Al-Assads styrkor avancerar i östra Ghouta


ISLAM. Den syriska regimen har tagit kontrollen över flera områden i östra Ghouta sedan markoffensiven i området inleddes den 25 februari. 

Bland annat kontrollerar man nu ett område i den sydöstra delen av enklaven, samt två militärbaser i syd. Områdena kontrollerades tidigare av den islamistiska oppositionsgruppen Jaish al-Islam.

– Regimtrupper och deras allierade har intensifierat sina attacker mot rebellernas positioner de senaste 48 timmarna, säger ledaren för propagandaorganet Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), Rami Abdel Rahman. Enligt SOHR deltar ”ryska rådgivare” i markstriderna.

FN står redo med förnödenheter för 180 000 människor som kan skickas in i östra Ghouta så fort de får klartecken från president Bashar al-Assad. Det säger FN:s chef för humanitära insatser i Syrien, Jan Egeland.

Enligt FN-organet Unicef kan ett sådant besked komma i morgon, men Egeland säger att det fortfarande är oklart om Damaskus kommer att ge dem tillstånd att åka in i området.
– 45 lastbilar är klara, lagren är fulla med det de desperat behöver i östra Ghouta, säger Egeland.

Han skickar också ett tydligt budskap till Syrien och Ryssland: – Vi kan inte tolerera att 400 000 civila svälts ut i en militär belägring i närheten av Damaskus centrum.

-Pettersson tror inte det är så klok att köra in mat till de belägrade. Visserligen är det illa när civila, kvinnor och barn lider men förnödenheterna kommer islamisterna att lägga beslag på, använda själva och dela ut till dem som stödjer terrorgrupperna.

Sveriges Radio

The Guardian


8 responses to “Al-Assads styrkor avancerar i östra Ghouta

 • Stenbock

  Ibland försvinner av oklar anledning,de rader man med möda plitat ner,så skedde av nedanstående riktat till:
  Lagro:
  Läser med glädje dina välinformerade nyheter från M-Östern.Du lär ha en bakgrund som få av oss andra,vad gäller såväl dåtida historia,som dagens aktuella för området.
  Kämpa på,vi ser alla fram mot Wallströms ledsna miner, när hennes terrorvänner är utrotade i Syrien.

  Gilla

 • Stenbock

  Lagro:
  Läser med glädje dina välinformerade nyheter från M-Östern.Du lär ha en bakgrund som få av oss andra,vad gäller såväl dåtida historia,som dagens aktuella för området.
  Kämpa på,vi ser alla fram mot Wallströms ledsna miner, när hennes terrorvänner är utrotade i Syrien.

  Gilla

  • Stenbock

   Och därpå dyker de upp i bubbel upplaga !!!! Genomgår de någon form av kontroll från ”Tyska torpet” ute i skogen ???

   Gilla

 • Roland ram

  Snaran dras åt för dom usa
  stödda terroristerna.
  Vad skönt för alla Syrier i sverige att dom kan åka hem nu och ta med sig dom vuxna dessertörerna från Afghanistan.

  Gilla

 • Lagro

  Eastern Ghouta belägras av ca 30.000 värvade rebell-terrorister, som har månadslön och finansieras av främmande makt, de har stora vapendepåer i tunnlar och det är vapen som är smugglat dit utifrån Syrien.
  De som finansierar den här belägringen av rebell-terrorister är naturligtvis de som önskar att regeringen i Syrien skall krossas och landet splittras.
  Vapen som terroristerna använder kommer utifrån bland annat TOW missiler som är amerikansk tillverkad, Syrien har endast ryska vapen, därför Syrien är också utsattför sanktioner som gör att västvärlden säljer inga vapen till Syrien.
  De länder som har till mål att krossa regeringen i Syrien är USA, Israel och EU, tidigare var Gulf länder som Qatar och Saudi också för det, men Qatar har upphört med sådan finansiering och sannolikt också Saudi.
  Kriget går mycket bra för de Syriska styrkorna och allierade med dem, Ghouta var vid starten 100 kvadratkilometer, men har efter några dagar krymt till 65 kvadratkilometer som behärskas av terroristerna.
  SAA och de allierade är på väg att skära av området på mitten och om det lyckas kommer kriget snabbt vara slut och terroristerna utraderade.
  USA och Västvärlden har försökt stoppa utrensningen av terroristerna på alla möjliga sätt, därför det är deras folk som finns där och hade planer att störta regeringen.
  Terroristerna har belägrat Ghouta sedan 2012 och skjutit missiler och granater mot civila mål i Damaskus, som dödat och lemlästat många oskyldiga människor där.
  Skolor och sjukhus har blivit utsatta med många barn dödade och lemlästade.
  Det här är medveten beskjutning av civila mål, därför inne i Damaskus finns inga militära mål och därför är det krigsbrott de här skjutningarna.
  De som finansierar de här terroristerna kan ses som medskyldiga till brotten som ställt upp med vapen som varit ämnade att döda civila personer i Damaskus.

  Gilla

  • Lagro

   Jan Egeland kommer med helt felaktiga uppgifter, från den 27 februari infördes vapenvila varje dag mellan 9.00-14.00 för att kunna föra in förnödenheter och att människor kunde lämna belägringen.
   Det som har hänt är att terroristerna stoppar de civila att lämna belägringen och använder dem som mänskliga sköldar.
   Det skall ha skett direkt offentlig avrättning av civila som terroristerna begått för att skrämma dem att lämna området.
   Det är ett mycket fåtal som kunnat lämna Ghouta genom terroristernas agerande.
   Att få in förnödenheter till de nödställda under rådande förhållande är inte möjligt.
   När terroristerna är utraderade som kan gå snabbt finns det inga problem med förnödenheter att ta in.
   De här länderna som bär ansvaret att de här rebell-terroristerna finns i Ghouta borde informerat dem att de enda är att ge upp, därför de har en övermakt mot sig, som det endast kommer att sluta med döden för alla terrorister, om de inte ger upp.
   Syriska regeringen erbjöd dem fri lejd om de lämnar Ghouta frivilligt och lämnar in vapnen, men terroristerna avslog all förhandling om det.
   Sannolikt trodde terroristerna att de kommer att vinna över den Syriska militären och dess allierade, som beror på okunnighet om slagkraften, som den syriska militären har idag.
   Ryssland ställer upp med flyg och bombar intensivt genom precisionsbombning, därför de får information genom informatörer och på annat sätt bombmål, och sätter bomberna på exakt rätt ställe.
   Terroristerna hade ett enormt vapenförråd underjord och det var också som en bas för terrorismen.
   I natt bombade ryskt flyg med bunkerbomber underjordsdepån och en enorm rökpelare kom upp, de träffade helt rätt med första bomben och sedan följde många fler bomber.
   Ryssland skall inte ha några trupper i Ghouta, däremot har de sannolikt officerare och generaler som lägger upp militär strategin tillsammans med syriska officerare.
   Den syriska militären har mycket stor respekt för det kunnande gällande militärstrategi som ryssarna har.
   Ryska militären har stor krigserfarenhet sedan lång tid tillbaka, alla länder som försökt ockupera Ryssland men ingen som lyckats.
   Efter andra världskriget utsågs Zhukov som den skickligaste generalen av alla som var med i kriget, många ansåg honom som ett militär geni även Stalin gjorde det.
   Zhukov hade också många mycket skickliga kolleger, därför finns en tradition med skickliga militär strateger i Ryssland.
   Sedan Ryssland ställde upp på Syriens sida har de veterligen inte förlorat ett enda fältslag mot terroristerna.

   Gilla

   • Lagro

    Nu skall de trådlösa communication ha brutit samman för terroristerna och full panik skall råda bland dem.
    Slutet kan komma snabbt för terroristerna och mycket glädjande för de instängda människorna som blir befriade.
    Vad skall utrikesblondinen nu hitta på ?

    Gilla

   • Lagro


    En videofilm som ger en saklig information om East Ghouta
    Dr Marcus Papadopoulos on East Ghouta-Sky News Australia

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: