Polisen backar om tiggare och sexhandel

BROTTSLIGHET. På Facebooksidan Polisen, Luleå Boden skrev en polis i fredags att det inte är några nyheter att många av tiggarna blir utnyttjade och får betala för sina platser – men att det förstås är väldigt svårt att bevisa.

Polisen i Luleå och Boden kopplade sexhandel till de tiggare som sitter utanför matvarubutikerna.

”Detta är inga nyheter för oss, dock oerhört svårt att bevisa då de som sitter på gatorna är i stor beroendeställning till de som får pengarna” Från Polisens ursprungliga inlägg.

Polisen som skrivit inlägget avslutade med uppmaningen att inte ge pengar till tiggare, då detta indirekt är att stödja brott. Inlägget delades mer än 120 gånger och fick många kommentarer.

Bland dem fanns sådana som ifrågasatte både sanningshalten i inlägget och att polisen överhuvud taget skulle vara avsändare.

Nåväl, nu har polisen ändrat inlägget. Här är det, ordagrant.

***

Vi har valt att ta bort ett uppmärksammat inlägg om människohandel publicerat i helgen då det fanns ett tolkningsutrymme, och polisen Luleå Boden vill göra följande förtydligande:
Polisen ser allvarligt på människohandel, oavsett inom vilken sfär eller i vilket sammanhang det dyker upp.  Dock har vi svårt att kommentera enskilda utredningar då dessa ärenden ofta faller under förundersökningssekretess. Förunderökningssekretess skall skydda de enskilda personer som är inblandade i ett ärende men även själva utredningen i sig.
Människohandel innebär att någon med tvång förmår en annan person att genomföra handlingar som sexuella tjänster, tvångsarbete eller brott. Anmäl till polisen om du är utsatt för människohandel eller misstänker att någon annan är det.
Du gör inget brottsligt när du ger pengar till tiggare. Men tänk på att tiggare kan vara utsatta av flera olika anledningar och rapportera gärna till polisen om du ser eller misstänker något brott.
Du når oss via polisen.se eller 11414.
***
-Pettersson tolkar detta som att poliserna på gatan kopplar sexhandel till tiggarna medans någon polischef och/eller politiker vill uttrycka sig lite mildare och därmed skydda de kriminella.

8 thoughts on “Polisen backar om tiggare och sexhandel

  1. Bara låta alla tiggare sitta där, man varken tänker på eller ser dem längre, istället kan alla vurmade mångkulturälskande svenskar, polisen, massmedia och politiker bry sig om dessa pensionsräddare med pappersmugg !!!!
    Är ingen mening att reagera på något längre i dårhuset Sverige i totalt fritt fall, nu gäller bara att slå vakt om sitt egna revir och önska alla som tror och hoppas på att J.Å och hans SD är räddningen för Sverige framöver, tror personligen inte på det men den som lever får se.

  2. Nu har klöverns politiker tagit sin politiskt bakbundna och styrda dialogpolisen i örat !
    Vilken vidrig ynkedom och utveckling och vilket dårhus Sverige blivit, att polisen bara orkar med att förnedra sig själv och förnedras av patetiska mytomaniska politiker som tyvärr och sorgligt nog en majoritet av naiva svenska väljare röstar på och satt till makten.

  3. Vet inte vad som skett i dag ? Den ena sensationen efter den andra kommer upp på min skärm.För några minuter sedan kommer från Skitblaskan X-pressen denna undre o p i x l a d e bild,på den av Centern tillsatta islamska skönheten, som nu tvingats träda tillbaka.
    I texten som jag inte länkar till framkommer,att hon tidigare i flera fall haft en helt annan mening än andra,icke ”arabiska nämndemän”:
    https://x.cdn-expressen.se/images/e4/b3/e4b3e3a715a14ad9a4efc27c551c107b/16×9/680.jpg

    • För fullständig fakta från nämnda blaska vill jag tillägga,att en grön kommunist och ”nämndeman i Solna Tingsrätt,(MP) beklagar att hon måste lämna sitt uppdrag med orden, ”tråkigt hon var en mysig kollega” ! Nu vill inte hans parti,yttra sig över hans uttalande !!

  4. Pettersson:
    Din slutsats är nog det riktiga skälet till rodden…Politiskt är det ju, ”en rälig groda att svälja” för de sju ansvariga,för det nuvarande förfallet.
    Samma problem som jag skrivit några gånger om,vid tyska ”taflarna”.(matutskänkning till fattiga och utslagna)
    Att sådana finns till,är ju ett bevis för misslyckande från myndigheternas sida.Blunda för i lag förbjudet tiggeri utan tillstånd,(som nu sker) är ju ett lagbrott !

KommenteraAvbryt svar