Stäng

Den politiska opinionen

Gårdagens opinionsmätning från Demoskop visade att SD ökar rejält och når sin högsta siffra sedan juli.

Den här rubriken kunde man läsa i den utmärkta nyhetsappen Omni.

En ren nonsensrubrik och man hade lika gärna kunnat använda formuleringen att SD skulle öka med fem procentenheter om bara män röstade. 

Annars är det tydligt att Moderaterna nu börjar tappa igen och detta tapp ser ut att ske till just SD. Kanske har många genomskådat Ulf Kristersson och Moderaternas skärpta migrationspolitik och insett att Annie Lööf kommer att ges stora eftergifter i en eventuell Alliansregering. 

Vänsterpartiet går fortsatt starkt och Miljöpartiet lika svagt. Både Liberalerna och Kristdemokraterna dansar med Mp kring 4 procentstrecket och gullandet med Centern verkar ha nått sin kulmen.

Nu är mätningar mätningar och dessa opinionssiffror har absolut inget att göra med den kommande valresultatet.

Expressen

7 reaktioner på “Den politiska opinionen

 1. Hur skulle ett framtida Sverige konkret se ut om SD hade egen majoritet i riksdagen och fick härja fritt, vad skulle skillnaden mot idag vara, skulle J.Å genomföra sina åsikter som han står i riksdagens talarstol och talar om i verkligheten eller är det bara som övriga partiers snack utan verkstad.
  Mvh/
  Kenth Andersson
  Örebro.

 2. Partisekreteraren Lena Rådström Baastad (S) kommenterar deras svaga väljarstöd på 27,2% (ett litet tapp på -0,1%).

  ”Jag är inte nöjd med att vi står stilla i opinionen, utan vill upp till högre nivåer. Vi har just haft vår stora valkonferens med 500 regionala och lokala företrädare och nu drar vi i gång arbetet med att visa vilket vägval Sverige står inför. En S-ledd regering med fortsatta investeringar i trygghet för vanligt folk i hela landet, med bättre sjukvård och fler poliser …”

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/siffrorna-visar-kvinnorna-kommer-att-avgora-valet

  Statsministern och partiledaren Stefan Löfven (S) vill också se förbättrat väljarstöd och kommer därför med det här utspelet för att snabbt bättra på opinionssiffrorna.

  https://pbs.twimg.com/media/DXhMTpgXUAAWhrM.jpg

 3. I Aftonbladet/Inizio mätning var väl knappast rolig för SD väljare. Partiet har tappat omkring 5% under senaste året. Men dt som är njutbart är att MP och L hamnar under 4% och skulle inte få sitta kvar i riksdagen och jo, centern backar dom också

 4. I dagens Inizio mätning landar SD på 15%. Men S backar till 26%. Kd får nästan 6%. Det här valet är inte avgjort o Löfven sitter LÖST.

  1. 26% för sossarna måste vara rekordlågt. Kanske, kanske ger det en signal om att något är fel på deras politik…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: