Stäng

Lena Hallengren, socialdemokrat och minister

INRIKES. Lena Hallengren (S), född 1973, utsågs i går till ny barn- äldre- och jämställdhetsminister. Hallengren är en vanlig socialdemokrat, hon har lärarutbildning men har aldrig arbetat som lärare. 

Lena Hallengren (S)

Hon var förbundssekreterare för SSU åren 1999–2002, ledamot av SSU:s förbundsstyrelse 1995–2002 och ordförande för Kalmar läns SSU-distrikt 1996–1998. Efter riksdagsvalet 2002 utnämndes hon till biträdande utbildningsminister och ungdomsminister i Utbildningsdepartementet och hon fick även i uppdrag att leda socialdemokraternas särskilda ungdomsgrupp. Hon var ledamot av EU:s så kallade Framtidskonvent som hade till uppgift att diskutera och ta fram förslag till ny EU-konstitution. Mellan 2006 och 2014 var hon riksdagsledamot, med presidieuppdrag i trafikutskottet, socialutskottet och senast utbildningsutskottet. Den 8 mars 2018 utnämndes hon till barn-, äldre- och jämställdhetsminister efter Åsa Regnér.

Nåväl, inga konstigheter. Normal socialdemokrati.

Lena Hallengren och den övriga styrelsen för SSU Kalmar misstänks i mitten av 90-talet för fusk med medlemssiffrorna. Högre medlemssiffror gav mer inflytande och bidragen blev högre. SSU fick betala tillbaka 400.000 kronor men åklagaren lade ned ärendet då brott inte kunde bevisas.

Sveriges samordningsminister, Ibrahim Baylan, född i Turkiet 1972, har även varit indragen i mygel i SSU och för att  genom felaktigt utfört extraval i Umeå ha säkrat en plats i SSU:s förbundsstyrelse.

Sveriges civilminister, Ardalan Shekarabi, född 1978 i Manchester i Storbritannien, med iransk bidrag och illegal invandrare har också varit i blåsväder för att SSU:s medlemssiffror på papperet fördubblades under hans tid.

Sverige arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är bland annat berömd för en spektakulär konkurs i it-branschen. Bolaget Att veta AB skulle enligt planerna blivit ”landets största enskilda satsning på e-lärande för vuxna på gymnasienivå” men blev i stället ett jättefiasko. Johansson fick bland annat kritik för att hon haft en lön på 116.000 kronor i månaden – vilket under en period motsvarade bolagets hela omsättning.

-Pettersson säger att det får räcka, fyra ministrar i dagens socialdemokratiska regering med ett myglande förflutet och det finns fler i dagens regeringen, tro inte annat. Inte ens statsministern går fri…

Och det i ett parti som brukar anklaga Sverigedemokraterna för det ena efter det andra.

Läs om den moraliska rötan i rörelsen…

22 reaktioner på “Lena Hallengren, socialdemokrat och minister

 1. Hejsan Lena !
  Du som aldrig varit i riktigt arbete.
  Hur ska du kunna göra en enda riktig slutsats om vad som är sant !
  Du har väl aldrig klivit innanför en vanlig arbetsplats !
  Hade du kanske behövt jobba på dina sommarlov på ett äldreboende så kanske jag skulle tro att du har en verklighetsförankring !!

  Lycka till med att fortsätta med ”regerings verkligheten” hoppas att du ser någonting !?!?
  Vore bra om du ger oss vanliga arbetare en riktig CV (med år osv.) !!!
  Tack på förhand från en vanlig arbetare.

 2. Det värsta myglet står finansministern för som i budgeten avsatt miljarder till att finansiera uppehället för arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer som sedan de kommit hit har ställt till besvär hos i stort sett alla områden i samhället. Det är ett mygel i en omfattning som saknar motsvarighet i Sveriges historia.
  En finansminister som använder belopp till några tiotusentals pers som kunde hjälpt miljoner människor. Den ekonom utbildningen ger jag inte mycket för. Feministisk kallar hon sig dessutom. Dra pengar från kvinnor i jordens alla hörn för att gynna en klick lögnare med gruppvåldtäkter och narkotikakulturer som specialitet. Om det inte varit en feministisk regeringen hur skulle de då gjort? Om detta är feminism vad är då motsatsen?

 3. Har ju inte glömt attstefan Löfven vid senaste besöket i vita huset berättade om hur han svikit sina uppdragsgivare de hårt arbetande svenska metall och industriarbetarna, genom att i sitt uppdrag frottera sig med de svenska företagsledarna för att stärka den svenska industrin!

  Hur var det nu med Stefan Löfvens uppdrag för sina medlemmar, var det inte så att Stefan Löfven skulle tillvarata sina i fackförbundet IF metall anslutna uppdragsgivare!

  Vi ser ju tydligt att Stefan Löfven inte är att lita på, bara lögner och svek!

  Stefan Löfven visar tydligt sin avsky för sina uppdragsgivare genom att gång på gång spotta uppdragsgivarna rakt i ansiktet, genom direkta lögner och svekfullhet i vartenda uttalande, varenda handling och påstådd åtgärd!

  Stefan Löfven spottar återigen sina uppdragsgivare och hela svenska folket rakt i ansiktet, genom att hårdnackat stå kvar vid beslutet att begränsa yttrandefriheten och inför censur!

  DU avgör om vansinnet ska fortsätta efter valet 2018!

  DU avgör om det ska bli förändring på riktigt!

  DU avgör om dina barnbarnsbarn ska bli tvungna att konvertera till Islam!

  DU avgör om dina barnbarnsbarn ska leva i ett Sverige som tillämpar Sharia lagstiftning!

  DU avgör om dina barnbarnsbarn ska leva i en demokrati eller en diktatur!

  Det är DU och bara DU som avgör dina barnbarnsbarns framtid!

  Om du bryr dig om dina barn, barnbarn och barnbarnsbarn finns bara ett parti och det är SD originalet som övriga partier just nu efterapar!

 4. En sak är säker. Hon kommer att bli rik för egen del. Sen om dom fattiga. Hemlösa. Bostadslösa. Arbetslösa och dom fattigaste pensionärerna får det bättre är tveksamt. Så är dagens sossar. S o M lika som bär dom fattiga göre sig icke besvär!

 5. Socialdemokraterna ett ”utdöende” parti?

  ”På regeringssidan backar Socialdemokraterna obetydligt till 27,2 procent (-0,1). S-stödet ligger fortsatt stabilt på en nivå som det hållit det senaste året.

  Partiet är markant starkare bland den äldre halvan av befolkningen, medan det finner sig slaget av Moderaterna och är näststörsta parti bland väljare under 45 år.

  Förvärvsarbetande i allmänhet och barnfamiljer i synnerhet är grupper där S har en svagare opinionsställning och skulle behöva flytta fram positionen för att kunna växa. ”

  https://demoskop.se/aktuellt/valarbarometern-mars-2018/

 6. Inom sossepartiet är det en merit om man fifflar , man blir sparkad snett uppåt om något blir fel , ”only the sky is the limit” ,men snart sitter dom krokiga i nacken som gamar efter att ha slagit i taket .

 7. Just en av nackdelarna av att det förekommer val,vart fjärde år.Under hela deras mandatperiod,kan de annars sitta tysta,och endast tryck/räcka upp handen på anmaning.Varje månad ett fett belopp insatt på sitt konto.
  Aldrig behöva stå ute i regn/snö och vänta på buss eller tåg som de som knegar och valt dem.
  Nu är åter prövningen stund när man skall övertyga valboskapet om sin förträfflighet samt vad de uträttat under sen levnad.Detta som Pettersson skriver ovan,är bara på vattenytan.De som lyckats mygla sig upp till denna nivå,har alla på ett eller annat sätt,ett grumligt förflutet.

 8. Ylva Johansson gjorde karriär inom VPK under Sovjet-tiden. Hon hoppade som VPK-riksdagsman över till sossarna för att bli minister. Ylva är nog den ende ministern som var med på ett hörn under 1990-talets reformer. Sedan dess har ju inga reformer av betydelse genomförts, departementsråden vet inte hur man gör. Bara en sån sak som att deras lagförslag om amorteringskrav och rökförbud får bakslag på rent tekniska juridiska grunder för att de motsäger grundlagen (Riksdagen kan dock strunta i såna råd).

  1. Ja så är det…Då tiger PK-pressen och undviker skriva några rubriker om deras inkompetens.
   Annat när det gäller SD,och vad som sker bak lykta dörrar.Som idag när de får tillfälle,att på nytt kasta skit mot Ekeroth,och andra av partitopparna förbisedda SD-politiker.
   Kent & Co gör nu det enda riktiga inför nästkommande lördags valkonferens. Presenterar en egen lista med namnen på de,vilka merparten av dess väljarkår står bakom.(tror jag)
   Hoppas nu att de väcker upp topparna,som sedan länge ansett sig veta bäst.Ingen nämnd,men hellre ingen glömd !

 9. Mia ! Visst är dina sosse idoler pålitliga ! Dom gör allt för det svenska folket !!!

  1. Vilka politiker från vänster till höger, inga undantagna är, har varit och kommer att vara pålitliga ?
   Om det finns eller funnits någon/ra så vore ett namn välkomna att nämnas.
   Väljarna är grundlurade men människan är ju en bekväm varelse som föredrar att lägga ansvaret på någon annan för att själv slippa besvär och därför är lätt för ledare och politiker att leda massan dit de vill genom att ljuga, lova och slänga till medborgarna lite fläskben då och då samtidigt som man roffar åt sig det bästa från smörgåsbordet av förmåner, människan är trots påståendet om att vara intelligent innerst inne en primitiv, naiv, egoistisk och lat varelse som alltid väljer minsta motståndets lag.

  2. Det finns väl redan långa syndaregister dokumenterade här om alla partier utom SD, så det är onödigt att dra det igen.

   För övrigt tror jag inter att Lena Hallengren kommer att klara den nya uppgiften lika bra som Anna Strandhäll. Synd att vi inte fick behålla henne.

   1. Fråga, vilken uppgift ska denna Lena.H klara av ?
    För att vara politiker i dagens hycklande s.k trygga mångkulturella dårhus Sverige och ständigt bara blåljuga för en väldresserad, naiv och konflikträdd befolkning utan att uträtta någonting förutom att roffa åt sig en massa förmåner krävs varken intelligens eller några andra bra egenskaper det räcker med en stor käft och en väldigt brun tunga !!!!!!

   2. @ Mia

    Varför måste du blåljuga stup i ett.

    Kolla gärna under rubriken ”Lite fula fiskar” som finns i en egen kolumn till höger här på Petterssons blogg. Där hittar du bl a … ”Nu granskar vi SD”

    Klicka gärna på den här länken:

    https://petterssonsblogg.se/2018/02/08/nu-granskar-vi-sd/

    När tänker du börja hålla dig till sanningen? Men det är väl alldeles för svårt för en rakt igenom ohederlig sosse-sympatisör som du Mia?

   3. @ Mia

    Lena Hallengren (S) utsågs i går till ny barn- äldre- och jämställdhetsminister efter Åsa Regnér (S) som fått en FN-tjänst.

    Annika Strandhäll (S) kommer fortsätta sitt jobb som socialminister …

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_Strandh%C3%A4ll

    … så varför yrar du Mia om att …

    ”För övrigt tror jag inte att Lena Hallengren kommer att klara den nya uppgiften lika bra som Anna Strandhäll. Synd att vi inte fick behålla henne” ????

   4. Det blev snurrigt rakt igenom, hur det nu gick till
    Man gör sina misstag….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: