Den enorma skillnaden mellan israeliska och palestinska ledare


En intervju med Mosab Hassan Yousef av Manfred Gerstenfeld • 4 mars, 2018

Mosab Hassan Yousef föddes år 1978 i Ramallah, som son till Shejk Hassan Yousef, en av Hamas grundare. Efter att ha medverkat i antiisraeliska aktiviteter greps han av den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet.

När han sattes i fängelse bestämde han sig först för att bli en dubbelagent. Efter att han såg den enorma skillnaden mellan Israel och Hamas agerande tjänstgjorde han som nyckelagent för den israeliska säkerhetstjänsten och fortsatte med det i tio år.

Yousefs historia berättas i bästsäljaren från 2010, ”Son of Hamas, A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intrigue, and Unthinkable Choices”, som har blivit översatt på många språk. Filmen ”The Green Prince”, som berättar hans historia släpptes år 2014. Yousef konverterade till kristendomen och bor nu i USA där han blev beviljad asyl år 2010.

Läs vidare


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: