Stäng

Expressen vill begränsa för andra den rätt de själva tar sig

YTTRANDEFRIHET. Google tillåter nätverket Granskning Sverige att via videotjänsten Youtube sprida trakasserier och upphovsrättsskyddat material. En advokat som uppmanat Google att stoppa överträdelserna har sökts i sin privatbostad av Granskning Sverige – som dessutom spanat på advokatens barn, skriver Expressen och är upprörda.

Men Google låter Granskning Sverige fortsätta på Youtube.

– Det förekommer tyvärr i ökad utsträckning att rättsväsendets företrädare blir hotade i olika sammanhang. Det är en otäck utveckling givetvis. Det kan man bara fördöma, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

-Pettersson tycker Expressen och andra är ynkliga. Granskning Sverige använder bara exakt samma metoder som Expressen och andra lärt dem.

Nu försöker PK-media begränsa yttrandefriheten i stället för att värna den. De så kallade journalisterna är rädda om sina arbeten, feta löner och griniga för att de inte längre har monopol på ”sanningen”.

DN, Expressen & Danowsky vill utrota fri journalistik

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

7 reaktioner på “Expressen vill begränsa för andra den rätt de själva tar sig

 1. Som jurist borde överklasskärringen Ramberg veta vad som är den verkligt otäcka utvecklingen i landet…

 2. Nu är det dags för politikerna att tala klartext om vilka gränser som de slår vakt om för yttrandefriheten. Det är väl för tusan inte mediecheferna som ska bestämma i vårt land!!!!!!!!

 3. Desperation sprider sig i maktetablisemanget.
  Inga regler är heliga längre utan ändamålet får helga medlen.
  För övrigt så får jag intrycket att alla som uttalar sig är aktivister på vänsterkanten.

 4. ”DN, Expressen & Danowsky vill utrota fri journalistik”

  Familjen Bonnier har gått all in för att få bort Granskning Sverige från internet. Nu granskar vi deras metoder.

 5. Paniken i propagandaministeriet tar sig nya utryck när PK media är så desperata att de försöker få IT världens giganter på knä. Det finns absolut inget högerextremt material på Uppdag Gransking, bara en massa makthavare som låter precis så korkade man kan förvänta sig när de blir utfrågade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: