Bl.a. i en text där han använde ordet ”lyxigare mat” i en artikel om asylsökande som protesterade över situationen på sitt boende.

Jämför ni detta med den hets många medier driver mot oliktänkande, känns det ganska banalt.

Nu vet jag inte om Hedenmos avståndstagande från Fricks texter har att göra med hennes dotter Fanny, som sedan en tid är bosatt i Marocko och uppenbart har en viss förkärlek till muslimska länder.

Kvartals fredagsintervjuer

2 reaktioner på “Min sanning

  1. Märkligt alltid brittisk historia tages som sanning,när det gäller historia.
    Fanns det ingen inhemsk som på ett neutralt sätt rapporterade om vad som skedde ?
    Sanningen som jag lärt mig från otaliga reportage och filmer,lär ju vara att ryssar och tyskar förhandlade via judiska företrädare,från båda sidor.Detta i sin tur innebar,att det liksom idag i Korea,aldrig undertecknades något fredsfördrag.När det gällde västfronten vet vi väl alla vad den innebar,och de följder som detta fick på WK 2 ?.

  2. … och TV10 fortsätter att förmedla förfalskad historia berörande vad som hände i Europa efter Första Världskriget via en brittisk ’dokumentär’ … (bl.a. att kommunister och ’högerextremister’ kom i konflikt med varandra, när det i verkligheten var kommunister och socialister …)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: