Stäng

Kim Jong-Un redo förhandla om kärnvapen

UTRIKES. Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är redo att diskutera med USA om att ge upp sitt kärnvapenprogram. Förutsättningen är att landets säkerhet garanteras. Det rapporterar The New York Times.

Under tiden samtalen pågår med den sydkoreanska delegationen ska landet frysa sina kärnvapen- och robotprogram, enligt ett uttalande från den sydkoreanska presidenten.

”Nordkorea har tydligt markerat sin vilja att avveckla sina kärnvapen”, står det i uttalandet. ”Landet har gjort klart att det inte har några skäl att behålla sina kärnvapen om det militära hotet avvärjs och säkerheten garanteras.”

Om toppmötet blir av är det det tredje mellan de två ländernas ledare. De tidigare hölls år 2000 och 2007.

-Pettersson tycker det är märkligt. Barack Obama, PK-hjälten som skulle skapa fred, gick från fyra till sju krig där USA var inblandat under sin tid som fredspresident 2009-2017 och fick inte Nordkorea till förhandlingsbordet. Nordkorea sa fram tills nu att landets kärnvapen inte är föremål för förhandling.

Sedan kommer USA:s nuvarande president, Donald Trump, och Twittrar att om inte den lille raketmannen passar sig så ska Nordkorea få möta eld och raseri som världen aldrig tidigare skådat och att om .

Nåväl, det är långt kvar men det verkar som herr Trump ha en poäng…

4 reaktioner på “Kim Jong-Un redo förhandla om kärnvapen

 1. Kimdynastin kommer aldrig någonsin att frivilligt avstå från sina kärnvapen. Kärnvapen är deras livförsäkring. Det enda syftet med denna invit är att försöka fördröja motståndarnas reaktioner.

 2. Jag tror det är Sydkorea som är förklaringen till de senaste vändningarna.
  Då Trump tar fram den grova retoriken blir Sydkorea väldigt byxis, de vet att Nordkoreas ledare skiter i allt utom sina egna privilegier och säkerhet.
  Nordkorea skulle utan tvekan bomba Sydkorea platt om de kände sig verkligt hotade.
  Sydkorea har närmast i panik vänt sig till Trump och bett honom lugna ner sig samt också till Nordkorea och sagt till dem att vi måste ju kunna resonera om saken.
  Nordkorea har spelat hem hela partiet, Trump blir gossen Ruda, Nordkorea kommer i slutänden få mat och resurser till sitt svältande folk (något som naturligtvis konsumeras av eliten i landet), Sydkorea är berett att gå mycket långt i att underdånigt mata tigern.
  Dessutom blir det Sydkorea som bönar och ber USA att inte reta odjuret.
  Inte fan släpper Nordkorea sina atomvapen, det är naivt att tro de skulle göra sig av med sitt trumfkort i alla förhandlingar.
  Nej, den Nordkoreanska eliten sitter säkrare än någonsin.

  1. Nordkorea kan inte bomba Sydkorea platt ens med kärnvapen. Däremot ligger Seoul med sina 20 miljoner innevånare inom räckhåll för vanlig attellerield i från NK. Så ett krigsutbrott får förödande för civilbefolkningen där. NK kommer aldrig att ge upp sitt kärnvapenprogram , möjligtvis frysa det , det har framtagits just för att få en bättre sits i förhandlingarna inte i egentligt angreppssyfte.

 3. Förlåt, var det någon som kallade Trump för en idiot på grund av hans retorik? Det var många, bl.a våra stora skvallerblaskor Expressen och Aftonbladet. Man raljerade friskt och tyckte att Trump var larvig som använde uttrycket ”little rocket man”. Undrar hur dessa båda blaskor kommer att presentera den nyheten, att Nord Korea är villiga att förhandla

Kommentera

%d bloggare gillar detta: