Stäng

Nordkorea har bjudit in Donald Trump för samtal

UTRIKES. USA:s president Donald Trumphar tackat ja till ett möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-un och det innebär, om det blir av, det första mötet någonsin mellan de två ländernas ledare. 

Sedan Korekriget slutat 1953 har länderna varit i konflikt men nu verkar USA:s president göra vad ingen annan gjort. Prata direkt öga mot öga.

Trump och Kim, verkar trots otaliga förolämpningar och hot om att utrota varandras länder likna varandra. De är båda redo att gripa chansen när den uppstår.

Nordkorea har dessutom lovat avstå från sina robot och kärnvapentester tills vidare.

-Pettersson tror, utan att veta eller att vara någon expert på internationell politik, att Trumps införda sanktioner mot Nordkorea ger resultat, dessutom har Trump fått Kina och andra att följa sanktionerna.

Vi får se, mycket återstår men efter 65 år av samma dialogpolitik som Sverige använder i förorterna kanske andra metoder fungerar bättre…

4 reaktioner på “Nordkorea har bjudit in Donald Trump för samtal

  1. Det är ett häpndsväckande förslag från den sluge diktatorns sida. Var ska mötet äga rum? Jag hoppas att inte i Nordkorea. Jag kan inte glömma den unge amerikanske studenten Otto Wambier som falskanklagades, fängslades och torterades i Nordkorea. Han dog. Kommunisterna är kapabla att göra de förskräckligaste saker i världen. Jag är rädd om den amerikanske presidenten.

  2. Nordkorea har väl testat färdigt och anser att dom inte behöver fler tester utan klarar gott och väl att angripa vilket land som helst med sina kärnvapen.

  3. Förutsatt att det ligger sanning i beskedet så är det otroligt. Fredsduvan Obama lyckades aldrig få Nord Korea till förhandlingsbordet.
    Svensk media att gjort allt för att fölrlöjliga Trump. Kalat honom än det ena än det andra. När nu nyheter om förhandling kommer ut är det ingen som ger Trump credds. Utan hans galna retorik hade det aldrig hänt. Så flaggan i topp för Donald Trump

  4. Heja Trump ! Du är ett föredöme för Jordens politiker. Stålskatten på 25% räddar jobben för ditt folk !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: