Stäng

”Svensk” islamist blev martyr i Syrien

ISLAM. Islamisten Tarif al-Sayyed Issa, som flyttade till Sverige och Eskilstuna för 30 år sen, dog nyligen i sviterna efter en bilbomb i Syrien i januari, skriver Expressen.

Herr Issa blev svensk medborgare 2005 och vi får vara tacksamma för att Expressen kallar honom svensk medborgare och inte svensk som de brukar.

Sedan flera år tillbaka bodde Issa i Syrien där han ska ha varit med i gruppen Jaish al-Fatah som militärt tagit över staden Idlib där han växte upp.

Issa var länge även aktiv i Muslimska brödraskapet som i Syrien samarbetar med jihadistiska miliser.

”Vi gratulerar vår broder Tarif martyrskapet som han önskade och som han strävade efter”, skriver Muslimska brödraskapet på Twitter efter att Issa avlidit på ett turkiskt sjukhus.

På Twitter skriver Hanna Gadban, känd för sitt arbete mot så kallat hedersförtryck: ”Jag undrar hur det känns för @svtnyheter @Nyheterna @SR_Nyheter idag när de inser att de, i åratal, har gästat sonen till en känd islamist i #MB och presenterat honom som Syrienkännare?”

Det handlar inte om naivitet, det är lätt att få tag på information om man googlar på arabiska ( vilket SVT, SR, TV4 har kompetens till). Det handlar om mycket annat. Dessvärre Sveriges debattklimat har aldrig varit friskt!

Utöver att fadern var ledande person i den Syriska Muslimska broderskapet så har en av sönerna, Fidaalden Al-Sayed Issa, varit en av de ledande (unga ledarna i MB) som förklarade #jihad mot Syriska regimen 2011, där eländet i #Syrien började!

-Pettersson ser att Hanna Gadban undrar hur det känns för PK-media? Jag tror inte de bryr sig, deras agenda är öppet för islam och den så kallade mångkulturen…

Expressen och övriga media har glömt:

 1. Issas Eskilstuna-fostrade söner har konstant förmildrat hans deltagande i Syrien som någon form av koranutdelande hjälparbetare.
 2. Sonen Yasir al-Sayed tar ett tydligt ställningstagande för islamisterna dom ”Syrienkännare” i SVT, SR, TV4 med flera. Yasir stöttar vapenförsäljning till ”rebellerna”.
 3. Sonen Mustafa Al-Sayed Issa var ordförande i Sveriges Unga Mulsimer, SUM, också ett Muslimska brödraskapet organ.
 4. Sonen Fidaaldin Al-Sayed Issa också aktiv i SUM hyllar MB:s grundare Hassan Al-Bannah öppet på Facebook och poserar på bild med deras chefsdemagog Al-Qaradawi.
 5. Från Eskilstuna-Kuriren ”vi tar avstånd från terrorismen, inledde Fidaaldin Al-Sayed Issa, imam i Eskilstuna-moskén, sitt tal på torget”
 6. Från Eskilstuna-Kuriren ”Allt har sin gräns och Israel har just passerat den sista, sa Fidaaldin Al-Sayed Issa”
 7. Eskilstuna-Kuriren, kallar sig själva en av Sveriges bästa tidningar och har nominerats till två tunga priser för den granskande journalistiken och de digitala satsningarna som lyfts fram. Trots detta står det inget om pappa Issa död, hans och sönernas aktiviteter på islamisterna/rebellernas sida i Syrien och deras bakgrund i Eskilstuna och Eskilstuna-moskén! Det finns mycket E-kuriren skulle kunna granska, rekrytering av terrorister, hyllning av terrorister, stöd till och från terrorister och diktaturer.

Yasir Al-sayed Issa, ena sonen har varit med på bloggen…

Ni kan även googla på al-sayed Issa så hittar man en hel del som inte verkar bekymra PK-media, äpplena faller inte långt från trädet.

9 reaktioner på “”Svensk” islamist blev martyr i Syrien

 1. Jag undrar om Svenska bidragsmyndigheterna underhöll honom ekonomiskt med månadsbidrag under hans muslimska krigstjänstgöring? Det har journalister och forskare möjlighet att undersöka. Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism borde t.ex. haft stort intresse i om svenska myndigheter betalar månadsbidrag till jihadkrigare i tjänstgöring, men den myndigheten har tydligen upphört. http://www.samordnarenmotextremism.se/
  Det kan vara tusental felaktiga bidragsutbetalningar, som aldrig kontrolleras. Det är mina misstankar, eftersom jag läst att myndighetskontrollanter undviker besöka folk boende i no go zoner.

 2. Islamisten Tarif al-Sayyed Issa dog under strid som jihad-krigare och kommer därför att belönas av Allah med 72 oskulder.

  Det kan bli en oväntad överraskning för islamisten att jungfrurna vid utlottningen i värsta fall kan vara av samma modeller som på bilden nedan.

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c6/f9/56/c6f9560cf8d78124f38ba1c1b9d2f261.jpg

  Då blir det för den nu vapenlöse islamisten Tarif al-Sayyed Issa att direkt ta upp striden igen … men nu med de tungt beväpnade, övermäktiga och skoningslösa oskulderna som hans värsta motståndare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: