Stäng

Mäktigt

En av idrottsvärldens mäktigaste tävlingar har precis startat.

Jag talar givetvis om Vasaloppet som drar runt 15 000 startande, plus alla de tusentals som kör Vasaveckans andra tävlingar och de miljoner som sitter framför TV:n och intar frukost. Bilden nedan är en av idrottsvärldens mäktigaste och mest kända. Tänk er då ett led med 11 gånger så många personer och ni har antalet asylsökande som kom till Sverige 2015. Självklart begriper alla att det inte var hållbart och att detta borgade för alla de problem som politiker och myndigheter brottas med idag.

7 reaktioner på “Mäktigt

 1. tänk er (då ni kollar bilden) att SD-väljarna är c:a 100 gg
  fler…på ett ungefär endast 18% av de på bilden vet betyd-
  elsen om själva målet…just de 250 som lever efter mottot;
  I FÄDERS SPÅR-FÖR FRAMTIDS SEGRAR

 2. När PK-smittan är på väg att gå över i stora delar av samhället drabbas Vasaloppsarrangörerna. Nu ska de vara ”klimatsmarta” och servera vegetarisk föda åt åkarna. Vad jag anser om sådana personer går under rådande lagstiftning inte att återge i tryck.

 3. Det är lite lyteskomik att se de åkande reportrarna. Undrar vad de egentligen ska förmedla? Så mycket vita män överallt, som någon kläckte ur sig förra året. Jojo, de vita männen bor i Sverige. De kanske blir nöjda på SVT om Vasaloppet läggs i Afrika, de slipper se vita män, överallt!

 4. Och dom flesta bidragsförsörjda? Tacka fan att inga skatter förslår,
  vad ska regimen göra sedan dom uppnått 100 procent i skatteuttag?
  Konfiskera egendomar och skänka dem till invällarna, för att förståndet ska återvända är nog att förvänta sig för mycket.

 5. …och då kom de inte ens på skidor…
  De flesta kom ju från icke skidåkande länder.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: