Utländsk mediejätte i Sverige

New York Times, en av världens största och mest ansedda dagstidningar, har varit i Sverige för att fokusera på gängvåldet i förorterna.

Gunnar Appelgren som är kriminalkommissarie berättar för tidningens reporter att gängvåldet kan komma att trappas upp ytterligare och att polisen kan bli måltavla för detta.

Appelgren berättar också för NYT:s utsände att blåljuspersonal möts av stenar och flaskor idag, men att dessa kan vara utbytta mot granater och kalasjnikovs i morgon.

Polisens bedömning är att 600 – 700 individer ingår i gängen, fördelade på 47 nätverk. Alla förstår att om de beväpnar sig med grövre vapen och känner sig hotade, kan det våld vi se idag eskalera till något betydligt värre. Lägger man sedan till de extremister och terrorister som Säpo kartlagt och som förmodligen har lika lätt att ta till våld och skaffa vapen, förstår alla att det är bekymmersamt.

Fast att utvisa icke svenska medborgare eller ta medborgarskapet från de som fått, låter sig naturligtvis inte göras. Herregud, de kan ju råka illa ut i sina hemländer och det vore ju omänskligt agerat av Sveriges regering, riksdag och ansvariga myndigheter.

Expressen

Isabella Lövin (Mp) förfasar sig över en svartmålad Sverigebild. Vi undrar förstås hur ansedda New York Times fått nys om det utbredda gängvåldet i svenska förorter? Har de fått anonyma tips eller har ryktet nått hela vägen till USA på andra sätt? När tidningen ändå är i Sverige, borde de ta vägen förbi den forna idyllen Ronneby för att se att inte bara storstäder och dess förorter drabbats av importerat våld.

New York Times om handgranaten i Vårby som dödade en oskyldig 63-åring.

9 thoughts on “Utländsk mediejätte i Sverige

 1. ”Råka illa ut i sina hemländer” Ja uj uj, bättre då att någon Svensk blir ihjälskjuten av dessa idioter. Sådana figurer har förtjänat att råka väldigt illa ut.

 2. New York Times får allt passa sina hurtiga murvlar så de inte blir rapporterade för det nu så populära och av kulturmarxisterna introducerade begreppet ”näthat”, vilket riskerar att drabba vem som helst som begagnar sig av den sorgliga återstoden av vår så kallade rätt till yttrandefrihet och fri åsiktsbildning.
  Med vem som helst avses självfallet folkets oppositionella röster.

  Vad dessa långväga journalister än väljer att låta gå i tryck, kan vi vara förvissade om att den psykotiskt narraktiga globalistregimen och deras ändamålsenliga värdegrundsfnask kommer att anföra klander mot allt som avslöjar en nation lagd i vanhävd och stadd i socialt förfall.

  Andreas, hellre död än intellektuellt och moraliskt invalidiserad.

  • Trots att jag är en myndighetsperson törs jag fortfarande säga att araberna bråkar.

   • Rätt så, min gode man!
    Alla vuxna medborgare som väljer att navigera med hjälp av sans och måtta, förstår att den kritik mot den fullkomligt sanslösa migranttrafik som nu tillämpas oftast är fullkomligt befogad.
    Skulle inga kritiska röster höjas vore detta ett tecken på total hjärndöd och liknöjdhet – ett apatiskt tillstånd det i samtliga avseenden skoningslösa etablissemanget förmodligen betraktar som en erotisk fantasi.
    En annan förbålt intressant detalj i sammanhanget är ju onekligen en kontrafaktisk spekulation om hur allmänheten reagerat ifall lejonparten av det senaste decenniets migranter uppträtt med normal respekt för värdlandets lagstiftning och befolkning, samt visat sig angelägna om att studera och arbeta i syfte att förkovra sig och göra något vettigt av de möjligheter som står dem till buds.
    Skulle så ha varit fallet hade vi kunnat avnjuta en helt annan och betydligt behagligare nyhetsrapportering och vi hade fortfarande haft en sund och dynamisk anda inom det samhälle vi betraktar som vårt hem på jorden.
    Dessvärre kan varken Ni, min gode Myndighetsperson, eller undertecknad förmås att framleva återstoden av våra dagar i ett utopiskt töcken utan verklighetsförankring.
    DETTA vore i sanning komplett ovärdigt för en medborgare med integritet och förståndsgåvor i behåll!
    Ha en fortsatt behaglig eftermiddag!
    Andreas 🙂

 3. Vad Isabella än inbillar sig så har världen ögonen på Sverige. Folk förfasar sig över hur landet plundras och rivs ner, en gång ett beundrat land. Hur mår våra politiker egentligen?

  Det kommer att bli som i totalitära länder, fängelse för att man talat illa om landet. Det finns redan tydliga tecken på det. Statsministern påhopp på Katerina Janousch var ett starkt varningstecken. Landet rasar snabbt utföra branten om politiker och myndigheter och organisationer inte besinnar sig.

  • Läste att Löfvén i morgon skall besöka president Trump i USA – som den siste(!!) av nordiska statsministrar. Märkvärdigare är han tydligen inte!
   Förresten kan han ju då be om ursäkt för sitt yttrande 9 oktober 2016, en månad före presidentvalet i USA: ”fullständigt ofattbart att en sådan person (Trump alltså) är med i racet”.

Kommentera